Min bästa vän Matilda! ❤

Idag vill jag presentera den bästa vän jag någonsin haft! Hon fanns alltid vid min sida, hela min uppväxt. Hon förstod mig som ingen annan, hon vara bara min, min katt! ❤

Många kanske tror att en katt är en katt och inget annat. Ett djur som ska jaga råttor och sova hela dagarna, kanske till och med rivas och vara elak!? Det finns många olika typer av katter där ute. En del av oss får aldrig möta dem och en del av oss har lyckan att få leva med dem.

Som barn var jag väl inte direkt snäll. Min pappa brukade säga att jag plågade den stackars katten varje dag men ändå varje kväll så gick katten självmant och sov vid min sida. Jag klädde henne med dock kläder, hon var min bebis. Den katten visste att vi var barn och att barn alltid är barn.

Jag är så ledsen över att den dagen kom då hon fick somna in. Den värsta dagen i mitt liv! Men vid något tillfälle i livet måste man inse vad som är bäst för det djur man äger. Hon var gammal, hon var senil, det var bara dags att låta henne få vandra vidare.

Detta är ändå så många år sedan, men jag tänker på henne än idag. Utan henne hade jag inte varit den person jag är idag. Hon kommer alltid leva vidare i mitt hjärta! ❤

Hennes namn var Matilda "Tilda".


Jag har så många minnen och tänkte dela med mig av några av dem.

Redan från första början som vi levde tillsammans så var hon smart. Vi skaffade henne som vuxen katt och hon hade tidigare även haft en kull kattungar. Väldigt snart så började hon förstå hur man kunde öppna ytterdörren. Hon hoppade upp på dörrhandtaget och snart åkte dörren upp. Inte direkt kul på vintern kan jag säga, men ändå en rolig egenskap.

Hon var alltid min lilla docka. Hon gjorde allt som jag ville göra. Min mor kunde inte duscha av henne efter att hon varit ute och blivit ofräsch, men själv hade jag aldrig problem att duscha henne.

Hon skyddade alltid sitt revir men hon kunde även bli vän med andra katter, bara jag själv ville det. Hon visste och förstod alltid!

Jag blev rädd för en krank (stor typ mygga med långa ben). Jag satt och skrek och då ser jag henne springa fram till den och ja, mums sa hon! Den dagen räddade hon mig.

Alltid när jag gjorde illa mig eller bara satt ledsen så kom hon alltid upp i min famn för att trösta. Jag kommer ihåg att jag ville visa mina kompisar den egenskapen hon hade, men låtsas gråta gick hon faktiskt aldrig på.

När vi flyttade till lägenhet så tog hon det ändå bra. Men vi kunde aldrig hålla henne ifrån friheten. Vad vi än gjorde så lyckades hon alltid rymma. Medans hon själv ansåg sig ung så kunde hon från balkongen på andra våningen bara hoppa ner. Hon klarade sig alltid, men sedan kom den dagen hon ansåg sig vara äldre. Hon hittade ett annat sätt att ta sig ner på backen. Hon klättrade ner från balkongen som satt kopplad med altanen under oss. Och när vi skulle åka bort en helg så var vi alltid 100% säker på att hon var inne.. Eller hur.. När vi kom hem igen satt hon fint i trapphuset och hade då på något sätt rymt genom dörren precis då vi hade gått ut.. Vi fattar ingenting än idag faktiskt.


Alltid var hon en sån fin vän och en väldigt bra fotomodell!

När jag var liten lärde jag henne att kramas, det menas med varje tass på varje axel. Hon blev så grym på det så det var det enda hon höll när man lyfte upp henne. Hon strök sig alltid med munnen mot mina öron och kurrade högt.

Hon älskade alla människor. Bebisar, småbarn, barn, tonåring, ungdom, vuxen och gamlingar. Hon kunde se in i hjärtat på många, hon dömde ingen i förväg.

När vi började inse att hon började bli gammal så tyckte vi att det var dags att skaffa en till katt. Min stora önskan och tanke var att Matilda skulle lära ut allt hon kunde till den nya katten. Idag förstår jag att så funkar det inte. Den nya katten blev en surtant kan jag allt säga. Ändå så accepterade Matilda den nya katten Agnes till en i familjen.


Jag tog en massa bilder på min älskade vän. Jag hade ingen bra kamera på den tiden och ibland tog jag bilder på min cam. Jag har även en del bilder tagna från mobiler som min familj har tagit. Så mycket som visar hur hon ändå var.


Jag är tacksam för varje dag jag fick spendera med dig. Du var alltid fantastisk och jag kommer alltid att sakna dig. Du har räddat mig många gånger och gett så mycket kärlek till allt och alla. Jag hoppas att vi kommer ses igen. Jag kommer alltid älska dig! ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229