Kasia Lenhardt

. . .

Jag finner inga ord.. för att jag vet inte vad man kan säga förutom hur otroligt less jag blir på det här.

Redan i år har jag hört minst 3 personer som har valt att avsluta sin resa här på jorden. Det är bara februari och jag vet att det är så många fler än de här 3. Den siffran är lite i jämförelse med hur många som faktiskt har gjort det men fortfarande alldeles för hög. Det ska inte vara såhär.

Alla dessa individer har gjort det av olika anledningar, till vissa blev det här en följd av psykisk ohälsa som pratas om för sällan och som vi i samhället måste ta tag i att inte göra det tabubelagt. Jag tycker också att det är så hemskt att när en person mår dåligt så är det väldigt sällan som han/hon får den hjälp den personen behöver istället så måste han ha begått minst 1 försök till att ta sitt liv för att kunna bli inlagd eller få någon annan sorts hjälp.

Idag tänkte jag bara dedikera detta inlägg till de som faktiskt har gått bort och till Kasia Lenhardt. Kasia var en ung tjej med hela sitt liv framför sig. Hon var bara 25 år, hon lämnade även sin 6åriga son bakom sig. Hon hade det livet många drömmer om, man hade inte märkt att det var så pass illa som det var förrän man fick beskedet om hennes bortgång.

Detta måste få ett slut. Näthatet är alldeles för mycket och helt ärligt ONÖDIGT. Jag förstår inte varför folk inte bara kan sköta sitt eget, är det något du inte tycker om? då kan du enkelt kolla bort och låta bli att skriva något alls.

Jag blir också väldigt irriterad av de som förminskar känslor till stora profiler med "du valde det här livet själv" och "jag ser inte så mycket hat.." vad du ser som inte blir påverkad är väldigt lite med jämfört med de som blir påverkade. Du som inte drabbas av något kan inte säga hur det är för du har ingen aning.


Och till oss som är kvar här. Jag vill säga bra kämpat till er! jag är stolt över dig att du har orkat och vaknat varje morgon och ta den där fighten som ingen ser att du har. Att du orkar särskilt efter året som vart bakom oss som för det mesta har vart väldigt tungt och ansträngande för oss alla. Men jag är stolt över dig att du är kvar och fortsätter kämpa och håller hoppet uppe<3


Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,

Så himla tragiskt och sorgligt <3 Tack för att du delar med dig av dina tankar/ åsikter om detta

nouw.com/louiseedling
Sofiealkerud
Sofiealkerud,

så tragiskt <3 det är så viktigt att alla pratar om psykisk ohälsa för att försöka få bort tabun kring det och förhoppningsvis på så sätt hjälpa till att rädda liv!

nouw.com/sofiealkerud
celinelundqvists
celinelundqvists,

Jag förlorade just en kusin till självmord, det är så otroligt hemskt att ungas psykiska hälsa inte prioriteras mer </3 Vi måste börja vara snällare mot varandra också! Usch!

nouw.com/celinelundqvists
tildablanksvard
tildablanksvard,

Åh så tragiskt verkligen! Förlorade min barndomskompis som jag känt sen 3 års ålder i december 2019 i självmord, hon hade mått dåligt i så många år och inte fått rätt hjälp, så sorgligt och tragiskt att det ska behöva gå så långt

nouw.com/tildablanksvard