FOUND MY FAVOURITE ISLAND


Hat says it all! Meidän Aasian reissu jatkui Phuketista Krabille, ja päätettiin piipahtaa näiden välissä sijaitsevalla Phi Phi -saarella kauttakulku mielessä. Laivamatka Phi Phille kustantaa Phuketista tai Krabilta noin 7 euroa, joten rahallinen menetys ei olisi ollut suuri, jos saari olisi ollut ”likainen ja ahdas” kuten keskustelupalstoilla herjattiin. Phi Phi on pieni, noin 3000 asukkaan saariryhmä, jossa vakituinen asutus on keskittynyt ainoastaan Phi Phi Don -pääsaarelle. Sen viereisellä Phi Phi Leh -saarella ei ole asutusta, mutta sitäkin upeammat snorklauspaikat.Vaikka saari on maantieteellisesti hyvin pieni, meillä tuli kiire nähdä kaikki mitä halusimme kolmen päivän sisällä. Jos joskus eksyt Phi Phille, lisää ainakin nämä to do -listaasi:


Bookkaa puolen päivän snorklausmatka Phi Phi Leh:lle

Maksettiin meidän reissusta 400 bahtia, ja hinta sisälsi venematkat, lounaan ja snorklaussetin.

Vuokraa kajakki ja melo Nui Baylle

Suurin osa Phi Phin rannoista ei ole saavutettavissa jalan, sillä niitä ympäröivät korkeat kielekkeet. Nui Bay on noin 45 minuutin melomisen päässä, ja hyvällä tuurilla saat koko rannan itsellesi.

Patikoi view pointeille

Saarella on kaksi viitoitettua näköalapistettä, joista avautuu upea näkymä päärannoille. Nusa Penidan jälkeen Phi Phin huipulle johtaneet kunnostetut portaat olivat luksusta haha!

Seuraa tulishowta ja liity rantajuhliin

Saaren päärannoilla järjestetään joka ilta useita tuliesityksiä, joiden jälkeen ilta jatkuu limbon ja hyvän musiikin parissa. Esitys ja jatkot ovat ilmaiset, eikä alkoholi ole liian vahvasti läsnä ainakaan alkuillasta.Yli kuukauden reissaamisen jälkeen oli virkistävää huomata, että englannin kielen taito on Phi Phillä huomattavasti muuta rannikkoa parempi. Vaikka paikallisten elämää onkin kiehtovaa seurata, pidemmän päälle kulttuurierot ja kielimuuri alkavat painaa päälle. Salaa toivon, että pääsisin jo leipomaan vuoden ensimmäiset piparkakut vilttiin kääriytyneenä haha, one week to go!


  • TRAVEL

Tykkää-merkinnät

Kommentit

theWHAT
theWHAT,
Vitsi mikä lomakuume näistä kuvista tulee! Oispa aurinkoon ja turkoosia vettä ✨
nouw.com/thewhat
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229