Allmänt

Jag kände att Manson, ena katten, var lite tröttare än vanligt men trodde mest det berodde på värmen. Det är tyvärr väldigt varmt här även om jag har värmen på lägsta o.s.v. Men igår var det bara "nej, det är något som verkligen är fel" så fick åka med han till djursjukhuset i Alingsås. Och han var riktigt jävla illa. Känner mig dum som inte såg det tidigare men han var ju annars sig själv..

Igår kväll blev han lite bättre men i morses fick jag samtalet en människa aldrig vill ha. Dödsdomen. Att de måste avliva. Min älskade, älskade Manson. Blev att sätta sig och köra, i allt annat än laglig hastighet, direkt till djursjukhuset och vara med när det skedde. Så glad att jag inte lyssnade på några som bad mig avvakta tills på måndag. Gud vad han fattas..

Tårarna tar aldrig slut! Jag vet verkligen inte hur jag ska orka gå vidare.. ett liv utan Manson? Det går inte, det är helt otänkbart. Men så måste jag tänka på Tussie. Måste kolla upp henne med för övrigt, kullsyskon med Manson. För enligt röntgen och blodprov var det levern som var slut på Manson.

Hur ska jag orka le? Leva? Skratta? Tårarna bara rinner. Vill knappt rensa lådan för det känns som om jag rensar bort ett minne. Torkställningen som jag suckade över att hänga kläderna på tork p.g.a. du lade dig på den. Matlådan i köket vars ena fack numera ekar tomt.. ingen mer katt som ska dricka vatten ur mitt vattenglas. Ingen Manson som hälsar en välkommen hem. Ingen Manson som ska sno halva min kudde.. ingen Manson..


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad blir det för mat?, Recept

Trots att det tar 2-3 timmar så är det helt klart väntan. Tro mig. Har ni tid och ytterfilé tycker jag definitivt ni ska prova detta. Jag fick 4 portioner men då skar jag filén i rätt så tjocka skivor efteråt. Sedan beror allt på hur mycket kött man nu äter. 

Du behöver:
Fläskytterfilé (ca 1 kg)
Valfria kryddor
Lök

Gör såhär:
Krydda filén med valfria kryddor (själv använde jag salt, vitpeppar och svarpeppar). Bryn sidorna i en het panna och sänk sedan värmen. Häll i vatten så det täcker undersidan av filén, tänk lite som så att två tredjedelar av filén ska vara utan vatten. Jag lade efterhand i en klyftad lök och rosépeppar för att få lite smak på vattnet med. Låt sjuda på svag värme i ca 2-3 timmar. Vänd filén lite då och då samt fyll på med mer vatten vid behov. Filén är klar när den når ca 70 grader men själv tog jag ut min när allt nådde 77 grader ungefär. Köttet kommer vara rosa men det är ändå färdigt! Något som är bra att ha är därför en köttermometer!


​Själv åt jag detta med hasselbackspotatis, hemgjord champinjonsås (där lite av såsen gjordes med spadet från köttet) samt en sallad! 

Likes

Comments

Allmänt

Jag har bara inte varit på topp de senaste dagarna så jag har tagit avstånd från en del just nu bland annat bloggandet. Men idag kelade jag med kattbebisar och vem mår inte bättre av det?


Likes

Comments

Allmänt

​Idag var jag ju på vårruset i Vänersborg med mamma, moster samt människor från kostenheten i Falköping! Det var en väldigt trevlig dag och (en nästan) trevlig promenad. Promenadlängan man går var i sig inte dålig, den var mysig och det var roligt att gå på något ställe man inte annars går. Däremot var det mindre kul att en fågel, en jäkla mås, fick för sig att skita just där och då och det hamnade såklart i mitt hår. Mamma torkade bort det värsta men ack så äcklig man kände sig resten av tiden. Men har nu kommit hem för ett tag sedan och har äntligen tagit mig en dusch! Ingen fågelskit kvar i håret, weho! 

Imorgon ska jag träna på sjukhusets gym tillsammans med sjukgymnasten. Ska bli intressant det där, så slut jag är i både fötter, knän och rygg men förhoppningsvis känns det bättre imorgon när jag vaknar :) På fredag blir det åter igen träning. Fan, tränat ta mig tusan dagligen (och då annat än i promenadform, förutom idag då). Totalt 16.154 steg blev det idag. Inte illa pinkat.

Likes

Comments

Allmänt

​Trots att jag gillar havregrynsgröt (vilket jag definitivt inte gjorde för något år sedan) så är jag fortfarande kräsen mot vissa grötar. Jag har hela tiden själv köpt ekologiska havregryn men de faller mig inte i smaken rent konsistensmässigt. Jag köpte nu senast Gyllenhammars havregryn och gröten blir precis så som jag vill ha min gröt. Det gällde att inte ge upp alltså! Prova dig fram är mitt motto. De ekologiska havregrynen har en helt annan smak med vilket kanske också medförde lite "njäää" hos mig. 

Jag var så klantig och råkade somna till runt 18 och vaknade åter igen vid 21. Så nu sitter jag här och äter min gröt. 

Likes

Comments

Allmänt

​Lite överallt idag möter man på bloggar och andra foruminlägg som är väldigt negativ till hur stor plats träningsvärlden och matvärlden har tagit. Framför allt för att det kan trigga osund syn på sig själv och sin kropp, trigga ätstörningar och listan kan nog göras längre. Jag förstår dessa tankar, javisst men jag anser även att vi som tränar, tänker på vad vi äter också borde få ha en liten plats. En plats att dela våra presentationer, kunskaper, glädje och sorg. Ta till exempel min resa. Jag väger ungefär 50-60kg för mycket vilket är en hel del. Jag vet hur kämpigt min mormor har det som också är en stor person och jag vill inte ha det lika kämpigt. I min släkt kan vi även hitta: diabetes, cancer och hjärt-och kärlsjukdomar. Att gå ned i vikt kanske inte minimerar risken helt men det skulle minimera riskerna betydligt mer än om jag skulle fortsätta att trycka i mig massa godis, chips, läsk o.s.v. 

Jag är heller inget freak när det gäller vare sig träning eller mat. Jag bryr mig inte om hur andra ser ut, vad andra äter o.s.v. Alla fokuserar vi ju på olika saker i livet och mitt huvudsakliga mål med min viktnedgång är egentligen att komma upp på hästryggen igen - med gott samvete. Det är självklart att jag inte hetsar på mina vänner eller min familj hur de ska röra på sig, hur de ska träna och hur de ska äta. Det är upp till dem att komma underfund med det. Javisst, jag kan försöka få med mig mamma ut på promenad någon gång då och då men hon orkar aldrig ;) 

Jag vill kunna skriva om min egna lilla resa, min viktnedgång och kunna komma tillbaka och minnas detta längre fram. För detta är nog bland det största som hänt mig i mitt liv. Varför ska då folk få mig att anse jag triggar? Man kan triggas igång på hur mycket som helst i dagens samhälle och att hålla allt bort från alla dessa är svårt. För då skulle det inte finnas så mycket mer att läsa. Det är upp till allas individuella ansvar att läsa det som är bra för dem för alla kan inte dalta med allt. Det är självklart att jag inte uppmanar till vare sig träning eller matförslag såvida någon inte frågar mig om råd och tips. 

Likes

Comments

Allmänt gnäll.

​Ska jag vara helt ärligt vaknade jag upp idag men ville mest bara vända mig och om och sova vidare. Jag ville inte gå upp. Inte alls. För idag kändes allt emot en och så har det fortsatt. Åt frukost - trots jag provade fyra olika saker dög inget. En tugga och allt smakade äckligt så det blev inte att fortsätta äta. Jag åt därför inget. Knappt druckit något vatten heller. Knappt druckit något alls. Så, utöver att dagen kändes helt fel så smakar allt fel och inget gick bra. 

Sedan blev det en spontan biltur till Uddevalla. Någonstans där började mina ben skrika lite efter motion. De ville gå och jag fick en liten panikkänsla över hur instängd jag kände mig bakom ratten. Jag älskar ju att köra bil..? Åkte och lämnade vännen efter Uddevalla och åkte kringelikrok vägar hem för är så förbaskat trött på den stora vägen mellan Ulricehamn och Falköping. Ringde mamma och frågade om hon ville gå en promenad men det ville hon inte. Jag ville ju ut på en promenad men ville ha med mig någon för att lyssna på ljudbok fungerar inte för mig när jag är ute och går utan jag vill lyssna på musik men min mp3 (ja, jag är väl en av de få som fortfarande använder mig av en sådan) var nästan helt utladdad. Jag ringde min moster och hon ville ta en promenad med mig. Så vi gick i ungefär en timme i rätt så rask takt medan vi pratade om allt och inget, gnällde av oss o.s.v. 

Just ja, på väg hem från Uddevalla stannade vi faktiskt vid Burger King. Jag var så hungrig. Ibland måste man unna sig. Väl hemma så var det ju dags att äta kvällis med. Blev toast. För jag har verkligen inget hemma. Gissa vad? Inte ens det gillade jag idag så blev en halv. Men så åt jag också en massa rädisor. Imorgon lär jag väl ha en liknande dag har jag känsla av.. Jag avskyr det här med mat. AVSKYR! 

Men imorgon är det bland annat träning som står på agendan. Har egentligen ingen lust för jag orkar inte träffa människor. Alls. Just nu är jag mest bara anti känns det som, just nu vill jag bara mula i mig 7415403 kilo godis och glömma bort världen utanför och alla de där människorna. Skjut mig.

Nåväl, fått anmärkning på att det syns jag gått ned i vikt. Även sett på vågen att den minskat lite. Jag har inget tålamod för den där väntan och tiden det tar. Dubbelskjut mig. 

Likes

Comments

Fitbit

Jag är ju med i en workweek hustle som finns att tävla i om man har fitbit. Det var syster som bjöd in mig första gången och förra veckan kom jag trea om jag minns rätt. Skiljde rätt så mycket mellan mig och de två första. Men denna vecka vann jag. Jag var däremot lite småstressad för han som ligger bakom mig är enligt systern en riktig träningsmänniska. Men jag vann allt med ca 4000 steg. Usel på matte men klistrar in resultatet.

Likes

Comments

Allmänt, Fitbit, Träning

​Det blev en cykeltur idag. Men kortare än tänkt för det gjorde så ini helvetets ont p.g.a. pedalerna. Till slut kunde jag inte cykla alls för det gjorde även ont att sitta. Gör ont där ännu. Aj liksom. 

Jag kom till Åsarp. Egentligen lagom förbannad ändå för Trädet ligger mer eller mindre bara 3-4 km från Åsarp. Men jag hade ont i fötter, röv och skrev. Samt så började det hagla och regna så utöver värkande kroppsdelar var jag genomblöt. Men jag bör vara nöjd ändå. Speciellt med tanke på att jag spelade volleyboll på kvällen med. Inte illa pinkat! Väl hemma ser jag att jag gått över 23000 steg. Närmare 24000 än 23000! 

Likes

Comments

Allmänt

Trots inga bilder från fitbit så har jag gått mina 10000+steg de senaste inaktiva dagar här. Jag har bara inte hunnit eller orkat fixa med något av diverse skäl. Idag har jag en stressmage deluxe så den är helt ur funktion men tog min runda ändå. I värsta fall skulle jag väl få ringa mamma och be om hämtning akut men det slapp jag göra, jag klarade rundan utan några som helst problem. Känner nu att jag har lättare för att gå i uppförsbackar och mina ben känns inte äckligt slut när man väl är hemma (nåväl, bortsett från när man gått upp för alla trappor då).

På tisdag ska jag göra en dum sak, en riktigt dum sak. Men den dumma saken kommer inte göras om det snöar för idag snöade det tydligen i Borlänge. Jag vet däremot inte om jag någonsin kommer bli sams med min cykel men får väl försöka bli det. Annars får jag väl helt enkelt sälja den och kolla efter en annan! Det är med denna stiliga herre som jag ska göra en dumhet med. Ja, jag döper ofta mina prylar till något manligt namn. Än har cykeln däremot inte fått ett namn.

​Den är ju komplett med framlyse, baklyse och reflexer. Ska bara kolla hur det känna att cykla på den om man höjer styret lite. Om det känns väldigt konstigt så får jag helt enkelt sno mammas. Kommer för övrigt sno flaskhållaren från hennes cykel tills jag har råd att köpa en egen så någon form av vätska kommer jag ju ha med mig. Kommer vara lagom död när jag är framme. 

Likes

Comments