Förlossningsbrev in the making

Halloj!

Trevlig helg på er förresten🌸

Jag har precis skrivit ihop en början till ett förlossningsbrev. Shit vad verkligt det känns när man skriver vilken smärtlindring man vill respektive inte vill ha, vilka ställningar man vill testa, hur man vill bli bemött.. Nu är det ju som mest 24 veckor kvar tills det är förlossningsdags, men jag tänkte att jag kan ju skriva ihop ett brev nu och ändra det under graviditetens gång om det är så att jag ändrar mig!

Jag har ju ändrat mig från innan jag blev gravid och nu. Innan jag hade plussat så var jag ju helt 100 på att jag absolut inte skulle ha någon annan smärtlindring än lustgas, och att endast pappan (Oliver) skulle vara med på förlossningen.
Men efter att ha sett förlossningsvideos, läst förlossningsberättelser och något avsnitt av Förlossningen så har jag insett att ryggmärgsbedövning verkar jääääkligt nice. Och jag har även insett att Oliver kommer knäckas på mitten under förlossningen och både han och jag kommer behöva stöd från en tredje part.

Planen just nu är som följer;
Jag och Oliver åker in, meddelar våra mammor och de kommer så fort de kan. Min mamma reser bort den 12:e september så jag hoppas ju såklart att hon är hemma när bebis väl kommer, för jag vill verkligen ha min mamma med. Hon vet ju hur jag fungerar när jag har ont också... 😝

Oliver klarar ju inte av att se mig ha ont. Han tycker det är jättejobbigt att bara stå och se på och inte kunna göra någonting för att hjälpa mig eller lindra min smärta, och jag tror också att han kommer bli aningens svimfärdig när det verkligen är dags. Så istället för att alla barnmorskor måste ta hand om honom så är det skönt att veta att någon mer anhörig kan se efter honom😂 Då kan jag ha fullt fokus på att föda barn också.

Nu får vi ju se hur många som kan/får vara med på förlossningen, men vad jag förstått så verkar det inte vara något problem om blivande mormor/farmor är med. Sålänge de är ur vägen😜


Ni som är gravida eller har fött barn - skrev ni förlossningsbrev? Om inte, hur förberedde ni er för förlossningen, hur visste personalen vad ni ville respektive inte ville?

Tack för att ni läste🌸
#förlossningsbrev #gravid #vecka18

Gillar

Kommentarer

Mikaelastenmark
Mikaelastenmark,
Med första barnet skrev vi förlossningsbrev; att jag bara ville ha lustgas,bara pappan och barnmorskor med i rummet, att min sambo skulle få vara lika mycket involverad i förlossningen som jag var. För mig var det viktigt att han inte blev bortglömd 😊
Med andra barnet skrev vi inget brev,men sa att jag bara ville ha lustgas när vi kom in 😊 (jag var öppen 10cm när vi kom in så hade inte kunnat få annat än lustgas.)
nouw.com/mikaelastenmark
Karlssonlinas
Karlssonlinas,
Okej, tack för svar!☺️
Ja Olivers delaktighet är viktig för oss också, dock är vi ganska överens med att han kommer behöva stöd från någon (hans mamma tex). Jag tror att oavsett hur så kommer förlossningen bli super👌🏻👏🏻
nouw.com/karlssonlinas

Följ mig på Instagram! @liinaakarlssons