Min utmattningsdepression - del 2, Mörkret.

Jag hade tur att jag fick en fantastiskt fin läkare på vårdcentralen som tog situationen på allvar! Tog massa prover och jag fick skatta på ett formulär hur jag mådde - vilket tydligen var väldigt dåligt!

Det konstaterades det att jag hade åkt på en utmattningsdepression vilket skulle bli ännu tydligare efter hand!

Jag hade även oturen att i samma veva åka på lunginflammation som höll i sig i över en månad då de inte hittade rätt medicin!

Efter lunginflammationen började sömnproblemen! Från att sovit dygnet runt kunde jag helt plötsligt inte sova alls! Jag satt uppe hela nätterna och var konstant trött men aldrig sömnig!

Tillslut fick jag börja med sömntabletter eftersom läkaren menade att jag inte skulle bli bättre om jag inte sov då hjärnan aldrig fick återhämta sig!

Efter ett tag med sömnproblem började den biten jag hade svårast att hantera!

Jag kunde inte koncentrera mig, ta in information eller hitta orden när jag pratade.. Jag kunde inte förstå skriven text och folk behövde prata i korta meningar för att jag skulle förstå!

Från att ha kunna ha 20 bollar i luften till att inte förstå spelreglerna till ett barnspel var rätt tufft mentalt!

Att dessutom det dåliga samvetet av att inte orka med sina barn, hemmet, sin man, sina vänner var ENORMT underlättade inte heller!

Inte heller många i omgivningens oförståelse! ”Du får rycka upp dig”, ”Du har ju två barn”, ”Det handlar om inställning”, ”Du ser ju glad ut” är bara ett axplock av det jag fick höra!

Någon som verkligen förstod, tog situationen på allvar och ställde upp till 2000% var Fredrik! Han tog föräldrarledigt och fixade i princip ALLT hemma i över ett halvår! Han tog alla nätter och alla mornar! Jag är evigt tacksam och så stolt över att jag har en så fantastisk man!

Jag hade heller aldrig problem med läkarintyg eller Försäkringskassan utan var heltidssjukskriven i nio månader!

Även förskolan var helt underbara! För att Alwin skulle slippa se mamma sängliggandes konstant fick han utökad tid på förskolan till fem timmar varje dag! Då kunde jag vila på förmiddagen och orka lägga tid på honom när han kom hem!

Fram på vårkanten började det vända då jag träffade en grym psykolog!

Fortsättning följer..

November 2016, när allt var som värst

Puss & Kram

Katja

Gillar

Kommentarer

Aqpsjumper
Aqpsjumper,
Vilken fin man du har, och vilken grym pappa som ställer upp så för både dig och era barn 💞 nouw.com/aqpsjumper
Amandizan
Amandizan,
Du har verkligen en fin och omtänksam man som bryr sig! det är verkligen så jobbigt när folk säger såna saker och det gör ju inte att man mår bättre, skönt att du fick en bra psykolog sen😊nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229