CHASING WATERFALLS & EARTHQUAKE


Good mornign from Bali!

Ensimmäinen viikko täällä on takana päin ja vaihdetaan tänään hotellia Ubudista Nusa Penidan saarelle. Tarkoituksena oli viettää edeltävät kolme päivää Gilillä, mutta jouduttiin peruuttamaan meidän suunnitelmat kun viereiselle saarelle iski jo kolmas maanjäristys parin kuukauden sisään. Ei ehditty huokaista helpotuksesta kuin hetki, sillä viime yönä Bali koki saman kohtalon - herättiin kolmelta yöllä 6.0 Magnitudin maanjäristykseen. Luonnolla on täällä aivan erilaiset voimat kuin Euroopassa, eikä sitä ymmärrä vaikka olisikin aikoinaan istunut Heurekan simulaattorissa. Onneksi Bali selvisi tällä kertaa ilman suurempaa vahinkoa, ja me päästään jatkamaan matkaamme saaren eteläosaan.


Maanjäristyksistä ja tsunameista huolimatta Balin luonto on kertakaikkisen kaunis. Palkattiin kuski päiväksi ja lähdettiin tutkimaan saaren pohjoisosaa, joka on kuuluisa lukuisista vesiputouksistaan. Valittiin meidän reitille kaksi hyvin erilaista kohdetta; valtava Sekumpulin putous sekä Aling Aling, jossa putouksen kanssa pääsee helposti kosketuksiin. Heti kun ajaa keskustan ulkopuolelle tiet ovat pieniä ja huoltamattomia, joten älä odota isoa turistibussia joka ajaa sinut suoraan putouksen juurelle. Esimerkiksi sekumpulille oli monen kilometrin kävely alas heiveröisiä portaita, jonka jälkeen kahlattiin joen läpi kuvausvälineet selässä. Seikkailumielisyys kuitenkin palkitaan upealla näköalalla ja unohtumattomalla kokemuksella, joten matka on kaiken arvoinen.


Aling Alingin vesiputous on hieman helppokulkuisempi. Se koostuu itse asiassa kolmesta putouksesta, joissa pystyy kokeilemaan erilaisia aktiviteettejä. Suurin putous on kiipeilylle, keskimmäisellä voi kokeilla cliff jumpingia ja pienin on hioutunut niin sileäksi, että sitä pitkin voi liukua alas lähteeseen. Pudotukset vaihtelevat viiden ja viidentoista metrin välillä eikä turvakaiteita ole, joten jälleen kerran only for the bravest.

Balilla on valoisaa vain 12 tuntia päivästä, joten kokopäiväretkelle kannattaa lähteä varhain aamulla. Auto ja kuski päiväksi maksaa noin 30 euroa seurueen kesken jaettavaksi, ja nähtävyyksiin on yleensä parin euron pääsymaksu. Meidän reissuun kuului putousten lisäksi lake Bratan, jossa auringon laskun katsominen on must!


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229