Svangerskapsuke 40

Skrevet i : Graviditeten m/ Othelia

Dette blir jo da min siste gravidoppdatering for denne gang! Det ble ikke så veldig mange pga jeg ikke orket å blogge da jeg var syk osv. Og hvis jeg skulle ha hatt oppdatering hver uke, så hadde de fleste blitt veldig like. Men vet ikke om det er noen som engang synes disse blogginnleggene er interessant? Jeg synes i hvert fall det er kjekt å ha de her til senere, derfor ville jeg ha noen uansett. Har lest gravidoppdateringene fra svangerskapet med Theodor, og det var en del detaljer som jeg hadde glemt helt. Morsomt å lese nå i ettertid og å sammenligne svangerskapene!

Status denne uken: I dag er jeg 39+4! Det er altså bare 6 dager igjen til termin den 20.juni. I følge appen PregLife har 97,9% av graviditeten passert. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg har fått gå gjennom enda et problemfritt svangerskap! Nå gjenstår det bare å komme helt i mål, få henne trygt ut og få vite at alt er bra med henne. Først da klarer jeg nok å senke skuldrene helt.

Kroppen: Er i grunn vant til å være stor og tung nå, men det vil jo bli veldig godt å være lett i kroppen igjen. Er også litt spent på hvordan kroppen faktisk kommer til å se ut.. To svangerskap på 3 år er jo ikke bare bare, så kan ikke forvente å se ut akkurat som før. Men sånn er det og jeg synes det absolutt er verdt det!
Ellers merker jeg nå at kroppen gjør seg klar til fødsel. Får oftere kynnere, litt smerter nederst i ryggen og lårene av og til, og nedpress flere ganger om dagen osv.


Babyen: "Babyens totale lengde er nå ca. 51 cm, og det veier ca. 3,39 kgi starten av uken og ca. 3,56 kg i slutten. Det er fullt utviklet og klar til å forlate den trygge tilværelsen i livmoren. Nesten alt fosterfettet er nå borte." - PregLife app

Jeg var på kontroll hos jordmor i dag, og hun sa at i følge symfysemålet så ser det ut til at hun ikke blir like stor som storebroren som var 3,9 kg, men ikke så veldig mye mindre heller. Selv tviler jeg sterkt på at hun vil være under 3,6 kg til termin. Det skal gå fint bare hun ikke har så veldig stort hode i tillegg.. Haha.

Forberedelser: De viktigste tingene er på plass, og resten får vi bare fikse etterhvert etter behov. Så nå gjør jeg bare alt mulig som kan gjøres her hjemme av rydding og vasking for å få tiden til å gå.

Tanker: Jeg har vært litt nervøs for fødselen i det siste. Denne gangen vet jeg hvor utrolig smertefullt det vil bli når den setter i gang for fullt, så gleder meg ikke akkurat til det.. Men heldigvis føler jeg meg mye mer mentalt klar for det nå! Nå kjenner jeg at jeg vil ha det overstått, og gleder meg så sinnssykt mye til å møte henne! Begynner altså å bli utålmodig.. Hadde vært så typisk hvis jeg faktisk må gå flere dager over termin denne gangen. Hvis det blir mer enn 6 dager over, så må jeg dra til et sykehus som ligger 1,5 time unna pga at det da skal være sommerstengt på føden her. Og hvis fødselen ikke starter av seg selv, så må jeg bli igangsatt i Bodø pga at jeg har hatt keisersnitt. Håper selvsagt på at vi slipper noe ekstra styr og må dra til en annen by, spesielt da jeg sikkert kommer til å savne Theodor ganske fort. 

Liker

Kommentarer

kristinw
kristinw,
Så utrolig spennende! Jeg har termin i august, begynner å nærme seg det også !
nouw.com/kristinw