Jag tänkte skriva detta igår 01:45, när jag vaknade i panik. Ångest, stress, panik och ensamhet.

Jag vaknar alltid, ALLTID. Varje jävla natt oavsett och jag varit supermegaglad hela dagen. Jag har gjort det i flera år men förr när jag var liten hade jag bara stress över att jag inte kunde somna om direkt. Att jag liksom skulle vara jättetrött dagen efter efterom att allting jag gör alltid ska gå i 110 och att jag alltid måste göra något annars blir jag uttråkad. Det var det lilla jag 12 år hade stress över då.

Men idag är det värre. Det är mycket värre, jag har panik över allting, att jag ligger efter i skolan, att jag inte gjort tillräckligt, att jag har så mycket jag BORDE göra hela tiden.

När man vaknat mitt i nätterna i flera år så lär man sig hur man ska göra. För att kunna somna om.. Jag vet att det kommer fortsätta hända eftersom att jag inte klurat ut än hur jag ska göra för att det ska sluta. Men jag vet hur man gör, hur JAG gör rättare sagt.

Jag tänker.

Jag tänker på exakt det som stressar mig.

När jag kommit fram till vad det är så tänker jag på om det finns något jag kan göra åt det precis nu 01:45? Och oftast är det inget jag kan göra precis nu för att sätta sig och skriva den där uppsatsen mitt i natten känns inte så lockande.

Vet ni vad jag gör då? Om det inte finns något jag kan göra åt det precis NU? JAG SOMNAR OM.

Jag har under alla dessa år lärt mig att allting sitter i huvudet, vad det än gäller. Att man enkelt kan styra över vad man tänker, man kan styra över sina drömmar och man kan enkelt välja en annan positiv tanke istället. Eftersom att jag än idag är stressad över att inte få tillräckligt med sömn för att inte vara tillräckligt pigg så måste jag alltid försöka att byta tankar och välja något positivt istället. För som sagt detta händer mig VARJE DAG.

Anledningen till varför jag skriver detta är för att det händer vissa av er också, kanske inte på natten utan kanske mitt på dagen. Men mitt i den där panikattacken måste du veta att allt sitter i huvudet och att det är DU som bestämmer. Kan du inte göra något det just NU så andas och tänk på något annat. För you can do this!!


U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag vet att vissa kommer förstå exakt vad jag menar i detta inlägget men vissa kommer inte göra det och det är okej.

Jag brutalt hatar skolan, generellt, allmänt & allt där emellan. För jag har uppfattat hela skolgången som "har du inte bra betyg nej men sad for you då är du misslyckad". Det kan låta töntigt men har verkligen känt så. Det blir ju inte bättre av att ha växt upp med en syrra med toppbetyg jämt och ständigt.. och eftersom jag aldrig klarade att ligga på den nivån tillräckligt länge så sket jag totalt i det. Jag slutade plugga, slutade göra inlämningar på ett välutvecklat sätt utan snabbskrev det hela kvällen innan, visst det funkar för jag är ganska snabb på att skriva saker när jag väl måste men vafan det kändes aldrig bra. Jag kan aldrig komma hem och säga "kolla vad jag har gjort" eller " kolla vad bra det gick för mig". Dels för att det typ aldrig går bra för mig i skolan & det hade aldrig varit bra nog.

Men jag har faktiskt börjat ta tag i detta nu, i alla fall försökt men vafan gör man när man INTE KAN koncentrera sig. Hur mycket man än försöker så går det inte. Jag klarar inte av det. Informationen går in i ena örat och ut genom andra. Vare sig jag vill det eller inte. Jag försöker i alla fall mitt bästa. Även om det aldrig kommer att vara tillräckligt. Men alla kan inte vara duktiga på allt, alla är bra på något men bara för att din bästa kompis eller dina syskon har toppbetyg & är svinsmarta betyder inte det att du är värdelös. Det måste du lära dig och tro på dig själv även om ingen annan gör det.

För en dag kommer vi stå där och visa dem vad fel de hade och att vi faktiskt är riktigt jävla bra precis som vi är!!

Här kommer en video ni kan kolla på om ni vill få lite inspo och må bra.

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Likes

Comments

Hörrni, long time no see.. har inte bloggat på ett tag för har inte haft något att skriva om faktiskt och det har varit allmänt kaos om jag ska vara ärlig. Jag hade från början inte tänkt att vara personlig på denna bloggen utan bara klaga på allt och ta upp sånt jag tycker är viktigt men vafan, det är ju min blogg och jag får skriva vad jag vill.

Så här kommer bara en liten allmän update om vad som har hänt sen sist. Jag har alltså bytt skola??? på typ mindre än en vecka hamnade jag på hemma plan igen. Trivs faktisk bättre här även fast lärarna enligt min åsikt är brutalt kassa och dom får mig att känna mig så extremt dålig :). Men har insett att skolan är inte för alla och jag är faktiskt jävligt bra ändå.

Jag är fett taggad på julen också like omg taggggggga, typ baka pepparkakor och lyssna på julmusik på heltid ( redan börjat hehe..) så jävla mysigt.

Har ärt mig att allt funkar med rätt inställning och det är inte så svårt att vara glad. Nu kämpar vi oss igenom hösten och är goa å gláa tills julen kommer. Jag tror på dig!

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Likes

Comments

Ibland bara blir jag så ledsen över att vi människor är så jävla dumma i huvudet och att vi förstör så mycket utan att vi ens märker det, eller så gör vi det men att vi är så jävla självupptagna och egoistiska att vi inte ens bryr oss. SKÄRPNING.

Så ja, nu ska gå igenom massa problem och mina stavfel kommer vara mängder jag vet.

Men 1: Jag såg en video på fb om en tjej som flytt från syrien, i Makedoninen står "vakterna" och kastar sten och tårgas och massa jävla skit på flyktingarna baoom ett stängsel??? man ba ehhh??? ÄR NI FUCKING HELT EFTERBLIVNA?? DE FLYR FÖR SITT LIV FÖR ATT FUCKING EB MÄNNISKOR SOM INTE KAN KOMMA ÖVERRENS MÅSTE KRIGA MOT VARANDRA (DETTA ÄR OCKSÅ HELT SJUKT OCH JAG FÅR DAMP SÅ FORT JAG BÖRJAR TÄNKA PÅ DET) men hallå de behöver hjälp och vill få ett bättre liv och där står ni och för det första inte låter de komma in sen kastar ni skit på dem också?? FY SKÄMS PÅ ER OCH SEE YOU IN HELL!

två: såg en till video på fb (i know stark källa men whatever) där allts de anställda på en cirkus misshandlar ett lejon för att hen inte gör som hen ska. ÄR NI DUMMA I HUVUDET (tydligen) DET ÄR ETT DJUR OCH DEN BORDE VERKLIGEN INTE SITTA PÅ ERAN JÄVLA CIRKUS, DEN SKA LEVA DÄR DEN HÖR HEMMA OCH SKÄRP ER FÖRFAN SLUTA GÅ PÅ CIRKUS DET ÄR INTE KUL OCH DET ÄR INTE BRA. VUXNA MÄNNISKOR TA INTE ERA BARN PÅ CIRKUS. SLUAT MED DET. PUNKT. och sluta misshandla djur över huvud taget. det är bara sjukt.

OKEJ DET SISTA NU DÅ SOM JAG TÄNKTE TA UPP NU, VI HELT FUCKING 100% SERILST FÖRSÖKER HITTA EN LÖSNING TILL ATT FIXA VATTEN PÅ MARS FÖR ATT KUNNA CIVILISERA OSS DÄR. JA okej ja jag älskar rymden, NASA, och månen och önskar att jag var smart nog att få jobba på NASA. men till och med JAG, tjejen som inte alls har höga betyg i skolan eller anses smart fattar att VI BORDE FIXA VÅRAN EGEN PLANET SOM VI FAKTISKT BOR PÅ JUST NU ISTÄLLET FÖR ATT LÄGGA MILJONER PÅ RAKETFORSKNING. FÖFAN HALLÅ SKÄRP ER. HJÄLP INVÅNARNA I U-LÄNDERNA ATT BYGGA UPP DERAS SAMHÄLLEN MED INDUSTRIER OSV, FÖR DE PENGARNA. Gud jag blir så irriterad det är 2017 och vi bryr oss inte ett skit om någon annan och plz. Gör mig till president, ge min Justin Biebers följare, ge mig Paul Pogbas konto & ge mig lite charm så att folk vill lyssna på mig. Så kan vi nog fixa detta gullungar. Eller så kan USA, EU & Kina sammarbeta och ta sitt ansvar, börja bry sig lite om omvärlden och att solen inte kretsar om dem and save the world. <33

TACK OCH HEJ.

Likes

Comments

Igår, skulle gå och köpa lunch under rasten på jobbet och det var en jävla massa folk överallt och kön var fett lång så fick bli att slänga i sig maten innan man skulle börja igen men det är inte det detta ska handla om.

Ställde mig alltså i kön, insåg typ fem minuter senare att de bara tog kontanter så fick gå och ta ut pengar sen ställa mig sist igen. Yey kul. Hamnade bakom en mamma och hennes dotter som måste ha varit ungefär 11/12 år något sånt. Märkte rätt snabbt att tjejen var hyfsat stressade och inte gillade att stå i kön. Tänkte inte så mycket mer på det tills hon säger till sin mamma "jag blir stressad, jag gillar inte när det är så mycket folk runt mig". Jag fick så himla ont i hjärtat. Liksom hon är inte ens gammal hon ska inte känna så. Hennes mamma verkade ju inte fatta heller att hon verkligen inte ville vara bland så mycket folk. Önskar verkligen att hon får hjälp och stöd med det där om det kan vara socialfobi eller vad som nu ligger bakom. Men att hon får hjälp i tid så att det kan bli bättre och att hon slipper känna så. Tjejen var så himla fin och gullig. Önskar jag kunde sagt eller gjort något men såklart så kommer man på det för sent.

Vi måste skärpa till oss och bli bättre på att uppmärksamma saker och ting. Hjälpa folk i tid. Älska alla runt om kring oss och ta hand om varandra. För en dag kanske det är för sent eller inte går att fixa det där som hade varit så enkelt om man bara börjat direkt när man så tecken på att någon började bete sig eller känna sig på ett visst sätt.

Så tjejen där ute från matkön igår, I love you och jag hoppas att du ska kunna stå bland folkmassor en dag utan att känna dig stressad.


U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Likes

Comments

Minns ni när jag skrev att jag inte hade ångest? Glöm det. Haft sån jävla panik över dessa jävla muntliga redovisningarna vi ska göra direkt efter lovet. Att tvingas ställa sig framför klassen och prata vare sig man vill det eller inte. Sen få betyg på det. Vem fan kom på det? Tänkte sitta och skriva ner det jag vill säga på det svenska muntliga NP men varför inte blogga ut skiten istället?

Okej, ämnet är " Att bryta mot normen!". Jaha? jag kan ju inte ens något om detta. FML. But let's try.

För att kunna bryta mot normen måste man först veta vad normer är och vad det får för konsekvenser om man bryter dem. Man måste också veta hur man gör och varför inte alla gör det. Man måste helt enkelt bara våga ta första stegen för att lära sig att gå själv. Stå på egna ben och våga vara sig själv.

Om man googlar på vad normer är så beskrivs det ganska enkelt att det är oskrivna regler, idéer och ideal som kontrollerar hur man förväntas att vara och se ut. Det finns ganska många exempel bland annat att man inte går före i kön inne på Ica, räcker upp handen i klassrummet och att en tjej och kille ska bli attraherade av varandra.

Nu kommer vi till det jag vi tillägna min tid i rampljuset till att prata om. De normer som gäller oss individer personligt. Vi har enda sen vi varit små fått lära oss att killar är blå och tjejer är rosa. Så är det bara. Killar eller pojkar vad man nu vill kalla dem leker med bilar medans flickor leker med dockor. Killar spelar hockey, tv-spel och kör cross. Och vi små söta flickor åker konståkning, dansar och sminkar oss. Men riktigt så är det ju inte.

Jag fattar verkligen inte varför folk vill att andra ska leva upp till dessa normer om dom inte själva inte vill följa dem. Vissa människor är lila. Andra är gröna, gula, röda, turkosa eller orangea. Man kan inte stänga in folk i små muggar med locket på och tvinga dom vara på ett visst sätt. Det funkar inte så. Det kommer att blida en regnbåge vilket är fint men om muggen bara är till för folk som är rosa så kommer väldigt många att känna att de inte passar in där. De kommer att vilja fly från muggen för att kunna få vara sig själva.

Men det är inte lätt. Att bara fly sådär. Det krävs mod. Väldigt mycket mod att våga sticka ut. Världen´vi lever i idag är sjuk. Du blir dömd för vad du än gör. Men om vi har konstaterat att man blir dömd oavsett så kan man lika väl vara sig själv. Du behöver inte spela tv-spel, du behöver inte köra cross eller spela fotboll. Du behöver inte alltid vara tuff. Du behöver inte sminka dig. Du behöver inte alltid vara snäll och söt. Du behöver bara vara dig själv.

Du behöver inte tycka om tjejer om du är kille och du behöver inte tycka om killar om du är tjej. Det är ditt val hur du vill leva ditt liv. Du måste bara våga ta dig ur den där muggen så du kan vara dig själv.

Det är 2017 nu och det är mer tillåtet idag att vara sig själv än vad det var förr. Många tittar på youtube idag där många av de stora svenska youtubers är HBTQ-personer (en förkortning av homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner). Jag tror att det är viktigt att fler vågar upplysa hbtq och andra sätt att vara sig själv mer offentligt så att folk vågar komma ut som det och ta sig upp ur muggen.

Som jag pratade om tidigare, vad får det för konsekvenser? Normer har inga rättsliga konsekvenser. Du hamnar alltså inte i fängelse om du inte följer dessa. Dock om du går före i kön kommer antagligen folk att bli sura. Och om du inte räcker upp handen i klassrummet kommer antagligen din lärare att säga till dig. Det är inte så farligt. Men om du som kille börjar att sminka dig eller hänga mer med tjejerna eller börja dansa finns risken att folk kommer att prata om dig eller säga elaka saker till dig. Varför? För att folk är idioter. Du bryter mot normen och de är inte vana vid det eller så vågar de inte göra det själva. För det är svårt.

Men skit i dem som säger taskiga saker. De är väl bara avundsjuka för att du vågar bryta mot normen och vågar var dig själv. För du är helgrym och älskad av så många. Så va inte i den där muggen om du inte vill det. Hitta en stege eller några kompisar som kan hjälpa dig ur den. Det är ditt liv och inte annans. Slösa inte bort det på att vara någon du inte är. Snälla.

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!!<33

Likes

Comments

Vad är ångest? Hur känns det att ha ångest? Hur blir man av med ångest? Har jag ångest?


Den sjukliga ångesten är nästan som den vanliga ångesten bara att man oftast inte förstår vad som ligger bakom den. Detta gör att det blir svårare att både uthärda och bearbeta ångesten. De vanligaste symptom på ångest är hjärtklappning, svettningar, klump i halsen, muntorrhet, spända muskler, domningar, stickningar, illamående, yrsel och andnöd. Ett rent helvete så att säga.

Jag har inte ångest men den närmsta ångesten jag känt av är när man inte har städat rummet. Såklart finns det mycket värre ångest än att inte ha städat. Ångest är hjärnspöken som hela tiden säger åt dej "du klarar inte av det här, du är sämst, borde du verkligen göra såhär?, haha tror du dem gillar dej? att de vill vara vän med dej? att du räcker till? och att det kanske inte är värt det.

Du måste förstå att det inte är sant!! Du måste inse att det inte är på riktigt, att det inte existerar och att du visst klarar av det! Du är stark. Du ger inte upp. Det gör du bara inte. Du är ju här idag. En riktig kämpe är vad du är. Hjärnspökena har så fel. Men det är så svårt att ta sig ur det där. Att en dag bara sluta lyssna på rösterna i huvudet. Att bestämma själv att du visst räcker till. Att du är helt asgrym precis som du är och du förtjänar så mycket mer. Jag blir så himla ledsen varje gång någon berättar att hen lider av ångest. För det går inte att säga " det går över" till en person med ångest för det är som att säga "lugna ner dej" till en person som är stressad.

Jag som sagt har inte haft ångest på den nivån men har nära vänner som haft det och jag tror verkligen att det enda sättet att försöka komma bort från det är att prata om det. Att våga berätta för någon för ingen kommer skratta åt det eller tycka att du är konstig. Det är en psykisk ohälsa precis som ADHD, fobier, depressioner och stress. Jag tror att alla känner/misstänker någon som lider utav detta. Om du känner/misstänker någon så prata med hen och lyssna.

Vi måste börja bry oss och ta hand om varandra mer.

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Dagens låttips

Likes

Comments

  • Inte öppna snapen utan att svara personen på dirren. (Under 1 min).
  • Använd inte filter till dina närmaste kompisar.
  • Vänta med att öppna snapen från din crush så att hen ej tror att du är desperat.
  • SPARA INTE DET SOM SKRIVS I CHATTEN!!
  • Lägg till med snapkod om du känner människan (halvt) annars blir det stelt.
  • Spamma inte.
  • Inte ta folks story´s för seriöst. HINTHINT!!
  • Ingen gillar "streak"-snapen!!
  • Alla älskar den personen som skickar störda videos.
  • Låt någon annan ha din mobil på fester annars kan det sluta illa. ;)

Du kan få lägga till på snap om du följer reglerna ;) - angeleyes_10

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!!<33

Dagens låttips

Likes

Comments

Varför väljer varje morgon att ta på oss en bh? Varför tycker killar att det är konstigt när tjejer inte har på sig bh? Vem fan är det som bestämmer att vi ska ha på oss det när det bara bidrar till problem? Varför bryr vi oss så jävla mycket om vad alla tycker hela tiden?

Tro det eller ej men att använda bh leder bara till besvär. Kan dra upp några exempel på vad det kan leda till för att ni ska få en liten inblick i vad det faktiskt handlar om. Många tror att bh alltid har funnits i alla år och dar men fakta är att det är inte har funnits i mer än ca 80 år. Innan det så använde man korsetter och på 1920-talet så uppfanns "Fladder bh:n" som var till för att platta till brösten. Det var först på 90-talet push-up bh:n började att bli populär. Idag går det alltså ut på att pusha upp brösten så mycket som möjligt.

Vill inte trötta ut er men att inte använda bh leder till att man känner sig friare och att man får bättre andningscirkulation som i sin tur leder till att man får en mer balanserad hormonnivå och sänker stressen. Man bygger också muskler som gör att brösten orkar hålla upp sig själva och i sin tur blir större utav det. Man köper också fel storlek för att man inte vet exakt vilken man har och då sitter bh:n fel och kan leda till ryggsmärtor och materialet i vadderingen i behån leder till att brösten blir varma och då bildas knölar som senare kan leda till cancerknölar som sen leder till bröstcancer. Anledningen till varför jag tar upp cancer är för att det tog 30 år innan forskare och läkare ville inse att rökning ökar risken för lungcancer. Och det är bara tjejer som får bröstcancer så ni kanske ser vad boven är??

Det jag vill få sagt är att skippa bh:n på morgonen och skit i vad alla killar tycker och om dem tittar. Tänk på att du kommer känna dej mycket friare och må bättre efter ett tag. För ja, det är obehagligt i början men bästa känslan som tjej är ju ändå när man kommer hem och får ta av behån. Eller hur? Så varför inte ha kvar den känslan hela dagen? Men glöm föfan inte det viktigaste: HA INGEN ÅNGEST ÖVER HUR DINA BRÖST SER UT!!

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!! <33

Dagens låttips

Likes

Comments

Alla människor har komplex och problem och ingenting är alltid frid och fröjd. Men man lever i sin egna lilla bubbla och ser inte detta utan ser bara det som är positivt och bra. Ellerhur?? Varför gör vi såhär? Varför tror vi att alla andra är så mycket bättre än oss själva? Varför är vi inte nöjda med oss själva?

I dagens samhälle får vi lära oss att man måste vara på ett visst sätt för att passa in men vet du vad? Du är sjukt bra även om du inte ser ut så. Jag är nästan helt säker på att du jämför dig med andra människor runt omkring dej eller på sociala medier som Instagram eller Facebook. Folk som har det bättre än du. Folk som du anser är snyggare än dej. Folk som helt enkelt har ett bättre liv än dej. Men du har så fel. Du är så underbar och du behöver verkligen inte jämföra dej med andra. Även fast du kanske känner att det finns folk som ser bättre ut så kommer det alltid finnas folk som man själv tycker är bättre. Även de vi jämför oss med jämför sig med någon.


Jag tycker att du borde sluta jämföra dej med andra och börja jobba på att bygga upp ditt självförtroende istället för att fokusera på vad andra gör eller ser ut. Nu menar jag inte att du ska gå runt och ba "jag är bäst, kolla på mej". Jag menar att du ska känna dej så säker i dej själv att duinte behöver känna att du inte räcker till eller att du inte är okej för att du inte ser ut på ett visst sätt för du är fett snygg. And you should know that. Alla har sin egen charm och karisma. Så bara peppa dej själv, badrumsspegeln varje morgon och kväll!!

U GO GUUUUUURL AND ÄLSKA LAJVET!!! <33


Dagens låttips

Likes

Comments

Nouw Magazine