Hej Bloggen


Efter længere tids efterspørgsel, har jeg besluttet mig for endelig at lave mit indlæg om top-destinationer, man bare SKAL besøge - og spektrummet har ingen grænser. Lige fra de bedste strande, til den smukkeste kulturarv og natur, til storbyer med uendelige shoppingmuligheder. Jeg har besluttet mig for at holde mig indenfor Europas grænser, også har jeg selvfølgelig sørget for at finde de billigste muligheder til jer. Jeg håber i finder inspiration i indlægget, og kom gerne med tanker og ideer i kommentarsporet..


Nr 10 - Pisa, Det skæve tårn

På en 10. plads har Pisa, Italien placeret sig. De fleste kender nok Pisa som Det Skæve Tårn, hvilket jeg desværre nok må give lidt ret i. Når man først ankommer til byen bliver man nødt til at parkere omkring 1,5 km væk, fra Det Skæve Tårn, hvilket kan blive en træls gåtur i 38 graders varme. Til trods for at man starter ud med at gå mellem gamle, faldefærdige bygninger, kommer man alligevel efter lidt tålmodighed og en helt masse vand, ind til kernen af Pisa, der til gengæld er en af de hyggeligste steder jeg nogensinde har besøgt. Gadebilledet er præget af små cafeer med masser af smukke, italienske tjenere der prøver at fange dig din interesse også selvfølgelig Det Skæve Tårn. Både pladsen, men også kirken der ligger omkring tårnet er en lyst for øjet. Jeg ville nok anbefale at komme ude fra sæson, da der er fyldt med fotolystne turister, hvilket kan blive træls i længden.


Men alt i alt en helt sikkert besøgsværdi by.


Find billigste hotel og fly lige her

Nr 9 - Paris, Arkitektur og shopping

På min 9. plads kommer måske lidt overraskende Paris, Frankrig. Paris er nok som manges Nr. 1, kendt som drømmenes, romancens og modens hjemby, men for mig var det lidt intetsigende. Det skal ikke være nogen hemmelighed at den franske kultur aldrig rigtig har sagt mig noget, faktisk undgår jeg mest muligt det ellers så pragtfulde og stolte land - og de har da også massevis af arkitektur at berige os med. For ja, Eiffeltårnet var da imponerende, Notre Dam var da også lige så eventyr lig som i filmene, og Triumfbuen var da også til næsten og fælde en tåre over, men mere bliver det heller ikke fra min side af. Paris har da mange klare plusser, men desværre utrolig intetsigende for mig, derfor ender den på en 9. plads


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 8 - Prag, Kultur, Arkitektur og Mad

På en 8. plads finder vi den tjekkiske by Prag. En smuk by, hovedsagligt præget af den smukke arkitektur der præger det ellers travle bybillede. Byen er nok mest kendt i Danmark som stedet man tager på druktur, men efter mit besøg vil jeg lægge ord på at byen er meget mere. Som en del af det gamle Jugoslavien er der også en klar kulturkløft mellem dem og Danmark. Men udover det er tempreturen om sommeren perfekt sightseeing vejr, varmt men til at overskue. Som turist i Prag skal du helt sikkert have kulturhatten sat godt ned over hovedet, for arkitekturen er til en klar 10’er med bla. Karlsbroen og Karluniversitetet, men hvor shopping og ligende nok sakker lidt bagud, så det skal man selvfølgelig være parat og klar på. Men udover det, hvis hvis man er til det østeuropæriske køkken bliver besøget også til en gastronomisk oplevelse med billig og lækker mad. Så en klar tommelfinger op herfra.


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 7 - Basel, Byen tæt på hele verden

Udover at være en af Schweiz’ største byer, er Basel et pragteksemplar på hvordan storby kan føles som en mindre provinsby. Med dens 165.000 indbyggere, er Basel en større by, men dette mærkes imponerende nok næsten ikke. Trafikken og menneskene bliver ikke for trængte, til trods på du render rundt i gaderne i hvad der burde være myldretid. Dette er et klart plus til folk der ikke er fan af stor crowds. Med Rhinen strømmende gennem centrum af byen, er der fra alle højere punkter en utrolig udsigt man ikke ser i mange storbyer. Og det er nok heller ikke nogen hemmelighed, at det er utrolig dyrt at leve i Schweiz, og her er Basel helt perfekt. Fra centrum af byen er der 10-15 min på cykel til grænserne ved Tyskland og Frankrig, hvilket ikke kun giver mulighed for billigere indkøb, men også til tre forskellige lande og kulture. Så klar anbefalling herfra.


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 6 - Berlin, Billig, Billig, Billig og historie

På 6. pladsen sniger Berlin, Tyskland sig lige akkurat ind. Med dens imponerende arkitektur, billige mad og selvfølgelige massive muligheder for shopping, har Berlin en klar plads i mit hjerte. Endnu en storby med masser af plads, og her lækker mad til ingen penge. Med steder som Alexander Platz og berlinermuren lægger byen op til flere dages sjov og spas, og her er der noget for en hver smag. Om du er til flot, historisk arkitektur, shopping eller bare god mad er Berlin stedet det sker.


Nr 5 - Roses Girona, Strande og landsskab

Hvis du er til lækre strande og et smukt landskab er Roses, Spanien stedet for dig. Den ellers lille provinsby til Girona er Roses en perle for sig selv. Med de omkringliggende bjerge og de krystalklare strande ville denne by kunne få enhver mand til at fælde en tåre. Til trods for dens størrelse lægger området op til ren afslappelse og udforskning hvis det er det man er til. Så hvis du er klar på ren afslappelse ved stranden, måske med et lille twist fra dine eventyrlystne side er Roses byen for dig.


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 4 - Firenze, Italienske vibes

Hvis Italien har en helt speciel plads i dit hjerte, samt highfashion og smuk arkitektur er Firenze, Italien stedet for dig. Når du trisser gennem gaderne i denne smukke italienske by, kan du ikke undgå at blive betaget af hele stemningen. Til trods for at byen, som så mange andre sydlige landes storbyer, er utrolig beskidt kan du ikke undgå lugten af eksklusivitet. Med de mange high fashion, store modehuse, dyre biler og eksklusive hoteller er det svært ikke helt at falde ind i den verden. Men samtidig præger arkitekturen og bygningerne også en næsten helt Games Of Thrones feeling, som bare booster følelsen af at være en lille prinsesse.

Find billigste hotel og fly lige her


Nr 3 - Barcelona, Katalonernes stolthed

Med Barcalona, Spanien enorme størrelse er det nemt af fare vild i indtryk og sanseoplevelser, men på en eller anden måde formår byen at balancere det hele til perfektion. Udover at være hjemby for en af verdens mest succesfulde fodboldhold, har Barcalona også en bunke flere ting at byde på. Udover at være centrum og næsten hovedstad for de stolte katalaner, lugter byen simpelthen af spanske vibes. Fra gadesælgere og gademusikanter, til dyre modehuse har Barcalona noget for enhver smag, med den store Sagrada Familia kirke til det smukke botaniske haver, kommer byen hele vejen rundt. Så hvis du er til sol, farver, syd- Europæisk kultur, shopping kultur og MEGET mere skal du helt sikkert et smut forbi Barcalona.


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 2 - Split, Naturens skønhed

For at være helt præcis er det nok området omkring Split, Kroatien der er helt fantastisk. Faktisk er Split nok en af de mindst imponerende byer jeg nogensinde har oplevet. Men til gengæld er de små provinsbyer i området omkring noget af det mest naturskønne du nogensinde vil opleve. Med bjergene og kysterne er det et skøn for øjet, og man kan til tider blive helt mundlam af den naturskønhed der møder en. Bla vil jeg anbefale at besøge nationalparken Krka som er beskrevet som en af Europas smukkeste nationalparker, og som er på UNESCO arv listen, er det mere end et besøg værd. Med omkring 15 vandfald som man både kan bade i, men selvfølgelig også beundre på afstand, er dette en oplevelse der er til at huske. Så hvis du er til det sydeuropæiske er Kroatien et klart must.


Find billigste hotel og fly lige her


Nr 1. London - Byernes by

På en måske ikke så overraskende 1. plads ligger London. For mig kan ord ikke beskrive den kærlighed jeg har til den by. London er nok den by på denne her liste med det største kulturcrash. Folk fra hele verden valfarter til den intet mindre end fantastiske by, hvilket tydeligt kan mærkes når du bevæger dig rundt i bylivet. En af de mest åbenlyse vil være Camden der er en samling af kulture fra hele verden, samlet i en gade der sprudler af farver og liv. Udover det er der selvfølgelig de helt basic besøgssteder som Big Ben, Westminister, London Eye, Oxford Street osv. Men udover byen i sig selv er et vidunderbarn, er menneskerne og viben ubeskrivelig. Der er en form for højere overensstemmelse mellem alle vigtige parameter og derfor er London nok den by der for mig er allermest besøgsværdig


Find billigste hotel og fly lige her


Jeg håber i fandt indlægget en hjælp, vi ses snart

- Borgi

Likes

Comments