Climate Change Strike

Fredag 20 september 2019.

Dagen började som de flesta andra av att bli väckt klockan 06:15 av mitt alarm. Som vanligt klädde jag på mig, åt och drog ut för att hinna med tåget till skolan. Efter första lektionen var skoldagen däremot avslutad. Jag åkte en timme västerut mot stadens centrum för att delta i en klimatstrejk.

Datumet var sedan länge arrangerat till protesten vilket skapade ett stort intresse och deltagande bland folk. När jag först anlände var alla samlade runt en stor park där de gav ut broschyrer samt tilltugg och annat för att väcka intresse och uppmärksamhet kring strejken.

Klockan 12:00 var det dags at marschera över bron och officiellt protestera. Även ifall själva ämnet inte var och leka med, var hela situationen över förväntan. Kring mig fanns folk som var starkt engagerade och inte rädda för att yttra sina åsikter. Deras självförtroende skapade på något sätt en trygg känsla vilket i sin tur motiverade alla runtom. Speciellt stämningen och atmosfären var två bidragande faktorer som förhöjde hela upplevelsen.

Stora orkestrar, högljudda rop, konfettibomber och mycket mer. Alla var där för samma anledning och alla var villiga att skapa en förändring. Något av det bästa var bara att kolla in alla skyltar. Vissa var mer imponerande än andra med tanke på engagemanget och kreativiteten som de måste krävt, men alla var unika och stöttade samma orsak.

På andra sidan bron hade de organiserat massa olika stånd med samma fokus men olika innebörd. Vissa stånd höll inspirerande tal om hur vi kan bekämpa klimatförändringen, medan andra hade workshops med olika aktiviteter, snacks och tryckta t- shirts.

Personligen har jag alltid varit medveten om klimatfrågan och stöttat det. Däremot har jag prioriterat annat före och inte aktivt kämpat emot klimatförändringen. Ända sedan jag blev vegetarian har jag dock gång på gång stött på studier som tar upp den negativa effekten köttkonsumtionen har på miljön. Därifrån har jag successivt byggt upp en förståelse och synpunkt kring problemet. På senaste tiden så har ämnet varit mycket mer aktuellt på grund av att folk numera tar det på allvar och det har till och med skapats en trend utifrån populariteten. Tekniskt sätt spelar det inte någon roll om folk gör det på grund av att det är en trend eller inte i och med att det minskar miljöskadan oavsett.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229