Mat, Out and about, Min stil

Jeg elsker second hand, klær med en historie og sunt for miljøet. Når klærne i tillegg har tilhørt mennesker jeg er svært glad i, da er det enda mer stas å kunne vise de frem og minnes de som har gått bort.

Nå rett før jul vil jeg bare kose meg. Ikke stresse, ikke tenke på hva som skal være under treet, kun bruke tid med de rundt. Jeg reiser til Hamar i dag og fjellgeita blir i Oslo frem til 2.juledag, da er det ekstra koselig å nyte litt ekstra tid sammen. I går var dagen satt av til en tur ned til Oslo sentrum og julemarkedet nede i spikersuppa. Vi var ikke akkurat alene, det ble minimalt med shopping, men julestemning ble det til gjengjeld masse av.

Etter det tok vi oss en bedre lunsj på Creperi de Marie i sentrum, jeg har vært både på den på Løkka og den ved siden av Eldorado. Spesielt den på Løkka er utrolig koselig, men begge er ganske små og ikke så enkelt å få plass. Den i Kristian IV gate derimot var kjempestor.

Jeg liker ikke vanlige søte pannekaker med sukker og syltetøy, det blir for søtt for min smak. Pannekakne på pannekakehuset derimot er mitt i blinken for meg. Masse deilig smaker, krydder, grønnsaker go lekkert dekorert. Med en kopp kakao til ble det en sikkelig hyggelig julejunsj.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ut i naturen

Noen dager er skikkelig innertiere, skikkelig! Julegavepakking og elendig humør. Jeg registrerer at mange ser på julegavvepakking som en koselig aktivitet, der må jeg melde pass. Det finnes ikke ett snev av kos å sitte med saks og teip å prøve og lage små yndige skatter.

Papiret blir uansett revet av før motageren har rukket å registrere om jeg har lagt ned 5 min eller 3 timer på innpakningen, så akkurat det er unødvendig bruk av energi. Da fjellgeita på død og liv skulle ha meg med på året juleverksted med argumentet "Alle jenter liker jo å pakke inn pakker" var løpet kjørt.

Jeg var i elendig humør og fjellgeita var i dårlig form. Etter å ha gnissa borti hverandre i ett par timer, fant vi det best å gå oss en tur. Vi gikk begge på "mute" de første 30 minuttene, så direkte koseltur ble det ikke. Men hyggelg eller ikke, 2 timer med bevegelse, frisk luft og et passe vinterlig landskap var ikke så verst.

Likes

Comments

Storhamar/hockey

Det er deilig å kjenne brisen alene på toppen!

Nå er deten salig blanding av natur og hockey her, tekst og bilde matcher ikke helt for å si det mildt. Men sånn blir det når man har et halvt tonn bilder fra sommeren, må jo bruke de til noe. Når det er sagt så er jo hockey og natur det mest spektakulære og flotte jeg vet om, så sånn sett matcher det perfekt!

********************************************************

Ny kamp i dag mot Kongsvinger.

Etter en toppkamp og 8-2 seier på søndag er det nesten litt forvirrende å tenke på hva vi kommer til å møte i dag. Selv om Kongsvinger langt ifra er noe topplag har de prestert mye bedre denne sesongen enn tidligere. Nå har de i det minste heng på lagene foran. Det er fullt mulig dette blir en tøffere kamp enn den mot Sparta.

Uten at man skal ta noen ting på forskudd her, så er det vanskelig og ikke få godfølelsen av det man ser på isen om dagen. Det mest naturlige er at det skal komme en liten dupp, men akkuart nå er det ingenting som tyder på at den skal komme med det første. Så lenge den ikke kommer i sluttspillet er jeg fornøyd. Med 10 poeng forsprang har vi uansett litt å gå på.

Det morsomste i ligaen, i tillegg til at gutta knuser all motstand, selvfølgelig er hvor jevnt det faktisk er. Ikke engang Kongsvinger blir slakta. Storhamar slår alle, og resten slår hverandre, det er jo en fantastisk utvikling i Get-ligaen spør du meg, haha! M/S har kommet seg opp av sompa og Stavanger har virkelig fått føle på kroppen hvordan det er å være middelhavsfarer. M/S har alltid hatt potensiale, i år kan det fort bli sluttspill hvis de klarer å holde stø kurs. Det er mange kamper igjen til sluttspillet, men slik det ser ut nå, kan det bli en lang og fin vår for oss i gult og blått.

Hvis gutta fortsetter å prestere i dag som de har gjort mot topplaga så blir det for tresifra mot Kongsvinger, hehe.

Likes

Comments

Storhamar/hockey

God gul & blå mandag!

Når man møter tabelltoern forventer man en tett og jevn kamp, og det fikk vi også, helt frem til 3 periode. Jeg fikk kun sett første og deler av avdre live eller, live på tv mener jeg. Men da jeg gjorde meg klar for å sette på 3. noen timer senere og så jeg hadde fått en over gjennomsnittet begeistret melding av en det er mer enn vanskelig å imponere, fikk jeg en følelse av at det hadde skjedd noe på Hamar.

Vi gikk fra å møte tabelltoer i 2 period til å møte "Kongsvinger"i 3., Kongsvinger hadde trolig hatt mer å by på slik som de har gjort i det siste.

Sparta gikk ut i 100 i første og Curran scorte. Ingen grunn til å spille seg inn i kampen eller føle på hverandre hvis man ikke må, si. Det verste er at han får det til å se lekende lett ut der han tramper inn foran mål. Bare runder en back eller to og lurer keepern, er det noe å ta sånn på vei for da?

Vi var tynne bakover og hentet en back, han gjør ikke annet enn å score. Mon tro om Kodie har "angrep er det beste forsvar" som sin leveregel. Vi ser fortsatt litt tynne ut på backsiden, rent masskapsmessig, men det er ikke et veldig merkbart problem. Det er som å klage over at man er for pen, Shut the fuck up...!

Etter åpningen Curran viste frem i 1.periode burde kanskje Sparta vært mer på vakt da 3.periode starta, men neida. Igjen får Curran trampe inn og vipper pucken opp i taket.

I tillegg til de to nydelige raid i starten av 1. og 3. var det mye leken hockey å spore på Hamar søndag kveld. Det gutta viste frem er hockey man ser mot bunnlaga, ikke i en svært viktig kamp mot 2.plassen på tabellen.

I går var det heller ikke bare Canadieren som vet hvor målet står, Zettergren og Thoresen i en to-mot-en, Zettergren holder og holder, venter og venter. Slipper ikke før han selv og keepern er helt utspilt, da slipper han pucken elegannt til Thoresen som kan sette pucken i åpent mål.

Ikke bare rullerer rekkene på å score, men innad i rekkene rulleres det også. Enten det er Zettergren som legger opp og Thoresen som får målet eller om det er Nicholls som gjør jobben og serverer Zettergren. 3. periode var en gedigen målfest. Ikke alt for spennende siden jeg viste resultatet, men målene som kom var ikke noe mindre pene av den grunn.

Det er fare for mye bra hockey fra Storhamar fremover!

Likes

Comments

Storhamar/hockey

God søndag, folkens!

Livet er godt for oss som elsker Storhamar. Sist vi var innom tabelltoppn raste vi ned igjen like fort som vi kom opp. Denne gangen har det satt seg noe mer. I kveld er det en ny toppkamp.

Nå har det vært mye natur her inne, i dag er det på tide med litt hockey.

Fra kampen i Håkons hall med ny publikumsrekord (innendørs) til en herlig bortekamp i DNB arena, dette kan jeg bli vant til. Kampen på Lillehammer var et minne for livet, første og kanskje siste gang jeg får sett hockey i den hallen. Selv om det ikke er den mest intime arenaen er det et mektig skue å se 10.000 på hockeykamp, spesielt i Norge. Jeg var litt uheldig med plassen, klarte selvfølgelig å havne på ei rekke med Lillehammerfans. Hvorfor i alle dager Lillehammerfans kjøper billetter på Storhamar-siden må skarpere hoder enn meg svare på?! Var vel ute i siste liten. Den kampen var grusomt spennende, satt med hjertet langt uttapå drakta frem til kampen var over. Men for en opptur det er å vinne slike kamper, for et liv, for en stemning og for en ramme.

Noen ser tre nøtter til Askepott på julaften for å komme i stemning, jeg fikk samme følelsen av å se breddehockey på tv2 fra morran av. En rolig morgen med frokost og hockey føltes litt som julaften. Jeg kjente i magen at det var noe spesielt som skulle skje.

Kampen mot Stavanger var helt rå! Kodie Curran og Josh Nicholls, de liker Storhamar de to. Raidet til Curran og effektiviteten til Nicholls er det bare å juble for. Curran henger seg på Mostue i egen sone, og akkurat som Northus skyter han fart ut av "svingen", pirker ut pucken og parkerer hele Stavanger. De skyva han setter inn der er det brukbart med krutt i. Pucken lurer han selevsikkert mellom beina til Holm og diskret inn i mål.

I kveld er det møte med Sparta, det kan bli særs spennende, blir det seier får vi en skikkelig luke. Sparta synes jeg det er vanskelig å møte, det er vanskelig å vite hva man får. I noen kamper er de vonde, de smaller på, er fysiske og spiller oss ut. Andre ganger er de grinete og får ikke til en dritt.

Ha en fin søndag!


Likes

Comments

Lofoten

God lørdag dere! Her kommer enda et lite bildedryss fra ferieturen i Lofoten.

Jeg har fått tilbakemelding om at teksten har vært vanskelig å lese, nå har jeg prøvd å gjøre noe med det. Er det bedre nå? Ser dere hva jeg skriver?

Norsk ferie er russisk rulett, man kan få skkikkelig fint vær og en opplevelse av de sjeldne. eller man kan få møkkavær og en tålmodighetsprøve.

Vi fikk en blanding!

Det er majestetisk og flott å se vild natur i all sin prakt, men det holder med noe dager spør dere meg. Det er begerensa hvor mange dager jeg orker å vandre rundt med regnjakke og være fuktig på tærne. Når finværet først melder sin ankomst da er alt av regn og vind glemt. Det ble ingen majestetisk fjelltur på meg denne gangen, men Nord-norge har bratte fjellknauser på alle kanter. Man trenger strengt tatt ikke bestige fjell for å få flott utsikt. Bildene utgjør ikke utsikten rettferdighet, ikke på langt nær. Men dere skjønner tegninga. Etter en uke med slik natur er det ikke så rart jeg til slutt ble hekta -skikkelig hekta.

​Ha en fin helg! Her blir det en rolig kveld med julemusikk, levende lys og deilig mat. Akkurat slik desember skal være.

Likes

Comments

Ut i naturen

God tirsdag, dere!

Sykt gøy å se at dere snubler innom her med jevne mellomrom, det gjør meg sååå glaaad! Jeg fortsetter naturpropagandaen min litt til, natur er jo fantastisk!

Det er utrolig magne inspirerende instagram-kontoer og naturblogger der ute. De mest spektakulære bildene man kan tenke seg. Vakre utsikter, krystallklare vann og bratte stup. Telt, soveoser, hengekøyer og presenninger. Det er kun fantastien som setter en stopper. Hadde jeg hatt mulighet kunne jeg fyllt flere liv med spennende turer. Når lommeboka derimot ikke akkurat innbyr tll eksotiske ekspedisjoner er det godt det finnes alternativer. Man trenger hverken å reise til Svolvær for å hoppe over geita, bestige Mont Blanc eller krysse Grønland. Det finnes utrolig mange muligheter, nesten rett utenfor husveggen.

Fjellgeita pleier å si at vi er priviligerte som kan oppleve slik natur selv vi som bor i byen. Jeg må jo si meg enig. Bor man i Oslo sentrum, er det en kjapp T-banetur til Sognsvann, Grorud, Bergkrystallen eller andre flotte turområder. Bor man litt utenfor sentrum trenger man ikke bruke hverken bil eller kollektiv. Det er ren luksus å snøre på seg skoene, fylle sekken med litt proviant og gå så langt man orker. Marka føles endeløs. For hver nye sti man finner åpner det seg nye muligheter. Det er som et gigantisk sjakkspill. Mulighetene er uendelige.

Man trenger ikke gå lange turen for å få skikkelig utbytte av naturen. En av mine favoritturer er en 2 timers tur, fra Steinbruvann til Skytta og tilbake igjen, men jeg tar gjerne en 30 minutter også. Uansett hvor du bor, ta deg en tur ut i naturen. Du vil ikke angre, jeg lover. Bare husk godt skotøy og gjerne ei flaske vann.

Jeg har blitt helt hekta på turer. Den roen jeg finner når jeg er i skogen kan ikke måles med noe annet. Og det er en deilig kontrast både til bylivet, men også til hockelivet. På hockeykamp er det spenning, fart og masse adrenalin. I skogen er det fullstendig ro! Hjernen slapper av, kroppen får ny energi, en helt nnen energi enn jeg får under trening. Skuldrene senkes og jeg klarer å finne hvilepulsen.

I sommer hadde jeg skikkelig dilla på langturer, men det ble bare med én telttur. Det irriterer meg så enormt, må jeg virkelig vente helt til våren igjen?! Selv om jeg er litt pinglete når det kommer til telting. Jeg mener, HALLO, å sove i telt er ikke noe høydare, men bålkos om kvelden og frokost i det fri derimot, det er himmel på jord. Så er planen å skaffe meg en varm sovepose og tvinge fjellgeita med på tur, tross i minusgradene. Pokker heller, det var han som introduserte meg for turlivet, nå må han ta konsekvensene av det...

Har du mulighet til å ta deg en søndagtur i marka, gjør det!

Likes

Comments

Storhamar/hockey

Neida, jeg har ikke starta med det, men er du en av dem som bare må ha musikk på øra til enhver tid? Når du tar kollektivtransport, når du er alene hjemme, rydder, eller hva som helst. Helst vil du ha musikken gjennom et gigantisk headsett også, for å få den beste lyden.

Vel, det er ikke helt meg...hehe. Med unntak av lengre togturer og flyturer er det sjeldent jeg hører på musikk, helt sant. Jeg starter som oftest treningsøktene mine med musikk, men legger ikke merke til om den forsvinner. Noe den gjør ca midt i økta fordi Ipoden min (jup, jeg bruker fortsatt Ipod...) er gammel og sliten. Jeg liker å danse men utover det har jeg ikke noe forhold til musikk.

Jeg liker derimot jabbing, bakgrunnstøy, synes jeg er behagelig. Tour de france f.eks er perfekt bakgrunnstøy, hele sommeren sitter Kaggestad og Paasche å plaprer i stua mi. Det er sjeldent jeg får med meg hele sykkelrittet, men jeg liker å ha stemmene i bakgrunn. Kaggestad og Paasche er i tillegg den perfekte kombinasjonen av fagstoff og lettbente kurriositeter.

Heller enn å høre på musikk når jeg er på farten er det godt med litt jabbing. Jeg har egentlig ikke lagt min elsk på podkaster før for 2-3 år siden, da var det ikke overraskende NHL-prat og Hockeypodden som var favorittende. Nå er det ganske mange podkaster jeg hører på med jevne mellomrom. Misjonen, Radioresepsjonen, nevnte NHL-prat og hockeypodden i tillegg til Vg-sporten med Brenne og Borud, AftenpoddenSport og tv2 sporten hockeypodkast.

"Vgsporten med Brenne & Borud" og "Aftenpodden sport" er ganske like, ikke overraksende. Et faglig sterkt panel, med gjester i "studio". Her er det også en ganske jovial tone, men med en vesentlig større faglig tyngde. Disse to står nok litt lenger opp på lista mi av favoritter. Rett og slett fordi jeg liker kombinasjonen av god takhøyde og kunnskap. Til forskjell for de to forrige er disse litt mer behagelig å høre på gjennom en arbeidsdag. Disse episodene er også mye kortere enn de to førstnevnte. Her er det generell sport og veldig lite hockey. (Øyvind) Brenne fra Ottestad (for å være helt nøyaktig) i podkasten med samme navn og Lars Tjærnås fra Aftenpodden også fra Hamar, tror jeg, liker å trekke inn enkelte sitater og hendelser både fra Storhamar, Iskrigerne og Kamma, men utover det er det mest ball og ski.

"Misjonen" og "Radioresepsjonen" er sikkert kjent for de fleste også fra radio så den trenger jeg vel ikke gå inn på hva handler om.

Når det kommer til rene hockeypodder er jeg fast lytter av tre stykker, finnes det flere norske? Tips tas imot med takk!

NHL-prat med Ulven og Bakke, hockeypodden og tv2 sporten hockey.

Hockeypodden tror jeg er den første podkasten jeg hørte. På den tiden tok den kun for seg 1.divisjon og sånn sett var det totalt uintressangt for min del som følger GET-ligaen. Det var alikevel noe behagelig ved å høre på noen som snakka om hockey uten at jeg trengte å følge med, eller ha peiling. Denne podden har forandra seg i løpet av de årene jeg har hørt på den. Fra å være kun fra 1.divisjon har den de siste sesongene tatt for seg også Get-ligaen, som er hovedårsaken til at jeg fortsatt hører på. Den har også fått et utvida panel. Knut Sandersen er fortsatt ordsyrer, men nå er også "Loffen" og Heine Aarun, med gjester, en del av sendinga. Her synses det om alt og ingenting i Get og det er tydelig at disse gutta følger med på norsk hockey.

NHL-prat er vel den desidert lengste av mine podkaster, i tillegg til at jeg ikke skjønner en dritt. Denne føyer seg dog inn i samme kategori som TDF. Dette er gutter som har peiling på NHL, det er det ingen tvil om. Kan ikke skjønne annet enn at dette må være to av de mest kunnskapsrike i Norge om ligaen "over there". Jeg derimot har jo ikke snøring på NHL, men de gutta har en veldig god kjemi seg imellom med en perfekt kombinasjon av humoristiske kommentarer, selvironi og faglig påfyll funger det, også for meg. Jeg ligger fortsatt ett år på etterskudd, her snakker vi flere timer med babling, men det er jo litt gøy å høre hva de sier før forrige sesong når man selv kan sitte med fasit i hånd.

Dette innlegget ble veldig mye lenger enn jeg hadde planer om. Men når jeg først er i gang, må jeg nevne den siste, og nyeste.

Tv2 sin hockeypodkast. Denne tror jeg i utgangspunktet kun var ment som et engangstilfelle før seriestart hvor Kasper Wikestad, Erik Follestad og Brede Csiszar skulle diskutere den kommende sesongen. Så vil jeg anta at mottagelsen har vært såpass at det nå har blitt en podkast som kommer ut annenhver uke. Enn så lenge har det vært fire "episoder", med forskjellige gjester. Her er det veldig mye bra. Spesielt episode 3 var høydepunktet for min del. At Marius Skjelbæk leverer vet man, han kan minne om Kasper Wikestad, bare en lightverson... Uansett kombinasjonen Jonas Bariås, Skjelbæk og Eirik Johansen, (foråvrig samme mann som kommenterer Storhamar på sumo). Her snakker vi kjemi alla Ulven og Bakke i NHL-prat. Akkurat passe seriøst, bra med kunnskap og en veldig behagelig tone.

Dette er altså de podkastene jeg hører på, har du noen å anbefale, rop gjerne ut!

Likes

Comments

Storhamar/hockey

De siste tre ukene har vært fyllt av kontraster. For tre uker siden ble et langtidssykt familiemedlem lagt inn på Ahus. Da ble verden snudd på hodet. Samtidig som jeg gikk med klomp i magen og tårer i øynene ble det mer og mer hett på isen. På den ene siden blir hockey, sport , Storhamar, uvesentlig og fullstendig uviktig når liv og helse står på spill. På den andre siden er det godt å koble av med noe så enkelt og engasjerende. Selv om kampene har blitt sett på med et halvt øye er det godt å ha noe å se frem til.

Det er utrolig deilig å få en litten oppkvikker i form av bra spill og klatring på tabellen. Selv om det har vært mye fokus på dritt i det siste har det også vært mange utrolig gode kamper. Slåssing får være slåssing og karantener, karanterner. Det har vært presentert mye bra spill.

Kampen mellom Lillehammer og Stavanger, som fullstendig druknet i dårlige tapere, mangel på disiplin, gruff og støy, hadde vanvittig mye bra spill å by på! Den nordamerikanske rekka til Lillehammer var gloheit og jeg satt stort sett og måpte i sofan! Selv om jeg elsker å slå lillebror setter jeg pris på bra hockey. Jeg kjenner jeg blir skikkelig irritert når så bra spill blir totalt overskygga av annet støy. Derfor skal jeg vie litt tid til å snakke om klikk-klakk og hockeyporno. Det er ikke ofe Stavanger blir spilt ut i egen hall, men når de gjør det blir de som oftest grinete(hvem husker vel ikke Soares og en visst halsgest noen år tilbake). Soares blir grinete igjen, og drar på seg en haug av minutter. På tide med Powerplayfest...

Cameron, Vigier og Morley. 1-1 målet - Stavanger henger ikke med, Cameron drar med seg hele backrekka og Vigier står mutters alene, så kommer passningen, bak ryggen, bare for å legge til en deilig liten detalj, og VIPS, nøyaktig som få. Om passningen ikke er ferdig scora så er den elegant og jobben Vigie får med å sette pucken ser lekende lett ut.

Så er det Cameron sin tur. Får pucken ute ved vantet og klinker til. Det er et håndleddskudd du bare ser blafrer i nettet. En tversover og ssvush! Lillehammer bare ruller opp. Lekre angrep og skikkelig fine mål, hockey på sitt beste!

1-3 målet like så - tre canadiere, to på kantene og en foran mål og pucken bare danser. Inn foran, liten touch og ut på andre siden, smukk i nettet. De ruller opp, legger passninger bak ryggen og alt man måtte ønske av et hockeyangrep.

2.periode var en scoringsbonanza av det penere slaget. Jeg har aldri sett Stavanger så avkledd i egen hule. De ble totalt rundspilt og på den mest ydmykende måten. Ikke ett drittmål fra Lilehammer, ikke en helgid styring eller noe anna flaks, alt var ren kvalitet.


Diskusjonen rundt stygt spill og håndgemeng er utvilsomt av de viktigste vi tar i norskhockey. Alt som sverter den flotte idretten vår må bort. Skal man få en publikumsvekst må vi få inn nytt blod i hockeyfamilien. De trofaste vil alltid være der, men det gjelder å få inn de nye medlemmene. Å se bilder og tv-klipp av spillere som ligger urørlig på isen eller noen som barker løst på andre eller hverandre kommer ingen til gode. Det spiller ingen rolle om man er helt fersk foran skjermen eller har sett hockey i alle år, slike scener som det vi fikk se i Stavanger gir frysninger og klomp i magen uansett.

På lørdag var det dessverre dødsfall i familien. Helga føltes tung og dyster, høsten ble plutselig Iitt mørkere. Ikke engang en tabelltopp kunne bedre humøret. Det er rart. Egentlig burde jeg være i skyene over det som skjer på isen, men dødsfall og ufine hendelser har lagt en demper på det hele. I kveld er det vår tur til å møte Stavanger, og jeg håper vi sliper stygge scener og tull. I dag vil jeg ha en kamp med fokus kun på bra spil og tre poeng med hjem. Tabellmesig skal vi ta dette, men kamper mot Stavanger er jeg aldri trygg på. Tv-kamper mot Stavanger har dessverre vært av det skuffende slaget.Om hodet ikke er helt i hockeymodus gjør det godt å kose seg litt også. Tenne lys, finne noe godt å spise og forhåentligvis nyte god hockey og borteseier på tvn.

Likes

Comments

Mat

Hei alle sammen, i dag byr jeg på et småsært innlegg. Nå er dere advart. Selv om ting er litt sært er det ikke nødvendigvis dumt... Akkurat dette er hverken dumt eller nytt, men jeg tror ikke så mange gjør det, jeg har aldri hørt om noen som gjør dette.

Gudene skal vite at jeg ikke liker å kaste ting, hverken mat eller annet som kan brukes om igjen. Men det å koke min egen kraft har jeg aldri tenkt på å gjøre. Jeg har dog lagt merke til at i mange oppskrifter står det kraft eller en buljongterning, i tillegg til at jeg hører kokkene snakker varmt om hjemmelaget kraft, eller gull som de kaller det.

Så, jeg ble nysgjerrig og begynte å lese litt om hjemmelaget kraft. Det er latterlig enkelt, lager seg i grunn selv, men det tar TID. Sett av en hel dag.

Nå er det høst og masse godt kjøtt i butikkene, både elg, lam og småvilt. Når du er ferdig med søndagsmiddagen, ikke kast "skroget"! Ta vare på grønnsaksrestene i løpet av uka, rester av løk, gulrot, rotgrønnsaker og anna gode smaker.

Legg bein og brusk i en kaserolle, jeg brukte kyllingrester fra lørdagmiddagen dagen før. Fyll opp med vann sammen med grønnsaksrestene hvis du vil ha litt smak, men det kan også tilsettes når du skal bruke kraften. Varm opp til rett under kokepunktet og la det stå i minimum 8 timer, sil av kraften og voila, god base til supper, gryter og andre matretter. Min kjele sto og brusa på aller laveste varme. Du kan fint gå deg en søndagtur mens dette jobber.

Det er mange måter til Rom, jeg brukte en kombinasjon av 3 forskjellige oppskrifter da jeg kokte min kraft, men søk litt på nettet og finn en oppskrift som passer deg...

Likes

Comments

Instagram@frk.andreassen