Har barn ett sjätte sinne!?


Kan barn känna och veta mer än vi tror!?

En sak som jag många gånger har funderat på.

När mitt barn var ett spädbarn så låg vi i samma säng. Jag vågade inte röra mig, inte ens ett lillfinger utifall jag skulle väcka mitt barn. Medans min sambo kunde vrida och vända våldsamt precis bredvid så vaknade aldrig pojken. Men oron att jag skulle väcka kom egentligen inte från ingenstans utan rörde jag mig så vaknade oftast grabben. Visste han om att just hans mamma rörde sig!? Det var så typiskt varje gång.

Idag sover han i egen säng. Innan jag lärde om hans nattvanor så vaknade han ganska olika, mellan 00.00-2.00. Jag brukade lägga mig rätt sent som vid 00.00 och varje gång jag precis lagt mig till rätta och börjar blunda så har han vaknat.


Det är så mycket som är precis så himla klockrent. Det är som om mitt barn känner mig mer än vad jag själv gör.

Han har till och med vid flera tillfällen vaknat precis när jag har satt mig på toa. Ofta har det då varit snabba ryck med att bli klar för att då gå in till honom.

Eller nästan varje gång som vi varit och åkt bil har han sovit och då vaknat precis då vi är framme.

Det kanske stämmer när man säger att barn har ett sjätte sinne!?

Häftigt är det i varje fall.


Nu tänkte jag mest på då han sover och vaknar alltid vid "roliga" tillfällen.
Det finns säkert en massa dagliga saker som han gör också som jag just nu inte tänker på. Men hur som helst så är barn alltid lika roliga. Dom har verkligen sina egna sätt att få sina föräldrar galna eller så föräldrarna garvar.

Som på bilden jag lägger upp nu under är ganska kul. Det ser precis ut som om han ska fram och hugga hunden. Men det där är hans sätt att pussas. Han älskar hundarna och går ofta fram med en öppen mun för att pussas. Hundarna brukar oftast svara honom med en puss tillbaka, som jag dock tycker är ofräscht. Men när Lucas fått sin puss så vänder han snabbt undan ansiktet.


Jag som älskar djur blir glad över att mitt barn också uppskattar djuren.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229