Header

Just nu har jag det jobbigt och mår inte så bra psykiskt och faktisk inte fysiskt heller så sömn på ”riktigt”, det vill säga sömn där man sover och vaknar utvilad, är en stoor bristvara just nu och det börjar kännas av. Ett sätt jag känner igen mina symptom på när de gäller mina ”downperioder” är att jag blir mentalt rastlös och tappar fokus/koncentration på mindre än 3röda, hjärnan jobbar när jag ska sova och jag får svårt att gå och lägga mig för jag är trött men inte nog sömnig för att sova.

Varför är det så här då?

Fysisk orsak är att

Det hände nåt med min mage så jag hamnade på sjukhus i oktober, väl där upptäckte man att jag hade anemi, det vill säga blodbrist, samt att min depå av järn i kroppen var i stort sett tom, detta satte man in påfyllnad för och jag fick 2 påsar blod och 1 påse järn. Orsaken till min anemi har ännu inte hittats och man letar orsak genom olika mindre trevliga undersökningar, man har gjort en gastroskopi och ska göra en sigmoideum endoskopi.

Orsaken till mina magsmärtor hittade de i alla fall och det var inflammerade tarmfickor och för att de skulle få läka i fred sattes jag på flytande diet vilket innebär yoghurt, soppa (slät, inga tuggbitar alls) och kräm. Denna diet har jag gått på sedan jag låg inne och jag kan säga att det enda positiva med denna diet är att jag gått ner snart 10kg. Jag får sedan i förrgår börja övergå till fast föda igen men i ett väldigt lugnt tempo, jag får äta mosad mat och kokt mat men bara smakportioner så den flytande dieten fortsätter. Att äta fast föda gör ONT som bara den i magen så nog får det gå lugnt och sakta allt.

Psykisk orsak har med jobbet att göra. Det har hänt en hel del som jag haft svårt att hantera både vad gäller min arbetssituation och saker som orsakat stress och en känsla av otillräcklighet i min roll som förskollärare. Detta har även gjort att jag just nu känner en sorg över att jag inte räcker till, att jag inte kan hjälpa där hjälpen så oerhört väl behövs. Jag har gråtit, jag har svurit och jag har förbannat mig själv för att jag inte kan lämna hjärtat hemma och låta förnuftet styra och jag har förbannat andra. Jag bearbetar händelserna en dag i taget och förhoppningsvis släpper hopplösheten taget och glädjen kommer tillbaka.

Bilder lånade på nätet efter Google sök.

Jahapp vad har då allt detta med rubriken att göra då?

Jo när jag blir så här mentalt rastlös letar jag nåt att trötta ut mig med, nåt som ockuperar hjärnan och blockerar allt jävla tänkande för det är som att ha ett helt hönshus med röster i huvet när tankarna fladdrar och far där inne.

Och jag hittade faktiskt något som jag inte sysslat med på väldigt många år och som jag blev sugen på igen. Jag lärde mig detta av min älskade mormor när jag var 6-7 år och har hållit på av och till hela livet men det är först nu, med mitt mående, som jag verkligen känner det hon kände när hon gjorde detta för för henne var det avkoppling och jag kan först nu 49 år gammal förstå vad hon menade.

Vad jag hittat?

Jo jag har börjat virka igen. Jag skickade efter ett bandgarn och virknålar på hobii.se efter att ha sett en bild på en ribbonkorg sen laddade jag ner och skrev ut mönstret. Visst var jag ringrostig och fick repa upp 5-6 gånger för att jag inte fattade vad jag gjorde fel men till slut satt hon där i huvudet igen min älskade mormor och jag fattade var jag gjorde fel och nu har jag kommit en bit på väg med min korg. Min korg kommer bli grå och mintgrön och jag ser fram emot att se det färdiga arbetet. Bilder kommer att finnas på mitt instagramkonto, 68katta, vartefter jag arbetar men jag har lånat bilder på hobii.se för att visa er hur korgen och garnet ser ut, jag lägger även ut en bild där mitt garn, mina virknålar och mönstret syns.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tacksam över hjälpsamma vänner när jag buzzar..

Jag buzzar denna gång Yoggi Dröm. Jag fick kuponger där jag kunde välja 2st 8-pack eller 2st 1-litersförpackningar, jag valde 2st 8-pack så fler smaker kunde testas.

Ett problem som uppstod var mitt vanliga problem - det var inte laktosfritt. Jag fick därför förlita mg på att min familj och mina vänner ställde upp som testpatrull. Jag är verkligen lyckligt lottad som har vänner och familj som ställer upp och smakar.

Jag har nu buzzat de olika smakerna och alla fick godkänt. Mango blev vald sist som test men det hade mer med att de andra smakerna passade min testpatrull bättre än mango den var inte en favoritsmak men fick ändå godkänt.

Alla ville inte vara med på bild vilket jag respekterar. Tack för att ni ställde upp!

Det jag kan hoppas på nu är att Yoggi väljer att göra Yoggi Dröm som ett laktosfritt alternativ.

Prova Yoggi Dröm ni med!

Likes

Comments

Ja så har jag fått chansen att vara med i en buzzadorkampanj igen då...

Den här gången är jag med och provar Santa Maria Street Food kryddblandningar och chipotle dressing.

Jag fick prova deras Smockey pepper burger kryddblandning och Pickling spices blandning. Till smokey pepper tog jag 500g köttfärs (nötfärs då jag inte gillar fläskfärs) och sambon gjorde hamburgare som stektes perfekt. Jag gjorde sedan enligt beskrivningen på Pickling påsen, jag skar upp gurka i halvcentimeter tjocka skivor, la dessa i en skål och strödde på kryddblandning, efter gurkan skar jag upp gul lök i tunna skivor, la i en skål och strödde på kryddan. Dessa fick sedan vila tills resten av maten var klar. Vi valde att ha hamburgerbröd och strips samt tomatklyftor på tallrikarna.

Sonen valde bort chipotle dressingen efter att ha smakat lite på gaffeln, jag och sambon provade lite på knivudden och tyckte den var en aning stark men vi bredde ändå lite på våra hamburgare och vi tyckte båda att den smakade superbra ihop med burgaren och den picklade gurkan och löken som vi också lagt på våra burgare.

Jag kan helt klart rekommendera er att köpa hem dessa kryddblandningar och göra era egna hamburgare, köp även kryddblandningen och pickla er egen gurka och lök och ha till. Vi kommer definitivt att köpa hem både kryddblandningarna och dressingen.

Här åker sista hamburgerbiten ner i magen på en nöjd son

Likes

Comments

Igår gjorde jag andra behandlingen med Salvequick Exfoliating Socks. Jag måste säga att jag fortfarande har svårt för den skarpa doften, det sticker i näsan.
Nåja...
Jag började som det står i instruktionerna med att sätta fötterna i ett bad med varmt vatten och det är ju alltid skönt. Bara satt och njöt, blir så avslappnad av varmt bad även om det nu "bara" är fötterna som badar.

Jag tog sedan på mig Salvequicks Exfoliating Socks och drog ett par slitna strumpor utanpå, tog slitna så det inte skulle sitta åt för mycket runt foten. Ett litet tag efter jag lagt mig till rätta i soffan för att slappa den timma sockorna skulle vara på kände jag en svidande känsla uppe på foten, på några av tårna och på yttersidan av fotryggen. Fortsatte dock behandlingen och intalade mig att det inte var något. När jag var klar gjorde jag enligt instruktionerna och sköljde av fötterna med varmt vatten. Det sved och brände uppe på foten och jag såg att jag blivit röd och fått vad som liknade skavsår på två tår och på yttersidan av fotryggen, var även röd på flera ställen. När fötterna torkat släppte den svidande känslan och jag slutade tänka på det. Tog kort, om än lite dålig kvalité, på mina hälar för att se om det blivit någon förändring, jag tycker att den långa sprickan krympt lite och är nöjd. Efter första behandlingen till vänster och efter andra till höger.

Ikväll gjorde jag tredje behandlingen och följde alla steg i instruktionerna precis som de två första gångerna. Det sved och brände direkt jag fick på sockorna, nu på båda fötterna. Jag härdade dock ut den timme man ska sitta. När jag tog av sockorna såg jag att jag var väldigt röd uppe på båda fötterna. Jag funderade på om det hade något samband med den skarpa doften och gick och sköljde av fötterna. När jag torkade fötterna upptäckte jag att det satt stora bitar löst skinn, jag kunde dra loss dem som plastfilm från fötterna, det ska ju lossna död hud men jag tycker att det mesta av dessa plastfilmsliknande hudflagor är där jag faktiskt har bra hud på fötterna. Jag tog bild en bild men det var svårt att få en bra vinkel som visade exakt.

Jag försökte även ta bild på hur jag blev att se ut uppe på fötterna men mobilen gör inte det röda rättvisa utan det blir blekt, jag är dock väldigt röd och har svidande skavsårsliknande fält.

Med tanke på hur ont jag nu har uppe på båda fötterna har jag nu tagit det tråkiga beslutet att avbryta mitt buzzande av dessa Exfoliating Socks. Jag har insett att min allergi sätter stopp för fortsatt behandling. Jag tror dock att dessa sockor är bra för andra, som inte är allergiska, med hårda, spruckna hälar och jag rekommenderar dem verkligen. Det är ju också ett gyllene tillfälle att få ta en liten slappstund då sockorna ju ska sitta på en timme.

Så lycka till nu ni som tar chansen och behandlar era fötter, jag avundas er och förbannar min allergi som återigen sätter käppar i mina hjul.

Gör er en så bra helg som möjligt och njut i fulla drag, livet händer bara en gång❣️

Likes

Comments

Jag kom med i buzzadorkampanjen för Salvequicks Exfoliating Socks. Nu ska vi se om mina fötter blir bättre.

Har hämtat paketet och är spänd på hur det ska gå till. Vill såååå att det ska fungera för jag gillar inte att kladda med salvor och krämer. Skavssårsplåstren fick man med som gåva för att man ville vara med och buzza. Kul med extrabonus.

Här är en bild på mina fötter underifrån, så ser ni hur hemska de är. Jag kommer ta bilder kontinuerligt under kampanjen så ni kan följa händelserna med mig. Håll tummarna för att dessa Exfoliating Socks fungerar.

Fötterna skulle först få bada varmt och sen skulle socksen på. Det luktade väldigt starkt när jag öppnade socksen och de var väldigt plastiga, inte riktigt vad jag väntat mig men okej det går väl ändå. Man kunde antingen sätta en liten tejpbit på ovansidan eller ta på vanliga sockor över, jag valde mina vanliga över då socksen var väldigt stora i storleken. Här ser ni med och utan vanlig socka för att visa er hur de såg ut.

Nu ligga med socksen på 1 timme, passar på att spela lite under tiden. Berättar om hur det var nästa gång. Ha det så bra ni kan under tiden.

Likes

Comments

Ja tänk snart är det nyår igen tyckte vi nyss firade nyår.

Tiden rinner iväg så fort att man har svårt att förstå vad man gör med den.

Jag funderar på detta med nyårslöften. Vad ska det vara bra för? Det är ju bara en enorm stress man frivilligt ålägger sig. Eller har jag fel? Ta ett löfte som viktminskning, jag har lagt det själv flera gånger, nu ska jag gå ner X antal kilon i år och bli bättre på att röra mig och bli en snygg och slim kroppsägare. Jo jävlars sidu, man sliter som ett djur och går ner ett par kilon och sen är det dags för den där jävla månadsskiten och så råkar man svälja en chokladbit och genast rusar vågen uppåt och skriker misslyckad åt en. Sen sitter man där med ångesten av att ha misslyckats med sitt nyårslöfte.

Jag har tagit ett nytt grepp på mig själv, jag tar ett steg i taget och försöker pumpa mig själv med beröm när jag lyckas med ett delsteg. Mmm jag lägger gärna ut på FB för att försöka se om det är fler som tycker att jag gjort det bra och mår alltid lika bra av att se att jodå det kom några likes. Det är inte hur många likes som gäller heller utan att rätt personer trycker gilla, de som jag har som inspirationspersoner, en del vet om att de är mina inspiratörer och en del får vara det i det tysta.

Ta en dag som denna, jag tog tag i mig själv och hoppa upp på löpbandet, inget ovanligt i och för sig jag använder det faktiskt en hel del, ibland längre och ibland kortare pass. Men idag var jag inspirerad och peppade mig själv, jag har ju kommit igång med att faktiskt jogga några korta pass när jag använt bandet och idag kände jag att jag ville mer, jag kände att jag hade DET idag, orken att utmana mig själv till det där lite extra. Så när jag nu värmde upp letade jag reda på klipp på YouTube som var ämnade för träning och hittade två bra lite längre klipp det ena var ihopsatt med 160 bpm och det andra var ihopsatt för 160-200 bpm. Jag laddade det första när jag var redo att röra mig mer och när jag väl var igång tänkte jag att jo men nu jävlar fixar du det här och så drog jag igång det andra och jodå jag fixade det, när jag höll på att ge upp peppade jag mig själv med "bara en minut till, du fixar det." och det funkade. Jag var helt slut efter jag var klar men jag var såååå nöjd med mig själv och min prestation. Kanske kör jag imorgon igen kanske inte, jag tar de pass jag känner att min kropp klarar av istället för att som förr dra på varje dag med värsta passen och sedan inte orka för värk och benhinneinflammation.

Jag kan och jag vill och jag gör det i min takt utan misslyckanderisk med nyårslöften. Jag ska ner i vikt JA men det tar den tid det tar och blir förhoppningsvis bestående om inte så får jag en jävligt bra kondition på köpet.


Kram på er och låt nyårsraketerna vara det här nyåret! Tänk på alla djur som får enorm ångest av smällarna.

//Katta

Likes

Comments

Totalt slut ikväll, somnade på soffan medan jag spelade Candy Crush Jelly.
Nu är ju det inte ovanligt i sig förstås, jag brukar bli helt braindead av att spela spel på paddan och jag brukar slockna, allra helst om det som ikväll var fotboll på TV:n men ikväll var jag även slutkörd.

Det var en låååång arbetsdag idag som kändes som den aldrig skulle ta slut. Jag var på slutet av min arbetsdag så övertrött att jag pendlade mellan jävligt dåligt humör och att bara garva.
Jag började mitt jobb på Nyhammars förskola som förskollärare i morse kl. 7.30 sen kl. 11.30 åkte jag och jobbade som NTA-samordnare för förskolan i Ludvika kommun till kl. 16 sen tillbaka till förskolan och möte till kl. 18.15.

Tur jag har ett så helt otroligt jobb annars skulle jag aldrig orka. Känslan av att få vara delaktig i barnens utveckling och veta att jag, just jag som pedagog har gjort skillnad går inte att beskriva. Vi har Babblarna och språket som projekt nu och att vara med när "mina" ett- och tvååringar går från enstaka ord till att börja med flerordsmeningar är så otroligt härligt, ja det finns inte ord nog att beskriva den känslan. Det är just den känslan som gör att jag älskar mitt yrke - dålig lön, oregelbundna arbetsdagar och underbemanning till trots.

Nä nu är det dags att slå igen de blå i morgon är det dags igen - upp kl. 5.00 för att vara på jobbet till kl. 6.00. God Natt kära vänner!

Likes

Comments

Hej alla vänner och bekanta, ja obekanta med för den delen. Obekanta är ju bara sådana vi ännu inte träffat eller hur?!

Som en del av er redan sett på min Instagram- och facebooksida har jag börjat dejta någon i mitt fall beroendeframkallande, ja det är ju nu ingen någon egentligen då det inte är en levande varelse utan en maskin men för mig är den beroendeframkallande. Den jag talar om är mitt löpband.

Jag har ju som en del av er redan vet gjort det förut, börjat med löpbandet och slutat igen, men då jag har en förmåga att bli beroende av träningen, jag kör på utan att lyssna på min kropp och jag kör på alldeles för hårt direkt vilket resulterat i bland annat ont i benen och då har ju träningen upphört för återhämtning och under den återhämtningen har jag tappat lusten/gnistan. Den här gången var det inte så utan löpbandet kom in efter att jag kommit igång att röra mig mer.

Det är nämligen så att den här gången började jag i en annan ände, jag började med att tanka ner appen My fitness pal för att få hjälp att hålla koll på vad jag stoppade i mig och för att se hur det såg ut mot hur jag rörde mig/tränade och den appen hade bra effekt och jag började känna att jag hade mer ork efter att ha fått lite mer ordning på mitt ätande. Man får en helt annan syn på vad och hur mycket man stoppar i sig när man faktiskt ser det i ett förhållande mot den egna aktiviteten, inte alltid så smickrande men nyttig (i alla fall för mig).

Efter att jag fått lite mer koll på intaget och känt att orken fanns letade jag efter en app som kunde hjälpa mig att ha koll på hur mycket jag rörde mig, utan att tokträna. Jag hittade appen Pacer och den har, som ni säkert fattar, en massa olika funktioner men den jag ville ha var stegräknaren och möjlighet att ställa in ett mål för hur mycket jag minst skulle gå varje dag, jag har ställt in min på 3K, det vill säga att gå minst 3000 steg varje dag. En annan funktion som visat sig bra för mig är att man kan välja att lägga in notes varje dag, man kan skriva lite kort om hur det gått att nå målet och så vidare. Dessa notes ser andra användare och kan klicka gilla och även kommentera, det är detta som varit bra för mig. Jag trodde inte från början att jag skulle beröras av den här funktionen men jag upptäckte att inte bara det att jag kunde läsa om hur andra kämpade och kände glädje av att man uppmuntrade med ett gillaklick eller en enkel kommentar utan jag kände att jag blev stärkt av att någon klickade gilla när jag nått målet och faktisk lyckades gå mer än målet, bara den lilla kommentaren "great job" när jag lyckades gå mer än det inlagda målet gjorde att jag började sträva efter mer, jag ville gå mer varje dag.

Det var en dag, en riktigt slapp dag, jag upptäckte att jag inte skulle nå målet om jag inte gjorde nåt radikalt. Det var då jag bestämde mig för att börja dejta löpbandet och efter den dagen har jag tränat på bandet varje dag och det har inte varit för hårt utan enligt ett intervallprogram med lagom stigning så jag inte ska få ont igen. För varje dag går det bättre och bättre och jag får mer och mer ork. MEN jag blev beroende igen, jag klarar inte att inte gå, jag kan känna ett sug att gå igen fast jag redan gått och det är något jag måste arbeta med för mitt eget bästa, det kommer komma dagar då jag inte kan gå på bandet och det måste vara okej, det är ju inte kroppen som inte klarar av att ta ledigt en dag utan min hjärna, det är den som ställer till det.

Till löpbandsträningen har jag nu, då jag kände att något mer behövdes, börjat med träning av magmusklerna. Att ha bra magmuskler är ju otroligt bra när man är skytt, jag märker redan skillnad i att jag orkar hålla upp kroppen på ett annat sätt i mitt ståskytte. Min kropp har dock en del begränsningar på grund av bland annat skador, jag kan exempelvis inte göra sit-ups, kan inte göra ryggres och övningar som belastar hand-/handled är helt uteslutna på grund av vänster handled (som fortfarande inte är okej). Jag letade runt och hittade en övning som hette Russian Twist och man kan välja att göra denna med eller utan boll, jag har valt med boll då jag har en medicinboll på 3 kg. Övningen går till som så att man sitter ner på golvet med benen i lätt vinkel, man håller bollen (om man använder boll) med båda händerna och medan man håller emot med magmusklerna vrider man överkroppen sidleds och låter bollen nudda golvet på varje sida, det blir en vridningsrörelse och den stärker flera muskler i magen på en gång så man behöver inte en massa olika, vilket i mitt fall är perfekt och det att man kan göra den hemma på golvet är ju ännu bättre. Det man måste tänka på är att när man håller emot med magmusklerna blir det gärna en lätt lutning bakåt med överkroppen men man får inte krumma med ryggen, den ska vara så rak som möjligt annars får man ont.

Att jag börjat gå ner i vikt och har tappat en hel del centimetrar runtom har till och med uppmärksammats av andra runt mig vilket gör mig jätteglad och än mer taggad att fortsätta, men det viktigaste är att nå mitt mål med allt detta tränande och det är att nå en vikt jag kan känna mig nöjd med och må bra med. Blir jag sedan smal på köpet är det en oerhörd bonus.

Nej nu ska jag försöka få i mig och sonen något att äta för kl. 18 är det skytteträning. Gör er en underbar kväll och vi höres när vi höres. Kram på er!

Likes

Comments

Första semesterdagen och inget vettigt blivit gjort så här långt.

I huvudet surrar tankarna på som en bikupa, mycket handlar om jobb men också annat som jag vänder och vrider på.

Läser på Facebook om än det ena än det andra och förundras över hur lätt det är att låta stursk och kaxig i inlägg men sen inte göra nåt i verkliga livet åt det man anser är fel och borde åtgärdas. Var var till exempel alla de som har åsikter om våldtäktsmännen/tafsarna på festivalerna? Ingen har ju agerat när det skedde men många hade åsikter på FB om vad som borde gjorts. Jag förundras även över hur snabbt det bildas åsikter om det som gjorts, man lägger in ras, religionstillhörighet och fan vet allt istället för att ha fakta. Nej alla som gör dessa brott är inte utlänningar dessa män finns överallt i vårt samhälle och jag tror (lägg märke till tror) att det faktum att invandrarna får skulden utnyttjas till fullo och brotten ökar då man tror sig kunna komma undan med det just på grund av det.

Jobb ja, tänk att man inte kan släppa jobbet fast man har semester. I huvudet surrar tankar om höstens verksamhet och vilka aktiviteter som kan vara intressanta och utvecklande för barnen. Tankar om de uppdrag jag har förutom i barngrupp snurrar också på - som det är idag tar en del av dessa uppdrag tid från barngruppen utan att det går att lösa för kollegorna, det har ofta hänt att jag utfört uppdragen på rast eller på fritid för att det inte ska störa mitt uppdrag i barngruppen. Det har börjat kännas otroligt stressande att ens tänka på dessa extra uppdrag som stjäl min barngruppstid. Men lägg ner de då säger nog en del men jag är kluven för samtidigt som jag känner att de stjäl tid så tycker jag ju om uppdragen och vet att jag är bra på dem. Det finns dock ett uppdrag som jag vet att jag är väldigt duktig på men som jag tappat gnistan för, jag uttalade mina tankar om detta högt för en av mina närmsta kollegor häromdagen och hon var ärlig och sa att hon gärna ser att jag kliver av det uppdraget av egoistiska skäl, hon vill hellre ha mig i barngruppen. Efter att ha sagt det högt och inte bara tänkt har det snurrat än mer i huvudet dock utan att komma fram till nåt vettigt. Jag har väldigt svårt att med känslan att jag sviker ett förtroende. Usch denna bikupa.

Nåja jag ser i alla fall fram emot eftermiddagen - ska äntligen klippa mig, verkligen på tiden och borde gjorts för länge sen. Ska till en ny salong, för mig, som många andra rekommenderat. Hade det inte varit för att en skyttevän börjat prata klippning på skyttetävlingen igår hade det nog inte blivit av idag heller. Vi skojade om gör du det gör jag det och idag bokade hon tid åt oss. Tack Anneli! Ska försöka ta före och efter bilder och kanske lägger jag upp dem så ni kan se skillnaden.

Nej nu ska jag umgås med sonen en stund innan jag ska iväg och klippa mig.

Likes

Comments

Ja så är det faktiskt! Det är kroppen som får lida om inte hjärnan är med och gör rätt på en gång.

I förrgår kom jag mig äntligen för och började träna och äta rätt igen. Laddade ner en ny app på mobilen som skulle kunna mäta kaloriåtgång även när man använde löpband, bytte om till träningskläder, startade min träningslista på Youtube och tryckte in hörlurarna i öronen och hoppade upp på löpbandet med mycket entusiasm och energi. Tryckte in vikt och gjorde programval P5, tryckte in 6 på panelens direktvalssiffror (stort misstag) och tryckte på start, det gick inte speciellt fort, jag gick ett bra tag och tänkte "ja men den ökar nog snart farten" men det gjorde den inte så jag kollade speeden genom att luta fram I-paden från panelen, det stog inte 6 på speed utan 2 så jag tänkte att "aha det var inte det snabbknapparna var till för", och tryckte fram 4,2 på pilknapparna på handtagen istället, lutade tillbaka I-paden igen och fortsatte gå. Efter ca 4 minuter kändes det väldigt tungt och jobbigt och jag tänkte att "nä men va fan nu då, är jag i så dålig kondition efter en sån vila?" fortsatte gå men efter ca 10 minuter valde jag att sänka farten till 4 istället för det har jag ju haft förut och inte haft problem med, har ju för sjutton gått på 6;an innan jag gjorde uppehåll, tänkte för mig själv och peppade "nä kom igen nu, jag ska gå i i alla fall 45 minuter har ju för sjutton gått minst en timme förut".

Kämpade på och gick, såg till att det inte var någon lugnt låt som spelade utan bara sådana med tempo så jag fick draghjälp av musiken. När jag gått ca 26 minuter av mina 45 tog jag kort med mobilen på displayen och kände att jo men jag var ju bra ändå som bränt så pass med kalorier, fortsatte gå mina 45 minuter och jag kan säga att när det var gjort var jag helt slut och genomsvettig (jag hatar att svettas!!!) och längtade efter att få ligga ner och vila mina ben som då gjorde riktigt ont.

Slängde mig på soffan och la ut min bild på Instagram och hoppades (som alla andra bekräftelsetörstare) på att någon skulle gilla att jag ansträngt mig. Började studera min bild lite närmare för jag kände att något var fel i min bild och min uppfattning om vad jag gjort/ställt in på bandet, kollade länge och väl innan jag insåg var jag gjort fel och lärde mig att man ska fråga någon som kan om man inte orkar läsa manualen. När jag tryckte in 6 på snabbvalsknapparna gjorde jag det på fel sida om panelen, det finns två sidor med snabbvalsknappar för två olika val (har jag nu lärt mig), den ena sidan ställer man in incline (stigningen) med och den andra sidan ställer man hastigheten med. Jag hade tryckt in på vänster sida och där sitter då inclinevalen så istället för att välja hastighet 6 hade jag då valt stigning 6, jag har aldrig varit över stigning 4 förut så därav blev promenaden så tung och jag helt slut så JA! är huvudet dumt får kroppen lida.

​Hade ju tänkt gå varje dag en bra tag framöver och kämpa med muffinstoppen som hänger över byxlinningen men fick på grund av att jag inte hade hjärnan med mig (eller om sanningen ska fram hade för mycket Kan själv och behöver inte fråga) välja en ny vila för att inte få benhinneinflammation som tar längre att hämta sig ifrån än det jag nu upplever. Imorrn är det bara att upp på löpbandet igen och göra rätt vid inställning av incline och speed för det var då väl själva fan om jag inte ska lyckas gå ner mina kilon och bli av med den här dumma muffinsen som hänger över och är i vägen för att jag ska få igen mina skyttebyxor utan att åla omkring som en galning.

Jag har två härliga inspiratörer som gör att jag vet att jag också kan göra det och det är Sanna Carlsson och Andreas Rosendahl, de är ena riktiga kämpar och jag beundrar dem för deras beslutsamhet och för hur långt de kommit. Nu ska även jag se till att komma dit jag vill.

Jag är i alla fall stolt över att jag sköter min kosthållning ordentligt, har skärpt till mig med ättider, dricka ordentligt med vatten, vara noga med vad jag stoppar i mig, har slutat med sås, godis, mackor och onödigt fikabrödsätande och går det där lilla extra både hemma och på jobbet.

Nu ska jag sluta skriva och gå ner och umgås med min härliga dotter som kom hem igår, snart dags att gå ut i stallet och natta hästarna och tjata på mitt älskade sto Explosive att se till att föla nån gång så jag får träffa lilla bäbbän, hon var beräknad igår men hon tycker tydligen att vi kan vänta lite till.

Kram och SeYaa!

Explosive den 22 april

Likes

Comments