Livet blir inte alltid som man tänkt sig, det blev bättre!

När man väntar sitt första barn är det mycket man tror och planerar hur framtiden kommer att se ut.
Men det visar sig att inget blir som man hade planerat.

Jag kommer ihåg att jag var så orolig över om jag ens skaffat alla grejer som skulle behövas. Var allt viktigt eller var en del saker till överdrift!? Oron är så himla stark, man sitter och läser på internet och försöker hitta exakt ALLT som skulle behövas. Att bli mamma för första gången, det var så mycket tankar och rädsla. Mycket gick till en överdrift många gånger.

När vi fått hem spjälsängen så kunde jag stå och titta på den. Fantisera att jag lägger ner mitt barn där. Det visade sig att efter pojken kom så använde vi inte alls hans säng. Han sov mellan oss i våran säng och när han blev 4 månader börjades spjälsängen börja användas allt mer.

Jag hade även köpt en babyvakt. Det är en kamera med ljud. Den ställs framför barnet då den sover och jag har den andra delen med mig så jag ser och hör allt. Den användes bara dom första 2 veckorna. Men eftersom vi oftast var med honom fast han sov och/eller så sov han vid mitt bröst så det blev ganska sällan som vi behövde använda den.

Jag hade även föreställt mig att det bara behövdes kliva upp 1 gång på natten för att amma. Men jag fick lära mig det att alla barn är olika och just min son väljer att äta cirka 3-5 gånger per natt. Till en början var det jobbigt, man var trött och Lucas tog bröstet och sen släppte bröstet, så höll på ganska mycket. Jag var trött och jag minns att jag tjatade på honom, sug då!
Men det är såklart inte hans fel, ibland är det svårt när man är liten och helt ny inför världen. Ju mer tiden gick blev jag van, det började funka som en klocka. Nästan alltid samma tid på nätterna som han skulle ha mat. Det även hände att när han var trött och sov 2 timmar längre än vanligt kunde jag själv vakna och vara orolig över varför han inte väckt mig, då var jag tvungen att kolla hans andning. Men det visade sig bara vara att han var väldigt trött och vaknade ändå till strax efter för att få sitt mål mat.

Du tror att du har känt dig supertrött många gånger. Som dom gånger man måste upp till skola och/eller jobb. Många gånger som man bara vill stanna kvar i sängen. Jag vet att jag trodde att tröttare än så kunde man absolut inte vara. Efter att fått 2 månaders störd nattsömn fick jag äntligen möta på den riktiga tröttheten. Bara tänk känslan, ens bebis vill ha mat och hur mycket du än försöker så går det inte att lyfta ögonlocken!. Dom är som tyngder, dom är som fastlimmade!. Och du gnussar och gnussar dina ögon om och om igen för att äntligen tillslut kunna öppna dom med en liten glipa.

För er andra där ute som tror ni känt er överdrivet trötta, vänta tills ni får barn och inte får sova på flera månader!
Livet är kan allt kännas jobbigt ibland, men jag skulle inte kunna byta ut det för något. Jag älskar min son än hur trött jag må vara ibland. Jag ser det som en positiv sak, jag har fått känna på gränser jag inte trodde fanns!

Att skaffa barn är en härlig känsla. En längtan, en dröm!

Det bästa med att man har fått sitt första barn är att man blir redo för nästa barn. Vad som behövs, vad som används osv. Det känns inte främmande längre, det känns som jag har varit mamma i hela mitt liv, att Lucas alltid har funnits i mitt liv!

Trots det så är Lucas bara 4,5 månader gammal idag. Han börjar lära sig hur man står på alla fyra (om man nu ska kalla det för det). Han är duktig, kan rulla från mage till rygg och tvärtom. Han greppar tag i saker och smakar på ALLT!. Han älskar att stå och gillar att få underhållning. Han kan inte stå helt själv med några sekunder i soffan har han ändå klarat av. Han har börjat smakat på mycket mat och frukt, som potatis och majs är blää men morotspuré är mumma! Han tycker om att suga på apelsin och andra puré efterrätter, MEN gröten uppskattas inte alls.

Lucas är busig och många gånger rolig.
Här kommer bilder på mitt lilla busfrö!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229