Julklappar, gubbslem och naglar

Vardag, Shopping, Känslor

Hej hallå i julyran!

Idag och igår så var jag med mamma på stan. Igår för att jag egentligen bara skulle hämta henne från lasarettet och luncha lite, sen till frisören med na.
Se så fin hon blev i håret, min supermorsa❤️

Är hon inte grann😢

Iallafall!
Idag då, då var det julklappsshopping på listan!
Jag skyller mitt dåliga minne på att jag flyttat hemifrån, då jag helt och hållet glömt att köpa julklapp till min äldsta kusin på mammas sida; Ville!
Så det har jag köpt idag. Sen köpte jag nya strumpbyxor (då jag redan haft sönder ett par jag köpte november/oktober ish), en skjorta och ett par örhängen!

Rööööda såklart! Tänkte ha dessa till julafton. Dock betalade mamma dessa (hon är den där som först vid kassan säger ”Ja men JAG TAR DET HÄR SÅÅÅÅ” och man blir lite småsvettig och generad), så det kändes skitfel att gå runt med dom i handen bara. Så jag slängde på dom! Har inte haft ”stora” örhängen på flera flera år, så det kändes skitskumt i början. Men nu så! Nu känns det bara bra.

Sedan hade jag även tid att fixa mina naglar 14:30, så det har jag gjort! Jag tycker det är så jäkla trist att ha röda naglar vid jul, eftersom nyår är samma månad så känns det liiiite B att ha röda naglar. Har haft det många år men inte fan ska jag ha det i år också!
Så det blev dessa;

En fransk manikyr-ombre. Fade. Vad ni nu vill kalla det.
Hade samma stil (dock kanske lite kortare) på balen & studenten i somras! Skitnajs, stilren men ändå fin. Passar till allt. Tar inte fokus men är inte heller pisstråkiga. Ja ni fattar!


Sedan till ”gubbslem”-delen av rubriken.
Jag hade satt mig på BR (gud prise er för att ni ställt fram en stol att sitta på inne i butiken) för att mamma och Fredrik skulle köpa en julklapp. Lång kö, ont i mina fossingar och ledig stol. Match made in heaven säger jag.
Iallafall!
Jag sitter i godan ro, kikar runt på leksakerna omkring och ser väl allmänt trött ut.
Går förbi en mindre skara folk, och märker att en stannar upp.
Mesig och rädd som jag är, så tittar jag åt andra håll för att undvika ögonkontakt och jobbig situation.
I nästa stund känner jag en kall hand som klappa min kind, och tänker att det kanske är mamma, vänder mig om och möter en man, 60+, som STINKER starksprit. Han klappar mina kinder under hela konversationen som känns obehagligt lång. Han säger ”här sitter du och ser ledsen ut, du borde intr vara ledsen. Människor är så vackra när de är glada. Du borde vara glad” varpå jag svarar att jag bara är trött. Då säger han ”det förstår jag, det får man vara. Du är så vacker. Du är jättesnygg, du borde alltid vara glad, för du är så söt. Jättevacker” och tillslut slutar han klappa och går långsamt därifrån.

Det är nu, i detta tillfälle, som jag önskar att jag hade styrkan att vrida armarna av gubbslemmet. Jävla as. Åtminstone reagera, rycka bort hans händer och säga ifrån. Önskar verkligen att jag kunde. Men jag tillhör den delen av människor som fryser när något händer. När både flykt & fight slår in samtidigt. Som ett motorstopp vid grönt ljus.

Ringer direkt min sambo Oliver och förklarar. Han vet vilka som jobbar på öster idag och skickar ett sms med vad jag berättat, för att underrätta. Kanske för att hålla ett extra öga, vad vet jag.
Det jag vet är att det kändes så jäkla tryggt att ha en sambo som arbetar inom säkerhetsbranschen, mamma och Fredrik på plats och just det att inte vara ensam. Hade jag vart ensam så hade jag känt mig så hjälplös.

Jag kommer inte må dåligt över detta, kanske på grund av ovanstående och kanske för att det bara var en klapp på kinden av ett gubbslem med stinkande andedräkt.
Men fan vad jag önskar att jag bara rytit ifrån direkt. Bett han fara dit pepparn växer med sina händer och ”fina” ord.

Hur som helst, gubbslem och ärkepuckon finns även fast det är jul. Och en vacker dag kanske jag går in i fight-mode och ber äcklet som ofredar mig att dra åt helvete, slår bort dennes hand eller liknande.
Stå på er, och försök stå upp för er själva när äcklen kryper nära.
Tillsammans är vi starka❤️

#intedinkropp #naglar #julklappar

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
blir så inspirerad av dig finis!!! Följ gärna min blogg om du känner för det, hade gjort mig otroligt glad!! Kram på deeej🤪🤩nouw.com/sarafogelström
Karlssonlinas
Karlssonlinas,
Åhh men tack fina du!! Vad glad jag blir🙈 Kram på dig och God Jul!!nouw.com/karlssonlinas
juliablomgren
juliablomgren,
Såå snygga naglar!!!nouw.com/juliablomgren
Karlssonlinas
Karlssonlinas,
Åhh taaack!! 🙈nouw.com/karlssonlinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229