Nej! Inga KOLHYDRATER!

Kolhydrater, dietisternas värsta fiende. Det man går upp i vikt av. Det man blir ful av. Det man blir fet av. Det som gör att självkänslan försvinner. Listan kan fortsätta i evigheter.


Nej! Jag säger stopp! Visste ni att kolhydrater gör så att fettet i kroppen bryts ner? Fettet i kroppen kan INTE brytas ner utan kolhydrater. Jag upprepar meningen. Fettet i kroppen kan INTE brytas ner utan kolhydrater eftersom fettet behöver gå igenom fler steg för att kunna omvandlas till energi. 

Hur vet jag det här? Jo jag har pluggat på högskolan i Halmstad just idrottvetenskapsprogrammet. Där hade jag bland annat anatomi och fysiologi.

Nu kommer er största fråga. MEN LCHF DÅ??? Sanningen är att dieten innehåller lite kolhydrater som hjälper kroppen att bryta ner fettet.


Så snälla rara fina du, ät kolhydrater, protein och fett! Kroppen behöver mat för att när vi äter går katabolismen (nedbrytande) igång för att kunna bryta ner preparaten (kolhydrater, fett och protein). Det bryts ner till små beståndsdelar så vi kan använda de till anabolismen (uppbyggande) för att bygga upp mer muskler. 

Kramisar, Katarina

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229