MÅ BRA UNDER PANDEMIN OCH HITTA MOTIVATION

Vi alla har perioder när vi inte har självförtroende eller när vi är extra känsliga särskilt nu i en pandemi kan det vara extra svårt att må bra och det är lätt att man tappar sig själv. Jag kan känna ibland att jag har gjort det när det vardagliga livet är exakt samma varje dag. Nu när de flesta sitter hemma och försöker isolera sig för att inte bli smittad av covid 19 eller för att smitta andra är det extremt lätt att tappa sig själv om man inte har ett direkt schema eller upplägg på hur dagen ska se ut. Jag kan själv känna att jag bara sitter och slöar i soffan vissa dagar och bara känner att jag är så rastlös eller att man bara inte har någon motivation att göra någonting alls. Jag tänkte dela med mig av lite tips på hur du just nu under denna svåra tid kan känna dig starkare mentalt och få tillbaka motivationen.


1: sätta väckarklockan.

Jag har märkt själv att jag blir lite extra seg när jag sover till kl 11 på förmiddagen vilket jag har gjort varenda dag de senaste 2 veckorna, Jag har inte fått jobba i skolan pga förkylnings symptom den här veckan så det gör ju att man håller sig vaken lite längre än vanligt. Jag har haft så mycket sömnproblem på senaste tiden och har inte kunnat somna förrän runt 3/4 på morgonen och när jag väl somnat så drömmer jag mardrömmar eller vaknar upp mitt i natten och inte kan somna om på flera timmar. Hur som helst så mår man bättre av att ha lite rutiner så att sätta klockan är ett5 väldigt bra tips till att skapa det.


2: Ta en promenad.

Att hålla sig hemma hela dagen är inte bra då man bara blir mer isolerad och vissa börjar övertänka hela ens liv så ett tips är att gå ut på en promenad och sätt på din favorit podd i öronen men gör detta under dagen för det är ju så mycket som sker nu för tiden så var försiktiga.


3: Meditera.

Gud vad jag tjatar om detta men alltså TRO MIG det här kommer du att må så bra efter. Det är bra att göra det regelbundet också.


4; Ring någon nära till dig.

Vi alla mår ju bättre av att socialisera sig lite och jag kan tänka mig hur jobbigt det är att bo ensam nu när man råds att inte ens träffa folk som man inte bor med.


5: Hitta motivation.

Det här är så viktigt för att samtidigt sysselsätta sig med något och just nu kanske man inte känner sig inspirerad alls. Tänk ut lite vad du vill göra i livet. Är det att jobba med smink? kanske är det att fotografera? youtube är ett bra sett att motivera sig själv på hitta andra människor som gör det du vill gör och kolla på saker de har gjort. Själv så är min passion mode och kläder så jag brukar kolla på styling videor eller människor som jobbar med detta. Det finns massor av böcker om exakt allting så det är bara att googla på det finns hur många fotografi böcker som helst och beauty böcker sätt i gång och lär dig mer om din passion det finns alltid nya saker att lära sig och man kan inte bli för bra på något!


6: Laga ordentliga måltider.

Visst är det mysigt att beställa hem mat och självklart vill man supporta de lokala restaurangerna men att ställa sig i köket och laga en god pasta vodka eller vilken annan god mat som helst är bättre än att inte orka äta något alls och i slutet av dagen bara tar en macka till både lunch och middag. Kroppen mår så mycket bättre av att få i sig näring och mår kroppen bra kommer hjärnan också att må bra.Gillar

Kommentarer