Dryg natt och säkert fler sådana


Jag är så himla trött. Jag vill bara lägga mig igen och sova i flera dagar i sträck. Jag är såhär just för att Lucas har börjat sova dåligt igen.

Jag vet inte vad det beror på, om han bara vill börja äta på nätterna igen? Mönstren stämmer in sedan tidigare. Han vaknar mellan 1-2 för att gråta non-stop eller så plockar jag upp honom och vi sitter uppe till 3. Han äter sitt nattmål klockan 3 och det har funkat så himla bra i flera veckor nu. Men tydligen vill han börja från ruta 1 igen. Äta 2, äta 5 och äta 7. Men eftersom jag drygar ut tiden och är envis så är det klockan 3 som gäller för hans nattmål och därför sover han vidare till 7. Men jag är helt utpumpad så på morgonen ger jag honom mer ersättning så jag kan få några timmar till att sova. Han är trött och jag är trött, tillsammans sover vi nu lätt till 11.

Sambon fick byta sovrum inatt då han är tillbaka på jobbet igen och behöver sömnen. Jag försökte gång på gång att bädda ner Lucas men han grät i hela 1.5 timmar ändå. Jag försökte med speldosa, visa att jag var i samma rum osv. Men Lucas är envisare än en oxe själv och nätterna blir långa och dryga.

Jag vill heller inte göra det till en vana att han och jag kan sitta uppe på natten. Han tycker det är mysigt och kul och det ska det inte vara, natten skall vara tråkig. Det är det jag vill att han skall lära sig och därför försöker jag nu att inte plocka upp honom utan bara bädda ner 100 gånger om. "Zzzz".


Men Lucas är alltid pigg och glad när vi kliver upp på morgonen "lunchen". Han äter sin frukost och är sedan i full lek. Natten är som bortglömd och livet är helt underbart. Bara att jag sitter trött som tusan.

Hur som helst så har vi äntligen fått en tid på BVC! Nu på onsdag klockan 13.00. Nu när alla som jobbade där blev gravida samtidigt och blev sjukskrivna samtidigt så är det inte någon där längre. Alltså jag är jätteglad för deras skull, det är jag. Men man tycker att dom skulle ha ordnat med någon annan som är där under tiden. Det har gått 1 månad för lång tid egentligen. Lucas närmar sin 1- årsdag och då är det dags för spruta. Vilket han måste få veckan innan då det är sista gången som hans pappa kan vara pappaledig samtidigt som jag kan för sista gången avstå någon föräldraledighets dag. Det är väldigt invecklat men samtidigt väldigt enkelt att förstå. Jag har inget körkort och det är 40 min att åka så därför måste pappan vara hemma så han kan skjutsa in oss.


Det är nu bara 6 dagar kvar tills Lucas blir 11 månader gammal. Man ser på honom att han verkligen växt och utvecklats så himla mycket. Jag hoppas bara att vi kan vara ute och få lite fina bilder på honom. Bara den dryga snön kunde försvinna någon gång så man kan få börja njuta av våren.

Lucas älskar musik och det känns så himla kul. Är musik på så kan han helt själv börja dansa och efter ett tag så sitter han och leker i godan ro. Har vi ingen musik på så vill han leka med oss föräldrar. Därför är det skönt att man kan sätta på musik så hinner vi göra lite nytta under tiden, haha.

Som varje dag efter han ätit sin gröt kommer bajset. Med det menar jag att jag nu måste gå och byta hans blöja.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229