Tiden efter förlossningen

Efter förlossningen så fick vi komma till ett eget rum där alla 3 skulle få bo i ca 3 dagar. Eftersom vi bodde 2 timmar ifrån förlossningskliniken så fick vi stanna kvar till den där kollen då lilla Lucas (som han heter) var 48 timmar gammal.

Vi gjorde såklart inte så mycket, och jag minns inte det så väl heller. Men timmarna gick väldigt fort och vi spenderade mycket tid på att titta och beundra det liv vi två hade skapat tillsammans. Sedan blev det självklart en hel del sömn också.
Det var olika sköterskor som kom in och tittade till oss. Dom kollade så Lucas mådde bra och att amningen hade kommit igång. Sedan fick vi en märklig sköterska som jag lovar var sjukt likt min egen mormor till sättet. Hon var äldre och ruggigt sminkad. Hon kom in och frågade om vi hade några funderingar på något och vi bägge svarade snabbt att vi var nöjda. Snart så sätter hon sig ner på en stol och stirrar på oss, med ett påtvingat flin. Min sambo och jag visste inte vad vi skulle göra för att få ut henne utan att vara otrevliga. Snart frågade hon igen om vi funderade på något speciellt och lika då svarade vi att vi var nöjda och hade inga frågor för stunden. Hon sitter kvar och bara tittar på oss med sitt flin i någon minut och ställer frågan, det här med sexlusten.. NEJ, vi är inte intresserade av några frågor svarade vi snabbt. Vi hoppades att hon skulle lämna rummet och låta oss vara, men så såg det inte ut att bli. Pojken ska få göra en koll snart så ni måste gå iväg med honom till en sköterska säger hon. Ja visst okej svarade vi och ser henne resa sig till slut upp. Men jag kan ju kolla gulsot på en gång sa hon och hämtade grejer för det. Suck tänkte vi, och Lucas som låg och sov tätt intill sin pappa och så kommer hon tillbaks och ska krångla. Dryg människa var hon då verkligen.

Hur som helst gick dagarna snabbt och vi fick göra den 48 timmars kollen där allt visade sig vara bra. Dom frågade mig om jag hade använt sugklocka just pga att Lucas hade fått som en bula på huvudet. Nej, det hade jag inte använt och vi tror bulan hade att göra med att han dels låg långt ned med huvudet tidigt och blivit klämd samt snabb förlossning. Denna bula kunde ta fram till 1 års ålder innan den försvunnit sade dom då till oss.

Hur som helst fick vi äntligen åka hem. Känslan var fantastisk men samtidigt väldigt skrämmande. Direkt då vi kom hem lade vi oss i sängen och där låg vi i några dagar utan att lämna rummet. Det var verkligen skönt att återhämta sig och bara ta det lugnt. Efter 1 vecka kom första besöket av Lucas mormor och morbror och veckan efter den kom Lucas pappas familj. Det som många tror är att man aldrig mer får sömn med en bebis, men ärligt så sover dom nästan hela tiden i början. Lucas började bli väldigt mer aktiv när han var ca 1 månad gammal och tyckte det var kul att stå upp osv.

Det som dessutom många inte heller brukar nämna är själva amningen, den gör helt ärligt talat skitont i början. Brösten är spända och vårtorna är ömma och för många och även i mitt fall fick sår och började blöda. Men ju mer tiden gick så blev dom härdade. En till sak som ingen pratar om är hur det känns efteråt i underlivet efter man fött barn. Nu känner ju alla helt olika men i mitt fall var det inte så värst farligt. Jag var lite öm men inga problem med att kissa och jag tyckte att knipa inte var så svårt heller då man skall träna upp underlivet igen. Det jag var totalt livrädd för var att göra nummer två! Att sitta och krysta var totalt uteslutet så antingen fick det komma av sig självt eller så fick man gå och vara smånödig. Detta var faktiskt ganska drygt och jobbigt till en början.
Sedan så blöder man från livmodern då den ska läka osv, detta kallas för avslag och det måste jag säga luktar som sopor. Det var ca 1 vecka som jag blödde ganska normalt mycket och sedan var det mörkt och färre blod som kom. Dock blödde jag i ganska precis 8 veckor och känslan att behöva duscha hade aldrig varit så stor. Man ville duscha flera gånger om dagen för lukta sopor ville man då inte gå runt och lukta. Hur som helst är nu allt läkt och det känns toppen. Idag är min son, om bara några dagar, 4 månader gammal!

Jag kan inte fatta att tiden ändå har gått så fort som den gjort. Mycket som hänt med Lucas utveckling. Men jag ska försöka uppdatera bloggen allt eftersom. Jag får ta en månad i taget nu.

Livet med ett barn är helt fantastiskt och jag gör gärna om allt igen! Helt ärligt så är jag redan bebis sugen. Känslan att få vara mamma är underbart!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229