Equiband - Då, nu & målbilden

Ja, mina kära vänner. Jag tänkte idag visa upp hur Dolly har utvecklats under de gångna månaderna, till stor del med equibandets hjälp. Det var ju först i år jag verkligen började satsa på dressyren och började se över olika metoder för att hjälpa Dolly till att hitta den rätta formen och få styrkan att kunna arbeta i den. Lämpligt nog hade jag följt Svensk Hästrehab ett tag på Instagram och hade ett hum om vad ett equiband var och jag förstod att det var just det verktyget jag letade efter till Dolly. Ett equiband.

För att jag ska slippa förklara vad ett equiband är så lägger jag in en länk HÄR om du inte känner till redskapet

Bild 1, då

Jag köpte equibandet i mitten/slutet av maj och här nedan är en bild från första passet med det. (Jag hade inte riktigt förstått hur man skulle spänna det kan jag nu med ett leende se i efterhand, haha) I början jobbade jag mest skritt, då Dolly blev jättespänd så fort hon travade. Det vara bara i skritten hon hade ett någorlunda lugn och kunde slappna av.

Man ser även tydligt hur kantig Dolly var. Inga muskler, ingen form. Bara raka linjer överallt.

Vi bläddrar vidare till hur hon ser ut idag, nästan exakt 5 månader senare på dagen när bilden togs

Bild 2, nu

Här kan ni se att det har hänt saker. I 5 månader har vi här jobbat med equiband 1-2 gånger i veckan, vissa veckor inte ens det. Och här är resultatet!

Det första vi kan titta på är att hon travar! Efter mycket arbete med equiband i skritten, har vi kunnat övergå mer och mer till travarbete allt eftersom. Nu har Dolly inte alls några problem med att vara avslappnad och jobba i den här formen i trav med equibandet, hon har styrkan och balansen till det.

Den andra STORA skillnaden är själva hästen. Ser ni överlinjen och musklerna? Om man jämför de två bilderna ser hon nästan klen ut på den första och nästintill biffig på den här! Alla raka kanter och linjer är försvunna och det är en nöjd häst som har en helt annan balans och styrka som syns här. En helt annan kroppsform och även en helt annan arbetsform!

Bild 3, målbild

Och här nedanför har vi tillslut målbilden, hur jag vill att Dolly ska se ut i framtiden. En välmusklad, självbärig häst i balans. Vi har kommit långt på vägen dit, men vi har även en lång väg kvar.Men när jag ser på de här två bilderna på Dolly, då känns det helt plötsligt inte omöjligt längre. Alla hästägare känner igen sig när jag säger att man blir hemmablind, för det är först nu när jag tittat tillbaka på bilderna och filmerna från maj som jag verkligen ser skillnaden. Hur otroligt långt vi har kommit och vilka jätteframsteg Dolly har gjort.

Jag tackar Svensk Hästrehab för mitt equiband, min allra käraste ägodel<3

Gillar

Kommentarer