Solen skiner och vi mår bra!


Idag har vi haft det varmt och soligt. Vi passade på att ta en promenad till affären för att handla lite mat. Det blev hasselbackspotatis med kött, kycklingspett och grönsaker. Lök i knippe, majs, gul paprika och champinjoner. Till det gjorde jag även en sås, tzatsiki. Man blir alltid nöjd av att få äta grillat, lite vår och sommar känslor.

Innan vi gick till affären så fick Lucas äta lite mat. Nu när jag fått min nya systemkamera så kan jag inte låta bli att ta bilder! Min lilla kille är så himla go.

I helgen som var så var Lucas jättegullig vid ett speciellt tillfälle. Han hade hittat sin snuttefilt där han brukar ha nappen. Han bet och sög på sin snuttefilt och snart så kastade hans pappa fram nappen till Lucas. Lucas tog då upp nappen, höjde näven mot sin pappa och sade TA. Det var så självklart att Lucas försökte säga tack för att han fick nappen.

Ursäkta om jag tjatar över Lucas nattmål osv, men det är kul att få se framsteg. Kanske jag även kan hjälpa en annan som behöver råd och tips!? Hur som helst så har Lucas börjat sova bättre på nätterna. Vi lägger honom rätt sent på kvällarna, någon gång mellan 21.00 - 22.00. Han vaknar just nu runt klockan 3.00 på natten för att äta. Jag hade velat haft det klockan 4.00 egentligen men att han nu tar ett nattmål är bättre än en timme hit eller dit. Han vaknar strax efter 8.00 på morgonen nu.

Tanken är att låta det gå några dagar till för att han ska bli riktigt van vid att äta 1 gång och då efter 3.00. Sedan kommer jag öka med 1 timme tills han blir van det, öka en timme till osv. Det går sakta men säkert fram. Vägrar han sova så är det bara att kliva upp, sitta i soffan tills den "rätta" tiden för nattmålet kommer. Det är snarare jag som mamma som tar mest skada (trött). Lucas tycker att det bara är mysigt.


Idag så skrapade Lucas näsan mot sin förvaringslåda som ser ut som en polisbil. Det gick bra, men han har skrapsår där nu. I helgen fick han troligen en hundklo nära ögat, vi vet inte säkert då vi inte såg vad som hände. Han blev ledsen och hade ett pyttelitet sår.

Förutom oturen så är han alltid rolig och busig. Dock är han fortfarande klängig och blir riktigt arg om han inte får vara uppe i famnen. Sker mycket skrik här hemma nu.


Vi har det extra härligt nu för Lucas pappa är hemma med oss i 2 veckor. Vi är så glada att få spendera mer tid med honom. Och jag får sova längre på morgonen, skönt och roligt för oss alla.

I helgen som var så fick Lucas en ny mössa, just för att han växt ur de gamla. Mössan är grön och har olika karameller på. Mössan är gjord av Bias sömnad, alltså av Lucas mormor.

Med det så avslutar jag detta inlägg med bilder på våran promenad idag och Lucas med sin nya mössa.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229