SHIPSHEWANA - THE AMISH TOWN

Hej på er!
I torsdags tog jag ledigt från skolan för att åka till Shipshewana vilket är en amish-town. Jag åkte dit tillsammans med min värdmamma och hennes mamma, samt min bästakompis från Thailand och hennes värdmamma. Amishfolket är en religös rörelse här i USA, som både ser ut och lever på samma sätt som dem gjorde då de kom till Amerika för 300 år sedan. Amishfolket tar avstånd från alla moderna saker vilket innebär dem använder sig inte av bilar eller traktorer, istället så transporterar dem sig med häst och vagn eller cykel. Det är också förbjudet att ha telefon, radio, TV, dator och elektricitet. Men det som amishfolket är mest kända för är deras kläder. Dem ser mer eller mindre ut som 1700 tals-människor. Männen har långbyxor, hängslen, rock och hatt, medan kvinnorna har ankel långa kjolar, förkläde samt hätta över håret. Det var häftigt att se hur mycket dem faktiskt sticker ut jämfört med riktiga amerikaner!
Vi kom dit tidigt på förmiddagen och då började vi med att gå till en marknad. Allt var betydligt billigare än vad det skulle kosta i en vanlig mataffär. Vi strosade runt där ett bra tag innan vi alla kände för att åka och äta lunch. Vi åkte till en resturang som serverade något som kan likna svensk husmanskost fast det var amish istället. Det fanns en massa hemlagad mat, allt ifrån potatisgratäng till Mac and cheese. Stället som vi åt på heter " Das Essenhaus" och är inte bara en resturang utan har även en liten butik där man kan köpa souvenirer och så vidare.
Det går inte att besöka Shipshewana utan att åka häst och vagn, så självklart passade vi på att göra det! Turen hölls av en äldre man och hans häst Jim. Det var verkligen så mysigt, senaste jag åkte häst och vagn var för många år sedan i Simrishamn. Turen varade i cirka 20 minuter. Därefter åkte vi till ett café och jag beställde en milkshake. Det smakade väldigt bra, då det var väldigt varmt ute. Jag tror att det var cirka 25 grader varmt. Innan vi åkte hem så passade vi på att gå i några extra butiker och sen var det dags att fara hem igen!
Jag hoppas allt är bra med er! Vi ses snart!!! Puss och kram

  • Nära Schoolcraft, MI , USA

Gillar

Kommentarer