Min utmattningsdepression - del 3. Vägen tillbaka!

Efter att ha träffat en manlig psykolog som inte alls fungerade för mig kom jag i kontakt med en lite äldre kvinna! Att komma till hennes mottagning kändes som att komma hem till mormor och morfar och jag kände mig genast trygg!


Vi nystade mycket i min uppväxt och pratade om sorgen kring min morfars bortgång och mina känslor kring min mamma (som jag inte haft en relation med på snart 12 år). Vi pratade även om min ”inre kritiker” och min känsla av att aldrig vara bra nog!! Det var skrämmande att upptäcka hur många negativa saker jag tänker om mig själv varje dag!

Hon fick även mig att inse att det är JAG som måste göra jobbet för att ändra mitt tankesätt! Det var verkligen ett uppvaknande! Jag har gått i terapi i omgångar men aldrig riktigt varit medveten eller redo att göra jobbet det krävs!

Långsamt långsamt började jag må bättre, orkade mer och mer och vågade utmana mig själv mer och mer!

I augusti 2017 var det dags att börja jobba igen, på nytt jobb! Jag var väldigt orolig innan! Dels för sömnen fortfarande var katastrof men även för att jag inte visste hur det skulle gå!

Det gick låååångt över förväntan!! Hamnade i ett fantastiskt arbetslag med fullt av förståelse och acceptans!! Jag tog min sista sömntablett natten innan jag skulle börja jobba och sen började sömnen falla på plats igen!

Tror det hänger ihop att jag blir mer mentalt stimulerad av att jobba och därför mer trött!

Nu har jag jobbat i 1,5 år efter sjukskrivningen! Hur mår jag då idag?

Fortsättning följer..

Puss & Kram

Katja

Gillar

Kommentarer

Aqpsjumper
Aqpsjumper,
Att prata med rätt person är verkligen så viktigt, en person man inte riktigt känner sig trygg med öppnar man inte upp det där innersta för 🤗
Skönt att sömnen verkligen föll så helt 100 på plats när du började jobba 💞
nouw.com/aqpsjumper
Amandizan
Amandizan,
Åh vad bra att du kom till en kvinna som du kände dig trygg med det är så viktigt. Gud vad duktig du är som slutade med sömnmedicin 🌸💗nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229