Komma ihåg att det är okej att inte orka. Som mamma sa igår "Du är sjuk, inte i kroppen men i huvudet. Och det blir precis samma sak. Du kan inte orka som någon som är frisk och det är okej, det är mänskligt."

Våga be om hjälp. Likt att det är okej att inte orka så är det också okej att visa att man inte längre orkar. Jag måste sluta tro att jag måste klara av allt på egen hand.

Undvik negativ energi. Eftersom jag har blivit så lättpåverkad av diverse energier kan jag inte få ett lyckligare liv om jag inte gör mig av med saker eller folk som tynger mig. Ingenting som inte medför positiv energi är värt.

Ta hand om mig själv. Ta hand om kropp, själ och huvud. Hur jag gör det är inte vesäntligt - men jag får aldrig sluta boosta mitt eget jag.

Rita lite varje dag. En av lärarna jag hade i Florens, Erin, berättade att en riktig illustratör är man inte försen den dagen man har som rutin att rita varje dag. Vilket vi då hade som läxa hela vårterminen i Florens att vi skulle rita minst 20 minuter varje dag.

Lev i nuet. Sluta stressa. Sluta planera och drömma om en annan tid. Lev nu och ta livet för vad det är.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I mitt sovrum hänger jag minnen från Florens, min egna konst samt en jättelik drömfångare som jag fann för snart 10 år sedan i någon liten butik i vårt lokala shoppingcentrum. 

Likes

Comments

​Jag tycker alltid att det är lika svårt att börja. Hur börjar man? Vad är en början? Inledning? Oavsett så kommer man från tomma intet och ska börja göra avtryck. Det är anledningen till att alla mina anteckningsböcker förblir tomma eller har utrivna blad. Jag kan inte börja fläcka ner. Men jag kan inte heller sluta tänka.

Det är en dålig kombination. Jag bär på saker som jag inte kan få ut eftersom jag inte är kapabel till att få ner mina funderingar i ord. Eller. Egentligen inte. Jag kan inte börja. Det är steg ett jag har problem med. Att börja. Hur börjar man?

Jag vet inte. Men det här är ett försök till en såkallad start.

Likes

Comments