Min utmattningsdepression - del 1, Tröttheten.

Jag hade en jobbig förlossning med min äldsta son Alwin som senare mynnade ut i en förlossningsdepression! Så när jag blev gravid med Wiggo jobbade vi hårt med förberedelser och tankar på hur jag skulle må bättre denna gång!

Jag gick på förberedande samtal på förlossningen, vi gjorde upp en plan och datum för kejsarsnitt (på grund av att mitt bäcken visat sig vara för trångt) var redan bokat! Vi kände oss helt i fas!

Då gick vattnet i vecka 33 och allt kastades omkull! Jag blev inlagd på förlossningen och slussades i ambulans mellan Malmö och Helsingborg då det var fullt på neonatal i omgångar!

När jag var i vecka 34+5 satte värkarna (som man hela tiden försökt stoppa med bricanyl-sprutor) igång och det blev ett akut kejsarsnitt!

Snittet gick jättebra och ut kom världens finaste Wiggo, 43 cm kort och 2290 gram lätt! Han mådde väldigt bra och behövde bara ligga på värmebädd i två dagar!

Dock orkade han ju inte amma, så det sattes in sond men efter cirka en vecka på neonatal fick vi komma hem hela familjen med hemsjukvård!

Jag kände verkligen mycket för Wiggo omedelbart och han spenderade sin första månad konstant liggande hud mot hud hos mig eller Fredrik!

Var tredje timme var det sondningsdags! Då började vi med att försöka amma, sen sonda och tillslut pumpa för att ha mjölk att sonda till nästa gång! Detta innebar att det oftast bara blev 1,5 timme tills det var dags igen och efter ett tag kunde jag inte somna emellan eftersom jag kände att det ändå snart var dags igen!

När Wiggo var fem månader hade vi en namngivningsceremoni med hyrd lokal, 50 gäster och maaaaassa planering! Jag minns i princip ingenting från den dagen förutom när vi skulle åka hem från lokalen!

Jag minns att Fredrik frågade om jag ville köra hem bilen eller gå hem med Wiggo! Då bröt jag ihop fullständigt och kunde inte bestämma vilket jag skulle göra!

Det slutade med att Fredrik lastade in alla i bilen, jag gick och la mig i sängen och sov... och sov och sov! Jag vet inte hur länge jag sov men jag låg nog i sängen i minst två veckor! Fredrik kom upp med Wiggo när det var dags att amma och sen sov jag igen..

Sen ringde jag till vårdcentralen! Fortsättning följer...

Puss & Kram

Katja

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Låter som en väldigt jobbig period i ditt liv, att bli så trött och utmattad skönt ändå att du gick till vårdcentralen 💗nouw.com/amandizan
misslindhe
misslindhe,
Fina du, du har en helt underbar familj och två enormt fina pojkar <3 nouw.com/misslindhe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229