Lucas från 3 månader till 4 månader gammal

Återigen så går tiden fort fram.

Lucas börjar göra olika grimaser och har även börjat skratta.
Han badar allt oftare och då en gång med sin pappa så mamma kunde ta en massa bilder.

Oftast är han en glad liten filur men det är klart att det finns stunder då han tycker att allt inte är lika kul.

Lucas har börjat smaka en hel del på sina händer. Dom är ju så himla goda tycker han.

Han har blivit hemsk på att dregla och måste nu har dregellappar på sig. Men det är bara kul det för han blir ju så söt i dom även om de snabbt blir blöta och måste snart bytas ut.

Det är så roligt att både prata och busa med honom då han alltid svarar tillbaka eller också skrattar.

Jag hade en tråkig stund en dag så jag satt med snapchat igen. Lucas blir så otroligt söt på bilderna.

Snart flyttade vi in hans säng till vårat sovrum där han skulle få börja sova i under dagarna. Vi försökte få in lite sov rutiner. Först vaknade han mellan klockan 8-9 på morgonen. Vid 11-12 skulle han sova och vaknade vanligtvis 2 timmar senare då klockan var mellan 13-14. Sedan sov han igen mellan 18-19 för att vakna en timme senare då klockan var mellan 19-20. Vi lade oss allihopa sedan på kvällen vid 23.

Hans sovtider funkade väl i ca 1 vecka ungefär. Snart kom han på att det är roligare att vara vaken. Som idag har han sovit 2 gånger men totalt 2 timmar på hela dagen om ens det.

Tror vi får börja acceptera att han börjar bli stor och vill vara vaken allt mer.

Mammas lilla buspojke!

Snart drabbades jag av förkylning, inte så kul.
Det är skapligt jobbigt att sitta förkyld och ta hand om sin lilla bebis medans sambon är på jobbet. Tack och lov var Lucas väldigt snäll mot mig och låg mycket i sitt lilla babygym. Han låg även och tittade på ett avsnitt av Alfons Åberg.

Men allt var inte så bra länge till för snart blev Lucas också förkyld. Nu satt vi båda två, snoriga och gnälliga.

Det roliga var att även Lucas pappa drabbades av förkylningen bara några få dagar efter oss. Lucas hade en mild och snabb förkylning. Han snorade bara på ena sidan av näsan. Han blev snart frisk och pigg igen.

Vi hade även en varm sista sommardag och vi passade på att vara ute lite. Då fick jag även se att Lucas börjat lyfta upp sitt huvud allt mer och högre upp än tidigare.

Vi var som sagt i Bollnäs en hel del och nu var det sista turen dit på ett tag. Då var vi och hälsade på hela familjen och Lucas somnade på mitt bröst. Det är jobbigt att åka runt och hälsa på alla säger Lucas men är självklart glad över att få träffa alla.

Det blir allt mer och mer kallare väder och Lucas får nu börja ha lite varmare kläder på sig.

Medans Lucas pappa står och jobbar med veden så tar jag hand om lillpojken. Men vi gick ut lite då och då för att titta hur det gick. Det är ju inte så lätt för mig att jobba med veden just för att min kropp är inte den bästa. Det har varit jobbigt i rygg osv under och efter graviditeten. Men det är så skönt att jag har börjat bygga upp kroppen igen. Snart är jag precis som jag varit om inte bättre. Blir bara mer och mer full fart på mig. Sedan så kräver Lucas mycket uppmärksamhet och mat. Ibland är det svårt om hans pappa tar hand om honom. Under den tiden hinner jag inte göra så mycket med veden då Lucas snart ska ha mat igen.

Men är glad över att vi kommer få hjälp nu nästa helg. Hoppas vi kommer bli klar med veden. Man vill gärna klara sig under vintern.

Tiden susar iväg och det är bara några få dagar kvar tills Lucas blir 4 månader gammal. Vi tar honom på kollen där vi får se att han växt ytterligare. Efter det åker vi vidare och köper lite gröt och frukt på burk. Lucas ska få börja smaka på lite annat än bara mammas bröstmjölk. Plommonspure gick bra och det gav vi i 2 dagar i rad. Den 3:e dagen fick Lucas prova smaka på gröten. När han såg att jag kom med skeden gapade han stort men inser snart att det var något helt annat än plommonspure. Det var inte lika gott tyckte Lucas men som ändå fick i sig lite i alla fall.

Han sitter mycket i sin gåstol och har börjat tagit sig mer bakåt än framåt. Lucas kom fram till sin hoppgunga och kunde inte släppa blicken av den. Det slutade med att han fick sitta i hoppgungan. Det är alltid lika kul!

Sen åkte vi till biblioteket för att hämta ut Lucas bok. En bok som även hans mamma och pappa också hade som små. Det var ganska kul, pappas bok till vänster och mammas bok till höger. Undrar om Lucas nöjer sig med 3 samma böcker. Haha!

Lilla Lucas, idag blev du 4 månader gammal. Jag kan inte förstå vart all tid har tagit vägen. Du fyller mitt liv med lycka och kärlek varje dag. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna ge dig samma hela livet ut. Du är och kommer förbli den bästa del av mig.

Idag satt du i din hoppgunga, lika go och glad som alltid.

Du är en busig liten grabb.

Du sitter i din gåstol och börjar ta dig mer framåt. Du leker med dina leksaker även om dom bara kastas på golvet elle
r äts på.

Du ligger på mage och trycker upp din rumpa. Jag vet inte vad det är du försöker göra, men jag antar att du har din egen teknik att flytta dig på. Du vet säkert vad du gör och jag hoppas att du en dag kan berätta för mig vad det var.

Du var i soffan idag och jag kunde få så fina bilder på dig. Jag ställde dig upp och fick en riktigt fin pose. Du är cool, du visar fulfingret lite diskret. Du står upp i bara någon sekund för att sedan sätta dig ner.

Du står på knä och gör återigen en fin pose. Jag vet inte vad jag ska tro, men min pojk är en blivande fotomodell.

4 månader gammal idag. Som du har växt. Som du har lärt dig själv och dina föräldrar.

Vi älskar dig mer än vad ord kan beskrivas!
Våran fina stora pojke!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229