Valoa pimeyteen

Marraskuu on yksi lempikuukausistani, mikä on tuntunut vähän hullulta kun on kuullut kaikilta muilta ihmisiltä paljon päin vastaisia ajatuksia tätä vuodenaikaa kohtaan. En tiedä johtuuko se siitä, että se on syntymäkuukauteni, mutta jotenkin aina talven kynnyksellä luovuuteni ja motivaationi on parhaimmillaan, inspiroidun paljon ja fiilaan itseäni. Harmaus ja pimeys ei jotenkin pääse edes haittaamaan minua, koska tiedän että kohta se oikea talvi tulee, joka on sitten sitä ihan parasta aikaa. Ja joulu tietty.

Toki silti tämä aika vuodesta on vaatinut myös veronsa, ensinnäkin ihan meidän biologiasta johtuen, koska auringonvalo on vähimmillään. Aamuheräämiset ovat tuottaneet tuskaa, kun kaiken logiikan mukaan säkkipimeällä nukutaan. Muutenkin valon määrä vaikuttaa virkeyteen, niin välillä on ollut myös vähän utuinen olo. Myös juuri nyt koulussa riittää tekemistä, kun kaikki syyslukukauden opinnot on saatava pakettiin. Kalenterini viikkoaukeaman todo-palsta on saattanut olla puoliksi täynnä jo ennekuin koko viikko on edes alkanut.

Ajattelin piristykseksi harmaaseen arkieloon jakaa minua piristäneitä ja stressistä irtautumiseen auttaneita asioita :)

Minulle ykkönen on ehdottomasti kaikki luova ja rentouttava tekeminen paikallaan olon sijaan (jota tosin pitäisi harjoitella). Olen jo fiilistellyt lähestyvää joulua yllättäen toteuttamalla talvisia sisustusvisioitani. Sisustuksen ideoiminen, inspiraation hakeminen ja luova toteutus ovat mulle niin mieluisia tapoja toteuttaa itseäni, sen lisäksi että saa iloita omista aikaansaannoksiaan. Haluan käyttää paljon luonnonmateriaaleja ja keksiä ratkaisuja jo omistamiani asioita hyödyntäen. Tänä jouluna haluan koristella kotini hyvin simppelisti mutta samalla kauniisti.

Kävin viime viikonloppuna keräämässä vanhemmilla ollessani pieniä ja yhden isomman kuusentaimen, mustikanvarpuja, kanervia ja liekoja. Pikkukuuset pääsivät juurineen lasipurkkeihin ja isompi sai paikkansa parvekkeelta. Kuusentaimi juurineen päivineen lasipurkissa ei ehkä kuulosta kauneimmalta mahdolliselta koristeelta, mutta minusta se on juuri ihanan minimalistinen. Ja myös ilmainen ja ekologisempi sen sijaan, että ostaisi kaupasta muovisen. Kanervista ja liekoista tein pajukranssipohjaan ison tuuhean kranssin olohuoneen ikkunaan. Mustikanvarvut hyödynsin myöhemmässä kuvassa näkyvään pikkukranssiin, jollaisen halusin meidän sängynpäätyyn koristeeksi. Metallikranssi on IKEAsta ja upea sängynpääty on isäni käsityötä <3

Joutenoloakin pääsin harjoittelemaan, kun torstai-iltana vietin täysin omaa aikaa siten, ettei minun tarvinnut tehdä mitään. Mikolla oli pitkästä aikaa salibandytreenit, joten harvinaisesti sain olla yksin kotona tähän aikaan päivästä. Suljin puhelimen, sytytin kaikki mahdolliset kynttilät ja lämmitin saunan ja harmittelin ettei kotona ollut mitään saunajuomaa. Muistin, että jääkapissa on ikivanha purkki glögiä, jolle mitään tekemistä olin vältellyt luullessani että se on vähintään homeessa. Se olikin avaamaton ja päiväystäkin jäljellä! Täydellistä vilvoittelujuomaksi.

Mietin avaisinko tällaista behind the scenes- matskua, kuinka kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen :D Nämä ovat usein kuitenkin sitä parasta antia, eli tässä tulee. Suunnitelmissani oli siis tarkoitus saunoa ja halusin laittaa löylyveteen vähän eukalyptuksen hajuista saunatuoksua. Noh, laitoin pari tippaa ja heitin löylyä, mutta halusin vielä vähän lisää tuoksua. Avasin pullon uudelleen ja reippaasti hölskäytin pulloa, jolloin normaalisti se annostelisi ulos pisaran tuoksua. Kuitenkin se annostelijaosa oli löystynyt ja lähti korkin mukana irti, jolloin KOKO PULLO hulahti kiuluun, lauteille ja lattialle. Siis pullollinen helvetin tujua eteeristä öljyä, jota 2-5 TIPPAA riittää tuomaan löylyveteen tarpeeksi tuoksua. Hetken mieti vain, että "ihan oikeasti?" Tällaisia asioita voi tapahtua vaan mulle. Kerättyäni itseni otin suihkun kauniiseen käteen ja huuhtelin mahdollisimman hyvin öljyn pois, vain pieni eukalyptuksen haju leijailee edelleen kylppärissä :D

Ilta jatkui kuitenkin muuten ihanan rentouttavasti, saunoin piiitkään kahteen otteeseen ja välissä kävin istumassa kylmällä parvekkeella viltin alla kädessäni lasillinen lämmintä glögiä. En ajatellut mitään koulujuttuja tai muita stressitekijöitä, keskityin vain olemaan ja hengittelemään syvään. Puhelinta en käyttänyt kuin kuvan ottamiseen ;)

Olemme pitkästä aikaa kotona Kuopiossa viettämässä viikonloppua, joten kävimme lauantaina torilla Joulukauden avajaisissa. Nukuimme tosi myöhään, joten ehdimme käydä siellä tekemässä vain "olennaisimmat" eli kävin antamassa poneille rapsutukset ja otimme kuvia minusta karuselli taustalla :D Sen jälkeen menimme KalPan peliin ja komea voitto tuli! Illalla söimme pitsaa ja paistoin joulutorttuja.

Tänä aamuna oli pakko ikuistaa hetki ihan heräämisen jälkeen, kun tuli jotenkin niin onnellinen olo. Tärkein arjen piristäjäni tuhisee kuvassa peiton alla <3

Likes

Comments

Sisustusprojekteja & takaisin arkeen

Syyslomalla ehti kyllä monenlaista, muun muassa myös pari sisustusprojektia. Ensimmäinen ja pienempi homma oli vanhan piirongin kunnostaminen meidän sisutukseen sopivaksi. Piironki oli ollut porukoitteni luona tarpeettomana ja olin pitkään suunnittellut mihin haluaisin sen meillä ja miten ehostaisin sitä. Entuudestaan se oli aika kellertävän värinen ja vähän tahrainen, joten puhdistimme ja käsittelimme pinnan harmaan tammen sävyisellä petsillä. Kaksi kerrosta riitti hyvin peittämään lämpimän värin. Lopputulos oli täydellinen! Sävystä tuli tumma ja syvä, lähes sama sohvapöytämme kanssa ja petsaus toi puun kuviot kauniisti esiin. Iso IKEAn valkoinen lipasto sai väistyä siromman ja kauniimman säilytysratkaisun tieltä.

Toinen projekti oli parvekkeen sisustaminen talvikuntoon! Puhuinkin jo viime postauksessa matkamuistoksi ostamastani porontaljasta, jolle olin visioinut jo paikan meidän parvekkeella lämmitämässä varpaita saunasta vilvoitellessa. Lisäksi olin kuumeisesti hakenut idoita pinterestistä lähtötietoina, että haluan jonkinlaisen oleskeluryhmän jotta parvekkeella olisi mukavaa istuksia vaikka porukalla kirpsakkana syysiltana. Etsin ja löysin ihanan pienen penkin istuintyynyineen IKEAn sivuilta ja mustat tuolit ovat JYSKistä. Sain luotua parvekkeelle mielestäni ihanan kotoisan tunnelman ja hillityt vaaleat ja tummat värit korostavat hyvin toisiaan. Mitä tykkäätte? :)

Loman päätyttyä täytyi palata opiskeluarkeen, ja lähestyvä kirjanpidon tentti palauttikin nopeasti takaisin maan pinnalle. Halusin lepuuttaa aivojani koko loman, joten aloitin kertaamisen vasta maanantaina torstain tenttiä varten. Voisi kuvitella, että tällaisella aikataululla iskisi paniikki ja kiire, mutta olin jo kurssin aikana käyttänyt hyvin aikaa asioiden kertaamiseen kotona, joten urakka tentin alla oli kevyempi. Alkuviikon ajan muut TODO-listan asiat saivat kuitenkin odottaa ja laitoin kaiken keskittymiseni kirjanpitoon. Tentistä jäi tosi hyvä fiilis: sain kaikkeen vastattua mielestäni järkevästi eikä jäänyt epäselviä kohtia.

Tentin jälkeen alkoikin viikonloppu, sillä perjantaina ei ollut tunteja. Pidin vapaapäivänä tehokkaan kotipäivän siivoten, lajitellen tavaroita sunnuntain kirppistapahtumaa varten ja tein vihdoin äidiltä saaduilla omenoilla höystettyä granolaa. Kivan tavallinen viikko takana ja myös edessä. Mielessä on jo tulevat halloweenbileet sekä ensi viikonlopun tyttöjenilta, pitkästä aikaa <3 Kuullaan taas!

​#bestofnouw

Likes

Comments

Lumisia maisemia ja huskyterapiaa - talvinen syysloma

Nyt on pohjoisemmasta kotiuduttu ja tämän parempaa fiilistä ei varmaan voi lomailusta jäädä. Mieli on levännyt, stressitön ja onnellinen <3 Vaikka olemme olleet Ruka-Kuusamossa jo aiempina vuosina, tälläkin kertaa pääsi kokemaan uutta ja seuraaville kerroille jäi myös vielä koettavaa. Mennään suoraan itse reissuun, josta muuten riittää kerrottavaa!

Lauantaina oltiin ajoissa liikkeellä ja ajomatka meni jotenkin tosi nopeasti. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että olen lahjakas nukkumaan autossa ja tälläkin kertaa vetelin sikeitä ensin tunnin Iisalmeen saakka ja uudemman kerran Suomussalmelta Kuusamoon asti. Siitäkin huolimatta, että saman tien ylitettyämme poronhoitoalueen rajan vannoin pysyväni hereillä etten missaa yhtään poroa :D Ehdin bongata kaksi ja lässyttää miten tajuttoman söpöjä ne (edelleen) ovat ja sitten väsymys vei voiton. Lohdutuksena Mikko kertoi ettei sen jälkeen näkynytkään enää yhtään poroa, liekö kaunisteli vaan totuutta.

Mitä lähempänä alettiin olla määränpäätä, sen talvisemmaksi maisema muuttui. Mökkimme sijaitsi Itä-Rukalla ja siellä lunta oli yli 10 senttiä! Tunnelma oli niin ihana ja suupielet kääntyivät väkisin ylöspäin. Rakastan talvea ja talvifiilis jäi jo ihan päälle enkä malttaisi odottaa kunnon talvea tänne keskemmällekin Suomea. Kestohymy vaihtui hämmästykseksi ja ihailuksi, kun näimme lopulta itse mökin, joka oli U P E A kelomökki aivan ihanalla sisustuksella. Kuvat puhukoon puolestaan.

Samana iltana otettiin vain ihan rennosti. Olin ostanut kaupasta Trendin uusimman numeron luettavaksi ja lakkasin kynnet uudella Essien lakalla. Saunottiin ja luistettiin tänä iltana ruuanlaitosta eli haettiin kotipizzaa. Pystyin taas pitkästä aikaa kunnolla rentoutumaan ja käyttämään aikaa tällaisiin pieniin mukaviin juttuihin, kuten muunkin kuin koulukirjojen lukemiseen ja kynsien lakkailuun, joille ei ole mukamas ole arkena aikaa. Ja se tuntui super hyvältä.

Sunnuntaiaamuna heräiltiin hyvissä ajoin tiedossa päivän ohjelma, joka oli takuuvarmasti kaikkien mieleen. Heti aamupalan jälkeen lähdimme nimittäin huskyfarmille, minkä jälkeen uusintavierailulle suurpetokeskukseen. Tämän päivän aktiviteetit olivat minulle varmaan koko reissun lempparit, ihan vaan koska eläimet <3 Huskytarhoilla vastassa oli 160 rapsutustenkipeää koiraa, eikä ketään voinut tietenkään jättää välistä. Sydän suli näille ihanille karvakuonoille ja suurin osa tuli häntä heiluen hymy korvissa tervehtimään, joten tältä vierailulta ei olisi pystynyt jäämään huono fiilis, jos sellaisen kanssa olisi tarhalle mennyt.

Farmilla oli myös muutamia muita kotieläimiä kuten poroja ja hevosia. Pääsimme myös parilta vilaukselta seuraamaan koirien vetotreeniä ja juttelimme paikan omistajan kanssa koirien työstä, eli vetämisestä. Treenivauhtikin näytti hurjalta ja koirat juoksevat parhaimmassa vetokunnossaan jopa 30 kilometrin tuntinopeudella!

Maanantaina nousin jo ennen muita ja kävin pienellä aamukävelyllä ihastelemassa yöllä satanutta uutta lunta ja availemassa kroppaa päivän koitosta varten, sillä tänään oli vuorossa pieni karhunkierros. Kävimme kiertämässä sen myös toissa vuonna, jolloin vuodenaika oli paljon syksyisempi. Tällä kertaa lunta oli jo ja sitä sateli hiljalleen koko ajan lisää. Oli siis paljon talvisempaa kuin viimeksi, mikä toi ihan uuden ihanan puolen maastosta ja maisemista esiin. Toinen ei niin ihana puoli oli polkujen liejuisuus ja polanteisten portaiden liukkaus, mutta pystyssä pysyttiin ja pyykkikone hoiti loput.

Loppupuolella jalat alkoivat jo painaa ja mökille päästyä ei ole varmaan koskaan tuntunut yhtä hyvältä vetää kuivat, lämpimät vaatteet päälle. Luojan kiitos myös ruokaa oli jo valmiina, sillä eilen itsetehtyjen burgereiden tarpeita oli jäänyt myös täksi illaksi. Ruokalevon jälkeen saunottiin pitkän kaavan mukaan ja kosteutin saunan jäljiltä janoista ihoani sheet maskilla, varpaankynnet saivat lakkausvuoronsa ja kirjoittelin jo etukäteen tätä postausta, jonka jälkeen hyvin ansaituille yöunille.

Tiistaiaamuna nautittiin unesta pidempään ja vietettiin hidas ja kiireetön aamu. Päivälle ei ollut vielä päätetty varsinaisia suunnitelmia ja rennompi päivä olikin tarpeeseen, sillä edellispäivän kävelymäärän jäljiltä kroppa kaipasi palautumista. Kävimme kuitenkin Mikon kanssa testaamassa fatbike-pyörät, joita sai käyttää vapaasti sisältyen mökin vuokraan. Pyörillä oli mukava ja melko vaivaton ajaa väsyneilläkin jaloilla, vaikka olin ajatellut että pyörät olisivat jotenkin raskaampia. Olisi tehnyt mieli käydä pidemmälläkin, mutta kuran roiskeen takia ja jalkojen säästämiseksi jätettiin lenkki vähän lyhyemmäksi.

Kävimme mökillä vaihtamassa ylle kuivat ja paksummat vaatteet, sillä olimme päättäneet lähteä seuraavaksi vielä käymään Rukan huipulla. Sää oli sumuinen ja pilvinen, joten emme odottaneet näkevämme huipultakaan kovin pitkälle. Perille päästyämme sumu ja pilvet kuitenkin väistyivät kuin tilauksesta, ja maisemia näkyi hetken kauemmaskin ja lumiset puut näyttivät vielä kauniimmalle hennossa auringonpaisteessa. Pääsin myös laskemaan pyllymäkeä (tai ainakin yritin), sillä lunta oli oikeasti jo tosi paljon! Harmittelin ettei ollut liukuria mukana :D Loppupäivä meni leppoisasti mökillä oleskellessa ja paistoimme illalla makkarat rannassa olevalla laavulla. Hämärän tullessa maisemat laavulta olivat tosi upeat!

Lähtöpäivänä eli keskiviikkona lähdettiin puoliltapäivin kotimatkalle. Olimme Mikon kanssa ajatelleet, että käymme kurkkaamassa pääseekö matkan varrella olevalle porotilalle vierailemaan pikaisesti. Paikka oli kuitenkin auki vain varauksesta, joten ensi kerralla sitten :) Minulla oli kuitenkin mielessäni matkamuisto, jonka haluaisin tällä kertaa ostaa, joten poikkesimme vielä matkamuistomyymälässä. Olisin halunnut hankkia kyseisen muiston suoraan tilalta, mutta päädyin silti ostamaan sen nyt, nimittäin aidon porontaljan. Tällaisten tuotteiden eettisyys on toki ollut paljon esillä, mikä mietitytti itseänikin. Ajattelen kuitenkin niin, että tällaista muistoa tulen arvostamaan todella paljon. Se on kaunis, laadukas ja oikeasti käyttöön tuleva muisto kivasta reissusta, joka kestää aikaa. Sille on tiedossa jo paikka kotona ja voisinkin esitellä vähän sisustustilannetta tulevissa postauksissa :)

Kaiken kaikkiaan reissu oli varmasti onnistunein visiitti tänne tähän asti, ensi vuotta jo odotellessa <3 Nyt loma kuitenkin jatkuu vielä hetken, jonka jälkeen on takuulla mukava palata arkeenkin. Kiitos lukemisestasi ja kuullaan taas!

​#bestofnouw

Likes

Comments