Victors alla 7 månader!


Här kommer hela 7 månader med Victor!

Victors första månad!

Innan han föddes så höll jag på att spricka, bokstavligen! Men förutom det så var han en snäll bebis. Han hade dock ont i magen så vi fick använda pysventil åt honom, vilket funkade jättebra. Den första tiden hemma så sov han helst i min famn vilket blev drygt när jag själv ville sova på natten. Då fick jag försöka natta honom i flera timmar och bara hoppas att han kunde fortsätta sova medans jag hann lägga mig själv. Men oftast så vaknade han till när jag lade mig ned. Förutom det så fick jag mjölkstockning rätt snabbt och blev jättedålig. Efter det blev det att Victor fick äta mjölkersättning ur flaska istället, vilket ledde till att han åt för mycket och kaskadspydde jämt. Så då var jag också rädd att somna och att jag inte skulle vakna när han kräktes och att han skulle drunkna i sina spyor. Snäll bebis men vissa saker var rätt jobbigt ändå. Victor var väl cirka 6 månader då han började sluta kaskadspy.Snart fick jag inse att det är rätt jobbigt med två täta barn. Lucas hade inte ens visat intresse av tal och språk fören Victor föddes. Detta gjorde det så himla svårt att förklara saker och ting för honom. Ibland var han jättesnäll på sin lillebror och ibland totalt tvärt om. Men hur kämpigt det än må varit så är jag glad att sambon kunde vara hemma med oss i 6 månader.

Victors andra månad!

Bebis är dom rätt länge tycker jag. Victor var en bebis som mer eller mindre mest bara sov. Magont och allmänt orolig på nätterna, sov skitbra på dagarna. Det sköna var ju ändå att sambon och jag hade ett bra schema. Jag tog Victor på nätterna fram till 6.00 och då byttes vi av. Så vi båda två fick våran sömn ändå.Victors tredje månad!

Vid denna månad lärde sig Victor att sova bättre på nätterna. Han vaknade och ville ha mat 3 gånger. Så det kändes rätt skönt. Vi hade även börjat få in rutiner hur allting funkade för hela familjen. Vi hade också gått igenom en hemsk förkylning så vi var helt däckade allihopa i en hel vecka. Jag kommer inte helt ihåg om Victor var 3 eller 4 månader då alla grabbar drabbades av magsjuka också. Jag vet inte om Victor fick det eftersom han redan kaskadspydde jämt. Men trots allt så överlevde vi det hela ändå.

En läskig händelse var efter han fick 3 månaders sprutan. Först fick han feber och sedan kaskadspydde han och när jag då lyfte upp honom så var han helt lealös i mina armar. Jag lade honom då snabbt på golvet och "ruskade" om honom. Jag ruskade inte så hårt, bara lite som typ allvarligt väcka någon. Han piggnade till lite då och vi gav honom en alvedon i rumpan mot febern. Snart blev han piggare igen, men hemsk känsla att gå igenom ändå. Känslan att tro man håller sitt döda barn. Efter det tror barnmorskan att det kan varit en allergisk reaktion så vid 5 månaders sprutan så fick han bara 1 spruta och sedan vänta 1 vecka på den andra sprutan. Då blev han endast lite snorig och inget mer.Victors fjärde månad!

Victor började bli mer och mer vaken och nyfiken på livet. Han började få rutiner när han skulle sova om dagarna osv.

Denna månad var lite kul. Victor började sitta i gåstolen även om han inte egentligen nådde ner med benen på golvet och ligga en hel del på golvet. Också var det denna månad som storebror Lucas fyllde 2 år också! Så vi firade och hade kul.Victors femte månad!

Denna månad hände det inte så mycket. Han låg mest på golvet och var i gåstolen.Victors sjätte månad!

Victor är lite segare i utvecklingen än vad Lucas var, om jag nu får jämföra lite? Det hände inte så mycket denna månad mer än att Victor började äta Välling och till min förvåning så äter han det med god aptit! Jag blev förvånad bara för att Lucas totalvägrade det när han var liten. Och vad gäller riktig mat och fruktpuré, då gör Victor miner som om det vara jätte surt som citron.Victors sjunde månad!

Här hände någonting iallafall. Victor fick sin första tand, cirka en vecka senare kom den andra tanden också. En bit in i månaden så började Victor ställa sig på alla 4 också, så snart kryper han, hoppas jag.

7 Månader som vi haft Victor och vilket charmtroll han är! Inte bara det så är han otroligt snäll och alltid så himla glad. Han har och är fortfarande en kille som bara följer med i svängarna.

Fina Victor!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229