Vilken produktiv dag jag har haft idag. Tror mina Lamictal har gjort så jag är påväg in i en hypomani eller något, för shit vilken energi jag har! Har så mycket energi att jag skakar. Och denna text kommer bli så jävla osammanhängande för alla tankar kommer på samma gåg, i 320. 

Jag tror att multitasking är bra och gör därför knäck samtidigt som jag skriver här, var så jävla sugen på knäck så lär fan ha knäck. 

Annars har jag gjort en jäcla massa skit idag, på jobbet städade jag hela gemensamma utrymmet, vilken är kök, vardagsrum, grovkök, kontor, toalett och sovrum. Sen passade jag på att sortera (?) alla saker i linneskåpet i orning. I färg och vad det var för sorts duk eller gardin. Kände för att sortera garderoberna hemma också, så det gjorde jag. mat har jag fixat och nu gör jag knäck. Handlat har man hunnit med. ÄLskar detta, allt går så bra och jag är så snabb på allt. Som om jag vore tjackad

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla glada och ickeglada.

Karoline heter jag 19 år gammal, bor i Malung med min pojkvän och jobbar som vårdare på ett gruppboende. Mitt liv ser egentligen ut som alla andras om man bara ser på ytan. Men jag är egentligen allt annat än ytlig. Jag har Bipolär sjukdom.

För er som inte vet vad bipolär sjukdom är så lägger jag in lite kort info taget från Wikipedia här nedan:
"Bipolär sjukdom är en psykiskt sjukdom som periodvis förhöjer stämningsläget till mani eller lindrigare hypomani. Samma individer drabbas även av allvarliga depressioner men symtom på depression kan även komma i mansika perioder, alternativt kan episoderna vara blandade med intensiva och snabba växlingar mellan dessa lägen."

Och ni som inte vet var en mani är så skriver jag även lite kort info om det.
"I en mani är humöret onormalt upphöjt och expansivt men också irritabelt. Lyckorus kan snabbt växla till aggressivitet, minsta missnöje leder till ilska eller upprördhet. Vanliga tecken är rastlösthet, impulsivitet, tankeflykt, försämrad koncentration och ett jäktat ordflöde. Vårdslöshet och oansvarighet."

Jag misstänker att jag har haft Bipolär sjukdom i ett par år, men det bröt ut ordentligt förra hösten efter ett uppbrott med min dåvarande pojkvän. Jag kände mig missnöjd över livet och var inte längre förälskad i honom och gjorde därför slut. Gjorde en mängd olika impulsiva saker under en två veckors period för att sedan falla i en djup depression som tog månader för mig att ta mig upp ur. Under det senaste året har jag besökt Säters psykakut 5 gånger och varit inlagd en gång på grund av en djup depression.

Mitt mående har pendlat upp och ner hela tonåren, men just manin har kommit på senare tid och det gör det oerhört svårt att leva ett normalt liv.

Jag fick min diagnos förra veckan (äntligen) och blev insatt på Lamictal som är en medicin för både epilepsi och bipolär sjukdom. Jag hoppas nu att jag ska kunna få ett stabilare mående och förhoppningsvis kunna leva ett så normalt och stabilt liv som möjligt.

I denna blogg så kommer jag att skriva om vad som hänt tidigare i livet och berätta om hur det är att vara bipolär, eftersom det är en sjukdom som inte många har förståelse för och många uppfattar som att man är galen om man har Bipolär sjukdom. Jag är inte galen, jag är precis som alla andra. Följ gärna med på min resa!


Likes

Comments