Vem är jag?


Vem är jag?

Jag är en tjej på 24 år och älskar djur. Från den dagen jag flyttade hemifrån började mitt egna äventyr.
Som tonåring önskade man inget annat än att bli vuxen och få bestämma över sitt eget liv. Men som de flesta ungdomar så märker man att livet är tuffare än det kanske verkar. Du blir tvungen till jobb, du blir tvungen att städa, tvätta kläder och så var det matlagningen. Livet blev helt plötsligt tufft och vi önskar oss att vi vore barn igen och bodde hemma hos mamma och pappa, på den tiden då allt var mycket lättare. Men med tiden lär vi oss att anpassa, vi är vuxna och ska snart bilda våra egna liv.

Jag har idag ett jobb men som dock bara varar under 1 års tid sen står man där igen, arbetslös! Men för stunden får man vara nöjd med det man har. Jag kan känna mig lycklig som lever tillsammans med min kille (som är 25 år) och att vi lever i ett hus med en massa djur.

Hur träffade jag killen i mitt liv?

Vi alla har våra olika unika historier. Jag gick först i nian då jag började träffa en blyg kille. Första gången vi sågs var inne på affären jysk då jag hade praktik, innan det hade vi pratat mycket på messenger. Dock varade det inte så länge på grund av några kompisar han hade. Att få omogna sms från hans kompisar gjorde att jag inte klarade av att stanna kvar och gjorde då slut. När jag snart hade börjat i andra ring började vi prata igen och snart började vi träffas igen. Snart förstod vi att vi inte kunde vara ifrån varandra och därifrån har vi hållit ihop. Som med alla förhållanden har vi haft en del gropar på vägen men det blir bättre för var dag som går. Vi är lyckliga tillsammans och livet har precis börjat ta sin form. Jag kan inte tänka mig ett annat liv utan honom.

Hundar jag haft och de jag har idag.

Jag har haft en hel del hundar och jag är inte direkt uppvuxen med dem heller. I hela mitt liv hade jag önskat mig en hund. När min mamma träffade en ny karl så blev hans jämthund en del av min uppväxt från att jag var ca 13 år gammal. Efter 2-3 år senare skaffade min mammas sambo en jämthundsvalp. Lyckan var total och jag trodde att inget kunde bli bättre men då kom den dagen.. Båda hundarna hade rymt och blivit påkörda av tåget. Det var det sjukaste oturen jag varit med om i mitt liv. Vi alla levde utan hund under några långa månaders tid tills en ny liten jämthundsvalp flyttade hem till oss. Äntligen var det liv i huset igen, äntligen var det någon man kunde leka och busa med. Efter ett tag blev jag väldigt intresserad av egen hund. Då jag vid den tiden gick första ring på djurprogrammet så sparade jag ihop pengar till en flat coated retriever. Henne hämtade vi sommaren 2009 och mitt liv var total lycka. Hon var min bebis, mitt allt men det varade inte länge tills oturen valde att besöka oss igen. Denna gången hade hon hittat åtel (kött utspridit för att locka räv) och då blev hon skjuten efter att blivit misstagen som räv, ca 1,5 år gammal. Det var ett brustet hjärta som tog år av läkning och 4 hundar emellan innan jag skaffade mig en helt annan ras. Med min sambo hade vi 3 schäfrar vars fick olika öden. Nu låter det kanske illa, men en blev bara 6 månader gammal på grund av helt missbildad enligt veterinär. Den andra valpen sålde vi iväg då killen drabbades av svår diskbråck. Den 3 flyttade inom familjen också på grund av killens diskbråck. Sedan hade jag en hund direkt efter min flat coated retriever som var av samma ras men som stannade kvar hos min mamma då de funnit varandra. Genom kort tid har man hunnit haft många hundar fast jag inte ägde schäfrarna. Så tillbaks till den nya rasen jag skaffade mig. Efter en jobbig tid efter en abort valde jag att skaffa mig en hund. I en mindre ras och istället för mitt barn jag skulle ha fått. Jag hittade henne på blocket och den bästa månaden att födas på, i februari då vi egentligen skulle ha fått vårat barn. Jag hade bestämt mig för henne en Whippet och hon har funnits för mig mer än jag kan räkna. Hon har healat mig gång på gång. Idag är hon 3,5 år gammal och tillsammans har hon en syster som är 2 år och av samma ras.

Jag kan inte skriva om exakt alla djur då jag kommer bilda en hel bok. Men kort sagt så har jag haft råttor och uppfödning av dessa. Men på grund av massa saker som hände så har jag idag inga kvar.

Idag har jag uppfödning av köttraskaniner. Mycket för eget bruk men säljer ungar om någon skulle vilja ha.
Har nu i sommras kläckt fram egna höns och vaktlar. Sedan som ni säkert redan förstått så har vi 2 hundar.


Bilder på några av kaninerna, våra hundar och hönsen samt en bild på vårat hus.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229