Jag är halvfilippin och halvsvensk så jag har tillbringat många månader i Filippinerna under mina unga dagar. Bland annat gifte jag mig där med min kära make i januari 2012 (se nedan).


Något jag saknar något fruktansvärt är filippinsk mango. Vill du uppleva något riktigt mun-fantastiskt måste du prova filippinska mango. Finns.ingen.godare.frukt.punkt.


Mangoshake på morgonen till frukosten sittandes på stranden med vida utsikt över havet och soluppgång. Finns inget bättre.


Och nej. nej. Åter nej. Filippinsk mango är så långt ifrån mangon man köper här i Sverige. Tyvärr finns denna mango med denna smak enbart i Filippinerna. Därför är min enda önskan när någon släkting åker ner att ta med mango tillbaka.


Så nu har jag fått några av min mor och idag var en tillräckligt mogen för att ätas. Sittandes i köket mot stora fönstret med utsikt över mitt område... svenskt, molnigt, halbblåsigt väder utanför. Nåväl. Close enough.


#obsessed

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I've got a thing about you.... Omar!

Alltid varit ett stort fan av pojkband och deras stämmor (speciellt ballader)... var på Westlife i mina yngre dagar på Liseberg (wow) och för två år sen var jag på Backstreet Boys (också wow) och hade med glädje velat se Michael learns to rock live.

Nya pojkband som One Direction har inte fastnat riktigt (kan ju ha med åldern att göra...)

MEN...

denna grupp FO&O hade ju faktiskt en liknande klang som våra gamla godingar! Och Omar... what a voice! Om man ändå var 10 år yngre? ...som att åldern hade gjort skillnad på om jag träffat honom eller ej... 🤔😁😂

Annars ska jag väl nämna att jag inte fastnade för någon speciell låt denna Mello-2017. Sveriges och Europas bidrag handlar mer och mer om att få in politiska inslag och "alternativ musik" vilket gör att jag tappar intresset.

Vann rätt låt? Det återstår att se...

Likes

Comments

Finns det något bättre än byteshandel? Bli av med skit för ny skit! 😁

Vi har köpt en gummibåt till vår segelbåt och till den ville vi ha en båtmotor.

Fann någon på blocket som önskade något roligt i utbyte mot sin och lyckligtvis blev vi av med vår Klippo åkgräsklippare som hade en trasig rem samt en fiddi som inte använts på år och dagar.

Känns skönt att bli av med något som någon annan har användning för samtidigt som vi får något användbart.

Miljövänligt! 👌

Samt en liten mini-familje-road-trip på det ❤

Likes

Comments

Polynesien... vackra Polynesien!

Vi har ett dilemma. Eftersom ett av våra (Christians) seglarmål är att segla över Atlanten och segla runt bland öarna (ok där kan jag vara med...) så tänkte vi ut ett riktigt exotiskt namn vilket ju blev Kealoha som betyder "the love" på hawaiianska. Kaleialoha är också ett namn jag gillar som betyder "The beloved child".

MEN... Vår dotter insisterar på att båten ska heta Lillan. Lillan är ju trots allt ett fint namn på en båt och det blir en historia bakom när vår dotter har döpt båten och namnet anger tydligt varifrån vi kommer.

Så... vad ska vi välja?!

Likes

Comments

En av de färgglada, nyttiga maträtterna som min make lagar som jag kallar lyxmat! #mums

Likes

Comments

Kladdkakemuffins står på menyn när begäret tar över 👌

Likes

Comments

Vinter, snö, slask, kyla... tack solen för att du tittar fram ibland ☉ #rayban

Likes

Comments

Vi är en familj som älskar fint väder. ÄLSKAR. Och vi ÄLSKAR att resa.

Förra året skaffade vi oss en båt - Albin Vega. Hon är en segelbåt på 27 fot med en liten hytt, minikök och en liten gemensam sittplats för ca 4 personer. Hon har många goda egenskaper så som toalett, inombordare, inbyggd kyl, dieselvärmare, spis osv MEN mycket liten för mig som lätt får klaustrofobi i små utrymmen.

För omkring två veckor sedan fick vi för oss att titta på en större segelbåt - en HR 312. Observera att vi bara skulle TITTA på en större båt, ni vet... drömma lite. Väl på plats säger båtmäklaren att det bara är att säga till om vi vill titta på fler båtar då vi gick till "segelbåtsbryggan". HR-båten släppte vi rätt snabbt efter en liten runda men för skoj skull går vi upp i flera andra båtar, bland annat en Bavaria, en Beneteau och en Hunter.

Vi fastnade direkt. DEN ville vi ha. En Hunter 36. Stor, rymlig sittbrunn. Två hytter. Stor matplats. Stort kök. Separat dusch både i båten och på däck. Tre dubbelsängar och en enkelsäng. Massa utrymmen. Ack denna fantastiska båt som var till salu - med ett betydligt högre pris än vi någonsin kunde drömma om. Påminnelse: vi skulle bara TITTA på en större båt. OK.

Hem. Läsa. Läsa. Läsa.

En vanlig bobåt i USA. Båt med mycket komfort och stora utrymmen. Annorlunda mast. Noll andra Hunter till salu på Blocket. Kräver betydligt större båtplats än den vi har idag. Viktigast av allt - finansiering?!

Utan att hänga ut någon men med hjälp av en fantastisk klippa som alltid ställt upp i vått och torrt så har det löst sig finansiellt sett. Båtplats är fixat två år framöver. OCH...! Båten. Är. Vår!

Japp. Vi är stolta ägare till en Hunter. Vår egen familjeseglare på 36 fot som vi ska tillbringa många långa somrar i.

Framöver blir det mycket planering för ja, det kommer att bli speciellt med en båt och en 3 åring och en nyfödd. Men YOLO på det. Varför inte testa? Dream big!

Visst är hon en riktig skapelse?

Hon ska heta Kealoha.

Likes

Comments

Jag har tidigare haft en blogg som handlade främst om graviditet och småbarn men som jag sedan stängde ner. Främst på grund av att jag inte fann den tid som krävdes för att skriva ofta.

Nu vill jag istället starta en familjeblogg där jag och kanske min make (om han får lusten) kan skriva några rader om våra framtidsambitioner, vår vardag med mera.

Till att börja med kan jag nämna att jag befinner mig i graviditetsvecka 37 imorgon och min högsta önskan just nu är att vår kommande flicka vill titta fram så snart som möjligt även om jag är livrädd för denna förlossning, om än mer än första gången eftersom jag vet vad som komma skall. Man glömmer efter första? Åh nej, jag minns smärtan och jag minns mina tydliga tankar: jag gör ALDRIG om det här. Men jo, vad gör man inte för sina barn? Jag frågar mig själv ibland vad det är som gör att vi har "familjen annorlunda" som utsätter sig för dessa extrema smärtor flera gånger om.

Min graviditet har inte heller varit en dans på rosor. Började tidigt med att få veta att jag har Hypertyreos - en sjukdom som gör att sköldkörteln överproducerar hormoner och gör att jag inte går upp i vikt. Rena drömmen - ja. Om det inte vore så att jag hade hjärtklappningar, vilopuls från omkring 90 till drygt 130, kaos i hjärnkontoret och sömnlösa nätter. Behöver jag nämna att graviditet redan ger dessa symptom i sig? Så här är jag nu, sjukskriven sedan några månader tillbaka - hemmafru. Varvar vila med boa, med städning, med vila igen, med lite nytta ovh vila igen osv. Problemet med hypertyreosen är att ena stunden är jag duracell-kaninen, andra är jag ett vrak som ligger med hög puls och hjärtklappningar i soffan. Svårt med ett mellanting. Förhoppningsvis ska väl diagnosen strykas så fort jag föder. Håll tummarna!

Imorgon har jag något spännande att skriva om! Något som gör att vi dölängtar till våren och sommaren:

"Hon ska heta Kealoha"

Likes

Comments

Instagram@jennywallerfors