Glad alla hjärtans dag mina fina!

Jag tänkte ägna detta inlägget åt mina nära och kära, för att visa lite extra uppskattning till er, med tanke på dagen till ära. Alla hjärtans dag för mig handlar om att sprida kärlek till alla i sin omgivning och visa sin uppskattning för alla typer av relationer. Så idag har jag försökt sprida lite extra kärlek, även om en det inte ska behövas en speciell dag för detta!

Till alla er därhemma så vill jag sprida lite extra kärlek idag. Ni är alltid med mig i mina tankar, och det går inte en enda dag utan att jag tänker på er. Trots det att mitt hjärta dunkar extra hårt för Sverige, så har jag haft en väldigt bra alla hjärtans dag. Det beror på alla fina människor som jag omringas av dagligen. Dem får mig på andra tankar och gör saknaden efter er därhemma lite lättare. Dem har en väldigt stor plats i mitt hjärta.

Jag hoppas att ni har haft en fantastisk alla hjärtans dag! All min kärlek går till er. ❤️

Min fina värdfamilj gav mig blommor och choklad. Jag är så tacksam! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Igår så hade jag en snowday, vilket innebär att skolan är inställd på grund av för mycket snö. Under natten till gårdagen så fick vi nämligen en foot snö, men det blev betydligt mer än så, eftersom att det fortsatte att snöa under dagen också. Det här är min andra snowday som jag har fått uppleva sen jag kom hit. Min skola är väldigt försiktig med att ge ut snowdays, eftersom att om man missar mer än fem vanliga skoldagar så får man ta igen det i slutet av året. Men med tanke på att jag är senior så behöver jag inte ta igen det jag missar, vilket känns skönt! Trots att vädret inte alltid tillåter oss att ha skola, med tanke på att Michigan är en stat som får väldigt mycket snö under vintern, så ska det mycket till för att vi ska få en snowday!

Jag spenderade alltså dagen hemma med min värdmamma och min värdsyster. Jag passade på att ta en sovmorgon, så jag vaknade runt 11:00. När jag hade vaknat så åt jag dem klassiska cinnamon-rolls till frukost. Resten av dagen så kollade vi på en massa filmer och var ute och lekte i snön. Det är precis så man ska tillbringa en snowday enligt mig!

Vi hörs snart! Puss och kram på er!

Likes

Comments

Hej på er!

Mycket har hänt sen sist, och jag har glada nyheter att dela med mig av till er!! Jag flyttade in till min nya värdfamilj för två veckor sedan och än så länge så trivs jag jättebra här. Hela bytet av värdfamilj har känts SÅ rätt och allt har verkligen känts så bra sen jag flyttade in. Trots att jag inte varit här speciellt länge nu, så känner jag mig väldigt lycklig här. Det bästa av allt är att jag redan känner mig som "hemma" här, iallafall så gott det går!

Jag träffade min nya värdfamilj för första gången för två veckor sedan. Det var väldigt nervöst innan första mötet med min värdfamilj, men det gick alldeles lysande. Min kontaktperson skjutsade hit mig med alla mina saker. Jag bodde sammanlagt hos henne i två veckor. Så bytet av värdfamilj gick ändå relativt snabbt, det kan nämligen ta mycket längre än så. Jag känner mig lyckligt lottad som inte behövde vänta speciellt länge på att få byta värdfamilj. Det kändes dock som om det tog evigheter, men i själva verket så gick det väldigt snabbt och smidigt.

Nu är jag äntligen här och har som sagt varit i två veckor. Min värdfamilj består av en värdpappa, en värdmamma och en värdsyster. Både mina värdföräldrar är i 28 års åldern. Det känns väldigt roligt att dem är så pass unga, för dem är förstående på ett helt annat sätt. Min värdsyster, Aubrey är bara 5 månader gammal. Jag blev så glad när jag fick reda på att det fanns en bebis i familjen. Hon är verkligen en glad, mysig och så himla söt bebis!! Sen så har dem också två stycken German Shephards. Dessa hundarna är så himla snälla och fina. Dem heter Ruger och Bear. Dem har blivit mina nya best buddies!! Ruger har blivit min nya sovkompis, han har sovit tillsammans med mig på mitt rum enda sen jag kom hit. ❤️

Jag trivs verkligen så bra här. Allt känns så rätt och det gör mig så himla glad. Just nu så känner jag mig lycklig och jag vill att det ska fortsätta att kännas såhär resten av mitt utbytesår. Det känns verkligen som om jag har hittat hem till rätt familj!

Hoppas att allt är bra med er! Vi hörs snart igen (och jag lovar att framöver så ska jag uppdatera mer). Puss och kram ❤️


Likes

Comments

Hej på er!

Trots omständigheterna så har jag haft en väldigt bra vecka. Jag har umgåtts med mina kompisar nästan varje dag efter skolan, vilket har fått mig på andra tankar.

I torsdags så åkte jag och Alex till ett café som heter "Water street", vi hade köpt med oss donuts 🍩 från Dunkin donuts som vi satt och mumsade på. Vi köpte oss också varsin kaffe. Det här stället gör definitivt det godaste kaffet, det är utan tvekan det godaste kaffet jag har druckit sen jag kom hit ☕️. Efter att vi varit där ett tag så dök även Paxton och Sabrina upp, så då beslöt vi oss för att ta en paus från pluggandet. Det var nämligen anledningen till att vi åkte dit, för att plugga inför alla exams/finals som jag har nu den kommande veckan. Det är in princip som dem svenska nationella proven. Jag känner mig hyfsat förbered, trots att jag inte har lagt ner allt för mycket energi på det. Men jag är inte speciellt stressad över det här med tanke på att mina betyg ändå inte räknas här, men trots det så vill jag självklart göra bra ifrån mig!Igår (lördag) så var jag iväg och såg på bio. Jag och min kontaktperson och hennes dotter såg en film som hette "12 Strong". Den är baserad på en sann historia, så jag blev väldigt rörd. Om ni får chansen att se den så tycker jag definitivt att ni ska ta och se den! Den här biosalongen var inte likt något som jag tidigare upplevt. Det gick nämligen att beställa in mat till bion man skulle se. Det fanns liksom som ett litet bord vid sidan om stolen. Dessutom gick det att fälla upp ett fotstöd till stolen, väldigt bekvämt! Så jag passade på att beställa in en pizza, slushie, och sen självklart popcorn för det är ju ingen riktig bio utan popcorn!

Inte nog med det, utan igår var jag även iväg och såg en hockeymatch. Äntligen fick jag chansen att se en hockeymatch, det är något som jag har velat göra sen jag kom hit! Även denna gången så var det min kontaktpersons familj som tog med mig. Vi kom dit runt 18-tiden och matchen började inte förens 19:00. Så vi gick runt och strosade på arenan innan matchen satte igång. Jag som älskar hockey och som alltid går på en massa hockeymatcher hemma i Sverige med pappsen, var verkligen så glad att jag fick chansen att gå på en hockeymatch här. Det var inte lika mäktigt som hemma i Sverige när jag går och kollar på Malmö Redhawks men det var fortfarande en superrolig upplevelse. Tyvärr så vann inte laget vi höll på (K-wings) men det gjorde inte så mycket, för det var minst lika roligt ändå!

Med andra ord så har min vecka varit väldigt bra. Trots att det är mycket som pågår just nu med bytet av värdfamilj, så försöker jag göra det bästa av situationen och tänka positivt! Det har varit väldigt skönt för mig att umgås med mina vänner och personer i min omgivning som får mig att må bra, för det är precis vad jag behöver just nu!

Ta hand om varandra! Vi hörs snart igen! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett bra tag sedan jag skrev något här på bloggen och mycket har hänt sedan sist. Jag har haft en väldig jobbig period den senaste tiden, framförallt för att jag just nu är inne i ett byte av värdfamilj.

Det finns många anledningar till varför jag har valt att byta värdfamilj, men det är dock inget jag vill gå in på detalj här på bloggen. Men jag kan väl säga att den senaste tiden så har jag känt att jag inte trivts i min värdfamilj. Jag har haft en positiv inställning och försökt ge det tid, för att se om saker och ting kan bli bättre, men utan någon vidare förändring så har jag valt att gå vidare. Det här har varit bland det svåraste och jobbigaste jag har gjort, men nu är det värsta över. Just nu så bor jag hos min kontaktperson och har gjort det i lite mer än en vecka. Det beror på att processen för att byta värdfamilj tar ett tag, så fram tills att allt har gått igenom så kommer jag att bo här. Det har jag absolut inget emot då jag verkligen tycker om min kontaktperson och hennes familj. Dock så tror min kontaktperson att jag kan flytta in i min nya värdfamilj i slutet av nästa vecka. Jag kommer dela med mig mer av det, när jag själv är medveten av vad som pågår. Men som sagt, det här varit väldigt påfrestande för mig men jag är helt säker på att det här var rätt beslut för mig. Och från och med nu så kan det bara bli bättre!

Det som underlättar lite i det hela är att jag inte kommer att behöva byta skola. Jag kommer fortfarande till att bo i samma stad och gå på samma skola. Det hade varit extra jobbigt att behöva byta skola, med tanke på att jag hade behövt lämna alla mina vänner som jag har träffat. Både mina vänner och hela min skola har varit väldigt stöttande och hjälpsamma i denna processen. Dem har verkligen gjort allt i sin makt för att hjälpa mig i detta, och dem har verkligen varit till stor hjälp!

Men utöver allt som har hänt så mår jag bra. Jag ville främst dela med mig av detta för att låta mina vänner och familj veta att allt är OKEJ med mig. Jag vet att ni där hemma har varit oroliga, men det värsta är nu över och det kan som sagt bara bli bättre från och med nu. Jag känner en stor lättnad som lyssnade på mitt hjärta i det här, för det är verkligen så viktigt! Jag kan nog inte ens beskriva hur tufft det var, men att hålla saker för sig själv gör ingen nytta. Nu har halva mitt utbytesår gått, 149 dagar... så nu ska jag verkligen ta vara på vad resten av tiden har att erbjuda. Och jag tvekar inte en sekund på att dem kommande 150 dagarna kommer att bli bra!

Ta hand om er! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Som ni nog förstått så har jag haft jullov i lite mer än två veckor nu, detta är dock inte något som jag har skrivit så mycket om på bloggen. Det har varit väldigt skönt att haft lov men samtidigt lite tråkigt också. Jag tycker ju verkligen om skolan här och det är ju där jag träffar alla mina vänner varje dag. Så jag känner mig faktiskt väldigt redo för att gå tillbaka till skolan imorgon. I vilket fall som helst, i detta inlägget tänkte jag dela med mig av några höjdpunkter från detta lovet! Eftersom jag redan har skrivit om julen och nyår så tänkte jag inte nämna det i detta inlägget, även om det såklart också var två höjdpunkter från detta lovet.

Jag och mina vänner var bland annat och åkte skridskor. Jag som älskar att åka skridskor tycker självklart att detta var en av höjdpunkterna från detta lovet. Dessutom var det så mycket roligare att göra det tillsammans med mina vänner! Vi kan ju säga såhär att några av oss var ju helt enkelt bättre än andra på att åka skridskor haha 😂

Jag och min kompis Sabrina var och såg bio. Vi såg "Pitch Perfect 3", den var verkligen så bra. Jag kan utan tvekan rekommendera den för er som inte har sett den! Och som ni kan se på bilden ovan så passade vi sjävklart på att äta sushi. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar sushi och jag har hittat ett ställe här som har jättegod sushi. Dessutom kostar det inte mer än 7 dollar och då får man äta hur mycket man vill. Det är alltså en buffé med bland annat sushi, men självklart har dem en massa annat också.

Sist men inte minst så har jag spenderat en hel del tid med min värdmamma under detta lovet. Hon varit ledig några dagar och jobbat till klockan två resten av dagarna. Så det har gjort att jag har fått en sovmorgon varje dag och sen när hon kommit hem så har vi hittat på något, det har fungerat väldigt bra. Bland annat åkte vi en kväll till "The Union" vilket är en lite lyxigare resturang i Kalamazoo. Vi åt gott och lyssnade på live musik som spelades.

Med andra ord så har jag haft ett jättebra jullov, men samtidigt så känner jag mig redo för att gå tillbaka till skolan imorgon igen!

Vi hörs snart igen! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Hej på er och gott nytt år!

Nyårsafton spenderade jag hos min kompis Colin's hus. Det var jag, Colin, Pax och Sabrina som var där och firade in det nya året tillsammans. Vi åt en massa god mat och drack gott, bland annat drack vi " Swedish Cranberry bubble", vilket min v-mamma köpte till mig när hon var på Ikea för några veckor sedan 🇸🇪. Det låter kanske inte som en höjdare, men det var det faktiskt! Vi spelade även en massa spel, både kortspel och tv-spel. Vi hade det bara allmänt trevligt och med andra ord a good time.

Vi kollade även på "Times Square ball drop" på tv, vilken är en stor kula som släpps ner live i New York city på nyårsafton. Det är som en slags nedräkning till det nya året. Jag var ganska förvånad över att dem inte firar in det nya året med fyrverkerier som vi gör i Sverige. Men istället så gör man det sittandes framför tv:n. I vilket fall som helst så hade jag en superbra nyårsafton och jag är glad att jag fick spendera den med mina vänner.

Vi hörs snart! Puss och kram

Likes

Comments

Hej på er!

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar jul, för det har iallafall jag haft. Dock så har det varit väldigt annorlunda att fira julen här i år och inte hemma i Sverige som jag brukar att göra. Framförallt har det känts lite jobbigt att inte följa de traditionerna som jag alltid har gjort, såsom att umgås med nära och kära, äta julmat i mängder, titta på Kalle Ankas julafton & Karl Bertil Jonssons julafton, äta lussebullar med glögg och allt däremellan. I år har jag inte alls haft samma julkänsla som jag brukar att ha, vilket är konstigt eftersom jag älskar julen och allt som har med julen att göra. Men samtidigt är jag väldigt tacksam över att jag har fått spendera julen här, för det är ju inte varje år som jag kommer att få möjligheten till att göra det. Så trots att jag haft en del hemlängtan, så är det tack vare alla fina människor här borta som har gjort min jul helt fantastisk.

Jag tänkte berätta lite mer om hur jag har firat min jul i år.


I fredags i förra veckan fick jag jullov. För att fira in jullovet så tog min v-mamma mig till Bronson park för att ta en promenad ner längs "candy cane lane". Det var verkligen som i en film, hela parken var upplyst med julbelysning och det var verkligen supermysigt. Det var väldigt kallt och snöigt ute, så vi beslöt oss för att köpa oss varsin varm choklad. Det var verkligen ett bra och välbehövligt beslut för att fortsätta vår lilla promenad. För ni som känner mig vet ju att vill stanna och kolla på allt.. så det var precis vad vi gjorde!

Söndagen den 24:e December steg vi upp tidigt, redan klockan 09:00. Vi skulle nämligen till kyrkan för att delta i julmässan. Den varade cirka en timme och därefter åkte hem för att fixa i ordning några saker innan vi åkte till South Haven för vårt första julfirande. Här firar man nämligen jul den 25:e December, alltså en dag senare än vad vi gör i Sverige. Iallafall när vi kom hem så väntade ett paket från Sverige till mig på uppfarten. Jag har väntat på detta paketet i säkert tre veckor så jag hoppade av lycka när jag såg det. Jag skickade även iväg ett paket till Sverige för några veckor sedan och det tog inte mer än en vecka för det att komma fram. Jag öppnade paket och där i låg bland annat svensk choklad och en massa annat svenskt godis 🇸🇪🍫Min familj hade även skickat med en hel del julklappar till mig och min värdfamilj. Jag tror inte jag kan beskriva lyckan inom mig när jag såg paketet, det gjorde verkligen min dag! Jag är verkligen så tacksam, jag har världens bästa familj ❤️

Efter att jag öppnat upp paketet och hypat över det ett tag, så gjorde jag som sagt mig i ordning för att åka till South Haven. Det tog oss cirka en timme att åka dit. Vägarna var nämligen inte i bästa skick med tanke på all snö som kom den natten. Det var väldigt märkligt för när jag gick och la mig kvällen innan så var det in princip helt grönt ute, för all snö som kom för några veckor sedan hade smält bort. Men när jag vaknade den morgonen så var det helt vitt ute ❄️. Jag kan lugnt säga att det gav mig lite extra julkänsla. I vilket fall som helst, när vi kom fram till South Haven så var nästan alla redan där. Jag blev varmt välkommen med öppna armar, vilket kändes så himla skönt. Jag har träffat dem flesta av dem förut och alla är verkligen så himla snälla. Vi var cirka 20 personer som firade tillsammans. Vi åt en massa god mat men jag kan lugnt säga att ett svenskt julbord slår allt, vi öppnade julklappar och hade det bara allmänt mysigt. Min värdsyster som inte bor hemma längre kom också vilket gjorde mig så himla glad. Denna dagen var verkligen så mysig.Den 25:e December så att säga julafton, firade vi hemma. Den spenderades med min v-mamma och min v-syster och några släktingar. Vädret denna dagen var inte att leka med, det var säkert 8 inches snö. Så till en början visste vi inte ens om dem kunde ta sig hit, men som tur var kunde dem det. Vi hade fixat i ordning ett julbord, men det var ju inget som vi har på julbordet i Sverige. Det fanns Prime rib, cheesy potatoes, någon slags sallad och annat smått och gott. Till efterrätt blev det Cherry pie och Apple pie. Dem är väldigt mycket för pajer här av alla slag. Efter att alla var mätta och belåtna så spelade vi några spel, öppnade julklappar och bara tog det lugnt. Alla var helt slut efter julmaten så medan alla tog det lugnt så kollade jag på en liten del av Kalle Ankas julafton och Karl Bertil Johnssons julafton, ingen julafton utan Kalle anka och Karl Bertil!

Senare på kvällen runt 18:00 när alla hade åkte hem, så gjorde vi oss i ordning för att åka hem till några familjekompisar. Dem har nämligen en badtunna så vi tog med oss badkläder för att ta oss ett varmt bubbelbad. Det var verkligen så mysigt! Och jag älskar verkligen dessa människorna, dem är så härliga.

Med andra ord så var min julafton sååå bra och det beror på dem fantastiska människorna jag firade jul med. Självklart var det konstigt att bryta traditionerna som jag haft i Sverige när jag firat jul, men samtidigt är jag väldigt tacksam över att jag har fått möjligheten att fira jul här i år. Jag kommer ju förmodligen till att fira jul resten av mitt liv i Sverige så det skadar ju aldrig att uppleva något nytt. Men nästa år då ska jag äta svensk julmat i mängder, för jag saknade verkligen det i år!


Den 26:e December vilket var dagen efter julafton, så tog vi det bara lugnt. Vi kollade på julfilmer hela dagen och bara myste. Jag passade även på att göra den mest typiska svenska rätten - Köttbullar med kokt potatis, lingonsylt och brunsås. Det var första gången som jag bjöd på det sen jag kom hit och det var verkligen uppskattat! Köttbullarna blev riktigt bra, men inte lika bra som min mormors. Inget slår min mormors köttbullar, hon gör verkligen dem godaste köttbullarna i hela världen!

Vi hörs snart igen! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag varit hemma från skolan. Jag vaknade upp med värsta förkylningen och en gnutta feber, så jag har varit sängliggandes hela dagen och bara kollat på en massa julfilmer. Jag känner mig lite bättre men fortfarande inte helt kry, så det kanske får bli så att jag stannar hemma från skolan imorgon också. Det är så sjukt tråkigt att vara sjuk framförallt när jag är här och uppleva så mycket som möjligt. Men ibland är det viktigt att lyssna på sin kropp när den säger ifrån. Jag vill bara se till att bli frisk innan julafton och om det innebär att vara hemma en dag till så köper jag det. Det känns inte heller helt rätt att gå till skolan halvsjuk och riskera att smitta andra såhär kring juletid.

Men nu till något helt annat. Istället för att detta inlägget ska handla om något tråkigt, så tänkte jag berätta om två höjdpunkter från denna veckan. Om man bortser från fredagens julfest, så har denna veckan bjudit på några andra roliga aktiviteter. Efter skolan i torsdags så tog jag bussen hem i sin vanliga ordning för att vara barnvakt. Jag tror inte att jag har nämt det för er innan men jag är barnvakt varannan vecka till min grannes tioåriga son. Men iallafall efter det så hämtade Colin upp mig och Pax för att åka till Applebee's och äta middag. Jag beställde in en jättegod pastasallad och mina vänner tog varsin burgare. När vi var klara så begav vi oss mot skolan för att kolla på en teater som några elever medverkar i. Min vän Sabrina är bland annat med i showen så ville främst se den för att supporta henne. Namnet på teatern var "Pirates rated Arrr", det var alltså en komedi som handlade om pirater. Den var helt okej men inte det bästa jag har sätt!

I lördags så åkte jag och bowlade med Paxton och Colin. Jag har verkligen umgåtts mycket med dem på senaste tiden, vilket jag är glad över för vi har verkligen det roligt tillsammans. Jag har verkligen saknat att bowla så jag blev så glad när dem frågade mig om jag vill göra det. Bowling stället öppnade inte förens 21 så det var ganska så sent, och dem hade öppet till midnatt. Det som var bra med det här stället var att det kostade inte mer än 10 dollar och då fick man bowla hur många gånger man ville. Jag önskar att det var detsamma i Sverige haha. Runt 23 tiden så kände vi alla oss klara, så då åkte vi hem igen.

Vi hörs snart igen! Puss och kram ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

I fredags så hade vi ett Christmas party hemma hos oss. Min värdmamma håller i det årligen så självklart blev det ett i år också. Det var mycket som behövdes förberedas innan alla kom, så vi hjälptes åt med det. Vi gjorde i ordning olika appetizers och efterrätter. Det bjöds på många smårätter och nästan alla som kom tog med sig något litet ätbart så i slutändan fanns det väldigt mycket mat. Det bjöds på allt från pizzarolls till Brownies.

Totalt så var det 12 vänninor som kom. Jag hade bjudit in Paxton så hon kom också. Alla kom runt 18 tiden och då minglade vi runt i våra fuzzysocks. Alla som kom fick nämligen välja ett par julstrumpor att sätta på sig när dem kom. Efter att alla var mätta och belåtna så spelade vi julklappsleken. Alla hade nämligen köpt med sig en julklapp för 10 dollar. Jag hade köpt en jättefin julgranskula i form av en ängel i glas. I slutändan så blev min gåva en plug-in-warmer och en doft till det. Det ska helt enkelt göra så det luktar gott. Jag älskar verkligen julklappsleken, för man vet aldrig vad man får i slutändan. Jag och Pax hade även vår egna julklappsutdelning, för vi hade köpt varandra julklappar.

Vi lyssnade på julmusik hela kvällen och bara hade det allmänt mysigt. Jag hade verkligen en superbra kväll med härligt umgänge, mycket skratt och en massa god mat. Med andra ord så var kvällen väldigt lyckat!

Det här gjorde mig ännu mer peppad på julen här.
Jag har verkligen kommit in i värsta julstämningen och det beror dels på att vi har fått SÅ mycket snö ❄️. Jag är så glad att jag får uppleva en vit jul i år, det är verkligen på tiden.

Vi firar jul en dag senare än vad ni gör i Sverige, alltså den 25 December. Så jag får jullov nu på fredag vilket jag verkligen ser fram emot. Vårt jullov är lite mer än två veckor så jag hoppas på att få hitta på en massa roliga saker. Jag och min v-mamma har pratat om att bland annat åka skidor vilket hade varit så roligt, och jag och mina kompisar har pratat om att åka skridskor.

Vi hörs snart igen! Puss och kram ❤️
Jag och Pax framför vår fina julgran 🎄

Lite av maten, men långt ifrån allt 😍

En hel del snö, right? ❄️😍

Jag i min ugly Christmas sweater

Likes

Comments