Vi tänker måla om i vardagsrummet och i början tänkte vi en svart fondvägg eller alternativt hela rummet i svart, men desto mer jag diskuterar och argumenterar med mig själv desto mindre säker blir jag. Så jag talade med ett proffs, Elle Decor och hen hjälpte mig och jag har bestämt mig för att köra på en ljusare och varmare ton. Det ska påminna om varma kvällar i Rom, eller åtminstone förnimmelsen om varma kvällar i Rom. Så jag gick för en orange- eller alternativt persikafärgad nyans men jag sitter fast mellan två olika nyanser.


Denna nyans kallas för "Flower Power" den är mer orange än vad nästa nyans är.


Detta är den andra nyansen, den är mera persikofärgad. Mycket, mycket ljusare och snällare i tonen.

Grejen är att jag älskar båda nyanserna lika mycket för att de är så olika. Den övre älskar jag för sin djärvhet. Den är varm, 70-tal i Portugal och sand i luften. No. 82 är mjukare, det är skira tyg i solen Marocko, det är romantik. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag fyller nästa månad och för första gången i mitt liv så tänker jag göra det jag alltid önskat göra på min födelsedag. Ingenting. Nevertheless så drömmer jag om att få saker. Because, why not?


Först och främst så önskar jag mig pengar till en tatuering. Obviously.


En symaskin. Mestadels för att de är alldeles för dyra för att jag ska kunna köpa en själv, sedan så vill jag skapa mer.


En weekendresa till något nytt land som typ Portugal, Indonesien eller varför inte Island?

Annars så önskar jag nog att människor bara är allmänt trevliga mot varandra. Säg något fint eller nåt'.

Likes

Comments

Jag har bara en endaste liten, ynklig tatuering. Jag gjorde den på något ställe i London av en spontanitet. Jag älskar den, men det är lite för lite tycker jag...så jag går i tatueringsdrömmar.


Denna har jag.

Inte mycket för världen...men jag vill skaffa fem stycken till minst, de första två är konstellationerna för Oxen och Stenbocken. Det är för mina föräldrar och min lillebror. Jag vill ha dem på de inre överarmarna.


Som på bild nummer ett fast med en annan design, helst ennålsdesign.

Annars så vill jag ha en kaktus och en tall på överarmen. Ungefär vid armbågen.


Återigen, en lite annan design. Det ska stå för mina nationaliteter. Svensk och mexikansk.

Sedan så har jag en önskan om att möta upp min tatuering på skulderbladet (för homegirl gillar symmetri) med en text där det står:


Strange ideas, what am I doing here?

Det är ifrån en låt som heter "Clean Again" av Racoon, och jag absolut bara älskar den meningen. Det är något speciellt med ord. De kan få en att känna både en adreanalinrush och ett paralyserande lugn på en och samma gång. Just denna mening också..."Strange ideas, what am I doing here?" är så hemsk vacker. Det är känslan av upprymdhet, spontanitet och förundran. Det är naivitet och nyfikenhet i ett nötskal. Jag älskar det.

Anywho, har jag tur så får jag en tatuering i födelsedagspresent så jag hinner fixa dem innan Mexicoresan, men det är nog högst o-troligt. Dock kan man ju alltid hoppas! Nåväl, nu ska jag vila upp min innan det är dags att sova. Tagga tentaplugg imorgon!

Mors' på er!

Ps. alla bilder, förutom bilden på mig, är tagna ifrån tumblr. com

Likes

Comments

Var på fest igår hos Mya i Oxelösund för at fira att hon numera är tjugotre år gammal. Kan inte fatta att vi bara blir äldre och äldre, känns så sjukt! Nu har jag hunnit varva ned lite efter att jag har jobbat. Det var så grymt kul att vara på jobbet idag! Full fart från början till slut, så innan jag visste ordet av så hade jag slutat och det var dags att gå hem, älskar sådana dagar.

Något jag också älskar är mina vänner. Jag nämnde för Mandis igår att min ögonskuggapalett börjar ta slut och hon ba "Synd! Gillar du the Balm? Jag har några paletter jag inte använder om du vill ha dem!". Eh. Ja, tack.

Jag fick alltså två paletter från the Balm bara sådär.


Tack Mandi!


Så dessa hade jag nöjet att få använda innan jobbet idag, allt som allt så var det en underbar dag!


Likes

Comments

Jag har alltid haft lätt för att bli uttråkad. Det är inget mer än ett personlighetsdrag vilket resulterar i att jag antingen behöver använda ALL min fokus på att göra en sak - om det är tråkigt, eller något som tillåter mig att multitask'a. Det handlar alltsomoftast om att sticka och göra något. Alltså, sticka och titta på film, sticka och läsa eller sticka och plugga. Så jag föll för sådana hära' chunky blankets, typ som dessa-


Source: tumblr.com

Och jag bestämde mig för att testa. Men jag förstod inte hur dyrt det var med garn. Jag är van med mina second hand-garner som en gammal tant eller gubbe inte kände för att använda upp liksom. Speciellt osäker var jag på att skapa något för så mycket pengar (because hey - student här liksom) så jag började med att köpa ett par (okej, fyra stycken) fleecefiltar som jag sedan klippte upp, sydde ihop och stickade ihop en lång filt. Så här såg den resan ut:


Dessa var mina filtar, enkla, vita fleeceplädar.


Jag började med att dra loss tråden som satt runtom plädarna, sedan mätte jag filten och klippte den på längden. Fem centimeter breda längder. Sedan började jag sy ihop dem med varandra till ett JÄTTENYSTAN.


Yes. Detta är mitt jättenystan, Steve.

Allt detta tog ungefär två dagar att fixa. Sedan tog det ungefär 45 minuter att faktiskt sticka ihop filten. Detta blev resultatet:


Från denna upplevelse så har jag kommit fram till att:

1. Jag behöver stickor. Jag har länge sett människor sticka med armarna vilket gick hur bra som helst. Jag, å andra sidan, verkar inte ha så långa armar. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag inte är så jättelång...så jag fick en lång men inte särskilt bred filt.

2. Det kommer nog gå bättre med riktiga garnnystan. Detta blev inte dåligt, jag är nöjd med min skapelse - don't get med wrong, men det blir inte samma sak att sticka med tyg som det blir att sticka med garn, duh.

3. Jag har stickat denna i en slätstickning och jag tycker om det. Så blir det en chunky blanket till så blir det en som är slätstickad men hur coolt vore det inte med en vävstickad filt?


Detta var alltså det jag gjorde igårkväll! En helt vanlig torsdag med andra ord!

Likes

Comments

Jag längtar efter vår just nu...

...det tror jag förövrigt att väldigt många gör. Jag är kär i persikofärgade nyanser, rött, orange och rosa. Simpel elegans och dagdrömmande om varma sandstränder i kvällsolen...men tillsvidare får jag nöja mig med varm choklad framför netflix medan vintern blåser kallt utanför fönstret.


Source: tumblr.com

Ps. Klänningen är ifrån Alex Perry och du kan hitta den antingen genom att trycka på bilden eller här!

Likes

Comments

Just nu så innefattar mina inredningsprojekt både vardagsrummet hemma hos mig och min sambo, Marcus samt min lillebrors sovrum hemma hos mina föräldrar.

Hemma hos oss vill vi hemskt gärna ha en lite lyxigare bohemisk stil. Djupa, mörka färger, öppna planlösningar och helst en god dos med "konst". Eftersom vi ska resa till Mexico om fem månader så kan vi inte göra så mycket åt vårt hem för tillfället, så det står lite som still just nu. Egentligen inget oss emot, hemmet är inte hur väggarna ser ut utan vilka som bor där!

Hos min bror valde vi däremot att genomföra allting på en och samma gång. För några veckor sedan var jag hos mina föräldrar och målade om i det sovrummet som en gång i tiden tillhört mig och när jag lämnade Nyköping så kändes allting lugnt. Nu ska vi dit senare idag, så ska vi se hur saker och ting har utvecklats.


Source: tumblr.com

Det som vi försökte genomföra där var en öppnare, mer neutral look för att mina föräldrar skulle kunna använda rummet relativt omgående efter att min bror flyttat ut! Så mintgröna väggar kontra mjuka beiga toner är ett genomgående tema, ungefär som på bilden. Ett neutralt sovrum. Dock är min lillebror fortfarande tonåring så det önskade resultatet är ändock ett tonårsvänligt sovrum.


Source: tumblr.com

Lite i stil med detta då, jag kommer dela med mig av slutresultatet när vi är klara! Nej, nu ska jag läsa Plaza Interiör och dricka limevatten.

Likes

Comments

Detta är inte riktigt något nytt för mig.

Jag har skapat en ny blogg för att kunna börja om på ett rent blad. Med detta innebär det alltså att jag lämnar mina tidigare demoner där de hör hemma, ingenstans i närheten av mitt liv. Därför tänker jag dedikera den här bloggen till det jag älskar som mest vilket är inredning, resor och fotografi.

Därmed bjuder jag på en bild på mig själv, hej!


​Här är jag.

Likes

Comments