Lucas dag


Lucas har kommit in i en period där han vill klänga på mamma och pappa jättemycket.

Han blir jätteledsen så fort vi sätter ned honom på golvet. Mina dagar går mest ut på att jag numera sitter på golvet, då håller han sig lugn. Han kan då sitta och leka och vara glad, så länge som han får som han vill.

Sen tycker jag att han är rätt söt när han blir sur också.

Han har även börjat gå alltmer på egen hand nu. Det är så roligt att se.


Lucas har några favoritleksaker och jag tänkte visa och berätta lite om några av dem. Den sak som han verkligen favoriserar är en gubbe som tillhör ett tåg. Dock är det bara själva gubben som är favoriten. Den är så favoriserad att färgen har även börjat försvinna.


Lucas andra favorit är en leksakshammare. Den är lite rolig eftersom den både pratar och har olika ljud i sig när man slår. Den säger bland annat, akta fingrarna och jag älskar att hamra. Denna har Lucas mest tuggat på men han har nu fattat att man ska slå med den. Det vet jag nu för han slog mig i huvudet med den idag. Han brukar även stå upp mot ett bord eller liknande och slå med hammaren.

Jag blev också väldigt imponerad över att Lucas idag ställde sig på huk. Häftigt nog fick jag med det på bild också, så det känns jättekul!


Senare fick jag idén att bygga en liten koja. Jag tog soffbordet, lade filten över och lade in lite mjukt. Det blev ganska mörkt så jag hämtade en ficklampa som jag lade in. Men Lucas förstod inte själva grejen med kojan. Det mest roligaste var ändå ficklampan som han snabbt började leka med.

Vi har haft en grinig dag men ändå en glad dag. Vi har lekt, vi har byggt och vi har övat på att gå. Så har våran dag sett ut idag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229