10 Frågor om att vara mamma

Nu hittade jag lite frågor om att vara mamma. Vilket jag tyckte var ganska kul då alla ser olika på saken, såhär ser det ut för mig.

1. Hur många barn har du?

- Hittills har jag ett barn, en liten pojke som föddes den 16/5-2017.
I skrivande stund är han snart 10 månader gammal.

2. Hur många barn planerar du att skaffa?

- Det är såklart ganska svårt att svara på. Men jag har alltid sagt att jag velat ha 3-4 stycken. Sen om det blir fler eller inte återstår att se.

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
- Än så länge är Lucas ganska liten så det finns inte så mycket saker att göra. Men jag är nog mycket för äventyr så det blir nog en hel del zoo och äventyrsbad bland annat. Än så länge tycker jag att det är mysigt att prata mycket med honom. Lära honom att stå och gå har varit jätteroligt. Sitta och mysa i knät är alltid mysigt, men han blir så sprallig efter en stund så mysandet håller inte i sig särskilt länge.

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?

- Det blir aldrig som man först hade tänkt sig. Mitt liv är mer aktivt än vad det varit tidigare. Vi leker, vi äter, byter blöjor osv. Det som har förändrats mest är att jag måste lägga en extra tanke på vad som är bäst för mitt barn.

5. Favoritbutik att shoppa till barnen?

- Jag har väl just fastnat för jollyroom.se. Dom har bra priser framförallt och även massor av rabatter osv.

6. Har du alltid velat ha barn?
- Alltså jag är inte helt säker. Ett tag ville jag tänka att jag skulle få barn för min sambos skull. Men känslorna ändras väldigt snabbt den dagen man fick vara där på förlossningen. Att se sitt barn för första gången och all tid efteråt fått se honom utvecklas. Kärleken är enorm och jag vet just därför att jag mer än gärna vill ha fler barn. Att vara mamma är livet!

7. Det bästa som finns att vara mamma?

- Det är väldigt svårt att sätta ord på det. Jag tycker att det är en egenskap som följde med då man blev mamma. Att få känna och se sitt barn, höra det skratta, lära sig krypa, sitta, stå och gå. All utveckling som man får följa och att jag som mamma ska försöka forma denna lilla människan till en fin och vacker person en dag!

8. Något som är mindre roligt med att vara mamma?
- Som mamma lider jag något fruktansvärt när mitt barn gjort sig illa. Att ibland känna att man liksom inte räcker till alla gånger. Att man vid något tillfälle inte är snabb nog, att springa fram när ens barn har ramlat. Jag känner mig inte som en superhjälte direkt, även om jag gärna hade velat vara det för min son.

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?
- Alla barn funkar olika. Lyssna till ditt barn och prova dig fram, det finns alltid en lösning. Du kanske känner dig värdelös, att du inte räcker till, men ditt barn kommer älska dig för allt du gör! Du som mamma kommer alltid vara barnets största trygghet. Många gånger är det mycket glädje och ditt barn kommer få dig att skratta otroligt mycket. Ni kommer bilda ett band som ingen annan kommer att förstå, för ni två, tre, fyra eller fler är just den ni är. Var stolta över er själva, var stolta över era barn. Lyssna inte på vad andra säger, det är du som mamma som vet ditt barn bäst!

10. Visa en bild på dig och ditt/dina barn!
- Lucas och jag hade lite kul på snapshap. Både Lucas och jag tycker det är kul!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229