Rädslan


Idag höll jag på att dö!

Kanske inte på riktigt men mitt hjärta hoppade till. Jag var på jobbet då en tjej gav mig någon sorts frökapsel. Hon bad mig att klämma till den utan att avslöja något mer. I ren skräck skrek jag och kastade det jag hade i handen, den hade sprängts. Jag kan inte beskriva känslan, men det var väldigt obehagligt och läskigt. Den skulle alltså ha kastat fröer omkring sig för att få fler sådana blommor. Aldrig igen! Aldrig någonsin!

Såg en stor spindel idag.

Jag som de flesta andra är rädd för spindlar, även andra läskiga insekter. Jag hade tur att det fanns någon som kunde utrota spindeln. Men jag började fundera lite. Tänk hur tufft det är att vara en insekt. Vi människor är oftast rädda för dessa mest för att de ser annorlunda ut. De kan ha 6 ben eller fler, vara gjorda av skal, ha många ögon osv. Men vi är nog även rädda för att dessa insekter just för att vi inte vet deras åsikt, deras natur. Vi väljer att slå ihjäl dem vi möter eller springer ifrån med ett skrik. Men undrar hur de känner egentligen när vi, stora som jättar, kommer och går. Men ibland är det insekterna som "ber" om det. När de inkräktar i våra hem, när de landar på oss så fort vi går ut. Jag tycker att det är rätt åt dom. Antingen håller man sig undan eller helt enkelt blir dödad, totalt insekternas val.

Jag kan ärligt säga det, att jag fattar inte folk som är orädda. Såna som gränsfall skulle kunna sitta hemma en fredagskväll och mysa med spindlar eller andra "odjur". Men jag ser även upp till de människor ändå, eftersom de har ett mod som jag aldrig kommer att få känna på.

Livet är fullt av överraskningar, lyckliga stunder, sorgsna stunder och självklart de stunder med ren rädsla.
Men vad är vi utan dessa känslor!?

Vi gillar spänning i filmer, bara för att få känna på känslan ren skräck. Ibland är det kanske romantik eller bara vanlig Disney. Vi vill ha olika, vi vill känna.

Vi är bara som vi är!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229