Framgång med mindre nattmål för Lucas


Vågar man tro att det kommer hålla sig!? Kommer Lucas sova bättre på nätterna snart!?

I två nätter har jag försökt att dröja ut på första nattmålet. I förrgår gav jag honom gröt klockan 20.00 för att sedan lägga honom 20.30. Han vaknade då redan runt 23.00 och det är för tok för tidigt, det hade slutat med 4-5 nattmål då. Så jag valde att hålla ut, han skulle inte få äta redan då. Vi tog upp honom eftersom han storgrät men snart blev han glad och busig. Maten verkade det inte som att han var behov utav, kanske bara närhet? Jag försökte lägga honom igen men då började han gråta direkt så jag provade lägga honom i våran säng. Då blev han glad igen och busade runt i våran säng och vi fick inte sova. När klockan blev efter 00.00 så lade jag ner honom i sin säng igen. Han smågnällde men somnade ändå tillslut. Han sov då till 3.00 och då gav jag honom det första nattmålet, som han inte ens åt mycket av. Han sov vidare sen till runt 7.00 då jag gav honom nattmål nummer två. Därefter klev hans pappa upp med honom runt 9.00.

Igår hamnade Lucas i säng lite senare, runt 21.30. Ändå vaknade han till runt 23.30 men lyckades somna om på egen hand. Han vaknade sedan igen klockan 1.00 och jag var fast bestämd att han inte skulle ha något nattmål före 2.00. Jag startade hans speldosa och bäddade ned honom och snart efter lite gnäll och bök somnade han om. Eftersom han sover alltid 3-4 timmar i stöten oftast så sov han då till 4.00. Ännu en timme senare än natten innan så jag kände mig väldigt nöjd. Jag gav honom då det första nattmålet och sedan sov vi vidare till runt 7.00 för nattmål nummer två. Idag fick jag sova till 10.30 då han sov väldigt länge och sedan lekte lite tyst i början. Jag vaknade av att han startade sin speldosa han har i sin säng.

Han äter mindre mängd nattmål redan nu. Vågar man som sagt hoppas att detta avvänjandet går fort? Det blir spännande och se hur varje natt kommer att bli framöver.

Hittills verkar det väldigt lovande i alla fall.

Varje morgon blir det frukost, gröt för Lucas. Dock är han ingen matglad frukost ätare men några tuggor tog han i alla fall.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229