Lucas och pappadag samt mer om sov rutinerna


Idag är en dag liknande de andra onsdagarna, Lucas pappa är pappaledig. Dessa dagar får jag i alla fall sova lite längre, ta igen lite sömn. Det är faktiskt ganska skönt att vi har gjort så. Lucas pappa har varit hemma varje onsdag sedan Lucas var cirka 3 månader gammal.

Det går också ganska bra med de nya sov rutinerna vi har för Lucas nu. Igår vaknade han strax efter 9.00 och lade sig klockan 13.30 (blev 30 minuter senare då jag var i telefon). Han sov i alla fall fram till 16.30 ungefär så han blev bra utvilad för att sedan lägga sig klockan 21.00. Han vaknade ändå 01.00, vaknade igen runt 4.30 och igen vid 8.00. Han har börjat sova lite längre emellan nu än bara 3 timmar i stöten. Vi får se hur allt kommer att bli, jag hoppas ändå på att bara ge 1 nattmål. Just för att jag börjar bli trött på att få dåligt med sömn.

Nu är det även så att Lucas väljer att äta dåligt på dagarna och äter sina mål på nätterna. Han kan alltså inte vilja äta på 6 timmar efter att han vaknat på morgonen, totalvägrar att äta. Dom där 6 timmarna vill jag gärna lägga på natten istället faktiskt.

Inget är brådskande utan vi kommer bara försöka avvänja honom lite försiktigt och försöka få honom att äta mer på dagarna.

Hur som helst så har Lucas och hans pappa lekt mycket idag, jag känner mig utvilad och solen ute skiner! Det är en toppendag idag och så fort Lucas har sovit färdigt så måste vi verkligen gå ut en stund.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229