NOVEMBER DEL II

När jag kollar tillbaka på två veckor sedan känns det som evigheter sedan. Helgen började med en internationell middag med AFS gruppen. Alla samlades hos en av utbytesstudenterna med en maträtt som skulle representera deras hemland. Kvällen var fylld med massvis av personer och många olika diskussioner. Dagen därpå åkte en mindre grupp av utbytesstudenterna ner till Downtown. Vi strosade omkring och umgicks. Hela dagen var relativt lättsam jämfört med dagen innan vilket var precis vad som behövdes.

Mitt i skolveckan hade vi inplanerat en friendsgiving. Jag och en grupp från skolan samlades hemma hos mig för att göra en egen Thanksgiving liknande middag. Det blev ett knytkalas där alla tog med något som var inspirerat från deras kultur. Svenska köttbullar, mac & cheese, Baklava, Borch, Musubi osv. Kvällen var över förväntan och alla kände sig väldigt bekväma och trygga med varandra. Vi kom in på djupare samtal under kvällens gång. Runt slutet satt vi framför en brasa utomhus och bara njöt av värmen och umgänget. Det var definitivt en av de bättre kvällarna sen jag kom hit. Vi var tvungna att runda av kvällen tillslut eftersom att det var skola nästa dag.

Thanksgiving break var väldigt välbehövlig kort sagt. Hela veckan kändes så mycket bättre än jag trodde. De första dagarna var jag med familj och vänner. Jag och en kompis åkte ner till stan på söndagen. Vi gick runt, åt sushi, kollade ut över portland på en välkänd utsiktsplats och blev nästan överkörda när vi testade åka voj. Dagen därpå var jag och min moster på "date night". Vi åt ute på resturang och kollade på The Notebook medan vi mös i soffan. Thanksgiving var både hektisk och avslappnad. Vi tillbringade hela onsdagen med att laga mat. Nästa dag samlades vi alla hos en familjekompis för att fira. Det kändes hemtrevligt och mysigt vilket var precis hur jag kände att högtiden skulle vara. Jag vaknade dagen därpå med Black Friday planer. Jag och en kompis hade bestämt oss för att testa på erfarenheten. Det varade 45 minuter innan vi bestämde oss för att ge upp. Däremot hann han övertala mig att köpa en vinterjacka vilket jag nu i efterhand kan tacka honom för pga den plötsliga kylan. Det var en lång resa hem där vi fick se en ny del av staten. Vi hittade en italiensk resturang att äta middag på, och gick senare på bio. Vi hade länge velat se The joker men inte funnit tid att se den innan. I efterhand kan jag starkt rekommendera den. Psykologiskt intensiv men extremt välgjord. Dagen var supermysig. Sista dagen på månaden bestämde oss jag och min moster för att börja baka julkakor. En hemmadag med hög musik och massvis med kvalitetstid i köket.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229