NĂ€r ska det ge sig egentligen?!💩

LÀste ett inlÀgg pÄ Aftonbladet igÄr om att meteorologerna inte ser nÄtt slut pÄ denna vÀrmen! Sjukt, jag tror aldrig det har varit sÄhÀr mycket sommar i Sverige under min livstid.
Visst Àr det hÀrligt med bad, sol och allt som hör till. Men nu har vi ju faktiskt fÄtt lÀgga sÄÄ mycket Ät sidan pga detta, brandmÀn som kanske ska ha semester stÄr nu istÀllet med skogsbrÀnder i hela landet, 21 aktiva brÀnder var det i hela Sverige igÄr lÀste jag. Det Àr ju inte klokt, för 4 Är sen stannade hela Sverige upp pga en stor brand, Sala-branden. Nu Àr det helt plötsligt vardagsmat.
Grillning Ă€r totalförbjuden vilket man kan förstĂ„, men det hör ju sommaren till. Är man ute pĂ„ sjön eller ute och campar Ă€r det ju liksom tack vare eld man fĂ„r i sig mat, hĂ„ller vĂ€rmen uppe pĂ„ kvĂ€llarna och myggen borta. Mig drabbar inte grillningen speciellt, förra helgen tĂ€nkte vi grilla för dĂ„ var det Ă€nnu inte förbjudet att grilla i egen trĂ€dgĂ„rd, men vi alla tre tog beslutet utan att ens diskutera det att steka köttet i stekpannan. Det Ă€r sinnessjukt torrt ute och det blĂ„ste rejĂ€lt, sĂ„ vi sa att vi steker köttet i stekpannan.

Vi Ät Àven maten inne, getingarna Àr inte roliga nÀr man tar fram mat. Synd för det Àr ju ocksÄ en charm att kunna Àta ute, speciellt nu nÀr jag har gjort sÄ mysigt pÄ min altan.
För min del sÄ har jag och vÀrme aldrig kommit sÄ bra överens, om jag inte Àr utomlands dÄ. Men utomlands sÄ har jag inget ansvar vad gÀller hÀstar, hund , hus och trÀdgÄrd. Jag vill kunna rida men hÀstarna vill helt stÄ inne och sova i vÀrmen, jag vill kunna gÄ nÄgra mil i veckan med hunden men det Àr pÄ tok för farligt med vÀrmen. Greja i trÀdgÄrden gÄr an pÄ kvÀllen. Pga allt detta stillasittande som blir sÄ gör jag inte över med sÄ mycket fysisk energi och dÄ blir jag heller inte sugen pÄ mat sÄ jag Àter mycket mycket sÀmre sommartid. Och nÀr jag inte fÄr röra pÄ mig sÄ tÀnker jag mera och vissa tankebanor fastnar man i och det blir gÀrna för mycket tÀnkande Ät det negativa hÄllet vilket gör mig psykiskt utmattad och jag fÄr pÄ det Ànnu mindre aptit, jag fÄr mindre lust att göra saker och vill helst bara sova bort dagarna, men nu nÀr man har barn sÄ funkar det inte sÄ. Tack&lov. Nu tvingas jag hitta pÄ saker tack vare Freja och vi har faktiskt badat vÀldigt mycket denna sommar, men vÀrmen Àr riktigt jobbig för henne ocksÄ, hon vill faktiskt helst vara inomhus.
DENNA HELG:
Fredag: Jobba till 17.30 sen hem och ha kvalitetstid med Freja tills hon somnar och efter det tÀnkte jag fortsÀtta greja i trÀdgÄrden med grusuppfarten. InvÀnta mÄnförmörkelsen och kolla pÄ den frÄn balkongen! Perfekt att ha balkongen mot syd!
Lördag: Jobba till kl 14 sen laga nÄgon god mat och bara umgÄs med Freja. Antagligen pyssla mer i trÀdgÄrden och eventuellt en ridtur om det nu blir regn som dom har utlovat.
Söndag: DÄ fyller jag 26Är tjoho, men tyvÀrr börjar jag att jobba kl 14 sÄ det blir inget firande! Dock var vi i lunedet sÄ jag fick bli bjuden pÄ rÀkfrossa i onsdags!
Nu ska jag och Freja slÀppa ut hönorna sen ska jag bege mig mot jobbet!
TREVLIG HELG ALLA😎

Gillar

Kommentarer