Lucas fram till 1 månad gammal

Det var nytt och spännande första tiden hemma och jag var så glad över att sambon var föräldraledig samtidigt som mig den första tiden. Utan honom hade jag nog blivit ganska deprimerad. Jag älskar min son, det gjorde jag från första stund! Men då han var ledsen och jag inte kunde göra något så gjorde det fruktansvärt ont. Att vara två föräldrar hjälper faktiskt en hel del och speciellt då allt var nytt för oss båda.

Den första månaden var då egentligen väldigt lätt. Det var nog jag som inte litade på mig själv till en början. Jag såg honom som liten och skör, att bära och byta blöja var jobbigt för mig. Men ju mer tiden gick blev man mer van och man insåg att bebisar klarar av mer än vad man tror.

Efter ca en och en halv vecka var vi ute på den första promenaden. Lucas tyckte väl inte att det var en jättehöjdare men han somnade ändå tillslut. För min egen del så hade jag fortfarande foglossning (bäckensmärta) kvar och ryggbesvär. Min kropp hade en hel del att ta igen sig efter graviditeten så det var bara skönt att komma ut.

Jag lade även märke till att när gravidmagen var borta så sjönk jag verkligen ihop, alltså jag kunde komma på mig själv sitta som en krok. Det blev så tomt då magen försvann så man satt nästan med magen i knät. Idag är det ju inte så längre, men märkligt ändå på hur det kan bli ibland. 

Sen upptäckte jag att han var upphöjd på ena sidan av bröstkorgen. Den var liksom ojämn och det syntes ändå mer då Lucas drog in djupa andetag. Jag blev ju såklart livrädd att något skulle vara fel på min lilla bebis. Vid 1 månaders kollen så bad vi dem att kolla upp och då sade de att vi eventuellt skulle få åka till en barnläkare. Men de lyssnade på hans hjärta och lungor vilket lät väldigt bra så vi skulle inte vara så oroliga tills vi fått tiden till barnläkaren. Väl hos barnläkaren kollade de igenom honom noggrant, lyssnade på lungor och hjärta. Men lika där så såg allt helt normalt ut och vi började fundera om han helt enkelt bara inte var symmetrisk.
Jag kan snabbt säga det att redan nu idag så är hans bröstkorg mer symmetrisk. Förmodligen var hans skelett omoget eller hur man nu kallar det. Med tiden han har växt och utvecklats så han även allt annat gått åt rätt håll. Det gäller även bulan han fick efter födseln, den syns knappt nu för tiden. Detta har faktiskt lättat en hel del då man som förälder är mycket orolig av sig.

En till sak som kunde vara lite dryg var att Lucas nästan varje dag kissade igenom sin blöja. Nu var det inte så att blöjan var genomblöt på det viset utan det var mer att han kissade ut mot ben och mage. Så blev det en glipa just för att han sträckte sig och pissade samtidigt. Exempelvis när jag låg i sängen med honom och ammade så sträckte han på sig och så kände jag en varm stråle mot min mage. Detta pågick väl tills han blev ca 1.5 månader gammal. Jag vet inte om blöjan i sig satt dåligt eller hur det var men blöta kläder och massor av tvätt blev det. Idag kan man i alla fall lita på att blöjan gör sitt jobb förutom när han bajsar så det hamnar upp över ryggen. The next problem! Haha!​​

Sen var Lucas 1 månad gammal precis på dagen då jag tog bilder med min systemkamera. Dagarna gick fort även om man gick i orotankar ett tag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229