Theodor 1,5 år


Det er noen måneder siden jeg sist skrev om utviklingen til Theodor, og hadde egentlig ikke tenkt til å fortsette med det. I hvert fall ikke for hver eneste måned. Men den 10.august ble han 1,5 år, og han har utviklet seg merkbart mye siden forrige gang! Babyen min er ikke lenger noe baby, det må jeg bare innse. Han får foreldrene til å le flere ganger om dagen. Han våkner alltid med et stort glis, løper ut i stua og slår på Sonos-høytaleren for å så danse midt på gulvet. Han elsker å lage show og blir tydelig stolt av seg selv når han skaper latter og glede.


Skravla går i ett sett, og det dukker stadig opp nye ord. De vanlige ordene som "mamma", "pappa", "nei", "meira" (vil ha mer) osv, har han sagt i noen måneder. Nå sier han ofte "gojja" (måse) og "fly", siden han er veldig opptatt av det som flyr. Bare han hører at det er et fly over oss, så blir han helt vill. Det er jo en lyd som jeg aldri legger merke til, men som han aldri vil gå glipp av. Omgivelsene generelt og
slike detaljer er noe han legger merke til.

Han bruker å si "spis", "middag", "tutta" (smokke), "pupp", "takk", "bil", "vann", "brus", "ball" og ikke minst "iiiis!". Is må være noe av det beste han vet.. Han maser om å få det sikkert fem ganger om dagen, noe han selvsagt ikke kan få. Da blir det leven gitt. Når sinnet kommer holder han ikke igjen med å få uttrykt det, haha. Han er bra bestemt og takler dårlig å ikke få det akkurat som han vil.

Han bruker også å rope "e det nøye!", som er litt komisk da han umulig skjønner hva han sier. Men noen ganger sier han det i en setting hvor det passer veldig bra inn, haha. Ellers er "tutta e hænne?" en veldig ofte hørt setning. Og til min store fortvilelse har han plutselig sagt "fitte" noen ganger. Det er jo da ikke så rart når vi holdt på å le oss ihjel første gangen han sa det. Den reaksjonen var ikke helt gjennomtenkt, men det var jo så rart å uventet å høre han si noe sånt. Etter det har han sagt det samtidig som han har vært skikkelig fnisete og for å være morsom.. Pappa fikk høre det da han kom for å hente Theodor og løftet han opp for å gi han en klem. Da hvisket Theo "fitte" i øret hans, og da var det igjen umulig å ikke le, hahah. Men forhåpentligvis vil han glemme det snart i og med at det ikke er et ord han hører til vanlig.


Han er generelt god og trygg med folk rundt seg. Liker å være sammen med andre, og blir sjeldent usikker på fremmede.. Hvis de da ikke ser litt skumle ut, haha. Han har jo vært utrolig mye sammen med andre i familien, og er vant til at mamma og pappa er borte noen timer om dagen. Han vet godt hvem vi snakker om når vi sier "aajja" (morfar), "mormor", "mimmi" (oldemor), "bestemor", "Gabriel" (lillebroren min) osv. Det er fascinerende hvor mye han faktisk forstår nå i forhold til hva han gjorde for bare et halvt år siden.


Hvis vi sier at vi skal dra ut, så løper han rett til kommoden for å finne et par sko og en jakke.
Hadde det vært opp til han så har vi vært ute dagen lang, så det blir alltid et rabalder og tårer når vi må dra inn igjen. Blir så godt for han når han begynner i barnehagen og får sin nødvendige dose med utetid.
Han klatrer opp i stolen sin for å vise at han er klar til å spise, og prøver alltid sitt beste for å gjøre seg forstått. Det at han stadig blir flinkere til å kommunisere er så gøy. Og han imponerer med motorikken og balansen sin. Flink til å sparke ball, kaster hardt (ikke alltid det som er greit å kaste), bruker å snurre rundt og rundt på gulvet mens han danser, prøver å hoppe opp i luften, og for noen dager siden gikk han plutselig rundt på tå. Noen ganger blir jeg bare et stort spørsmålstegn, for jeg skjønner ikke hvordan en så liten gutt klarer sånt uten å miste balansen.


Rampestreker er jo da ikke til å unngå, og vi har funnet ting i do, i søpla og utfor stuevinduet. En kveld klart vi ikke å finne fjernkontrollene, og hadde lett overalt før jeg kom på at vinduet hadde vært åpent tidligere på dagen. Så ja, fjernkontrollene og diverse småting hadde havnet i busken utfor stuevinduet. Mobilene våre og andre ting har også hatt sin runde med å bli kastet i gulvet.. Heldigvis blir dette oppveiet mot alle de gangene han ivrig prøver å støvsuge, vasker gulvet, og faktisk kaster søppel i søppelbøtta.


Ganske tydelig at jeg er en stolt mamma! Må jo skryte kjekkasen min opp i skyene. Selv om at det har vært noen hendelser med biting og sånt som ikke er greit. Håper virkelig at han ikke finner på å bite og slå i barnehagen.. Foreløpig har det bare skjedd når han har vært trøtt og sint når det nærmer seg leggetid på kvelden. Satser på at han vil være en godgutt og skape minst like mye glede og latter der som hjemme 💙

  • 6 269 visninger

Liker

Kommentarer

Bibliotekhjerte
Bibliotekhjerte,
Så søt gutt <3
nouw.com/bibliotekhjerte
Heidi Herbst
,
Utrolig fine bilder!
Guro
,
åh, han er bare så skjønn! en skikkelig sjarmør <3