Bottenlös ilska

Känslor

Hej.
Jag såg precis videoklipp från (tror det var gårdagens?) publicistklubben där Fredrik Virtanen tydligen skulle svara på frågor om sin bok eller något, där andra journalistkollegor till både honom och Cissi Wallin befann sig. Cissi var även på plats och ifrågasatte varför honoch alla de andra (av varandra oberoende, let me remind you) kvinnor som öppnat sig, berättat om och visat sina sår efter vad Virtanen utsatt dom för, ifrågasätts i medier och liknande. Varför Virtanen gått från att vara förövare till offer, och Cissi offer till förövare.

Jag blir så grundlöst jävla rosenrasande när jag ser, läser och hör sånt här.
Cissi står alltså i en lokal full av folk, hon har blivit kallad häxa, hennes följare på instagram kallas för lynchmobb, hon har blivit trampad på av så många olika människor och väsen, och ändå har hon stake (så jävla fult uttryck, brw) att stå där, se sin förövare rakt i ögonen och med stadig röst ifrågasätta.
Och även där trycks det ner, man ber henne ställa en konkret fråga, vilket hon också gör.

Behöver jag ens påminna om att lokalen är tjock av vuxna människor? Mammor, pappor, förebilder.
Så sitter majoriteten som ena fega jävla höns och tiger, säger inte emot när man även där börjar trycka ner Cissi och förminska hennes fråga.


Jag skäms något otroligt över att vuxna människor, journalister, föräldrar, förebilder, även såna som hashtaggade med #metoo inte kan stå upp och ryta ifrån när denna skit sker rakt framför dom.
År 2019 så vågar vuxna människor inte ryta ifrån. År 2019 tiger man, låter beteendet fortgå och förövarna tror att det de gör är helt och hållet okej. Normalt, om man ska se på allt Virtanen kommer undan med eller bara alla artiklar på internationella kvinnodagen i år.

Jag har inte vågat säga ifrån för min egen del när jag blivit utsatt, men jag ska då fan inte stå och knipa käft när något sker framför mina ögon. Oavsett vem eller var, förövarna måste inse att det är ett jävla lagbrott de gör, och att det sätter långt mycket mer spår än en fjuttig böter OM dom lyckas bli fällda.
De som inte kan inse, backa och be om ursäkt ska få hjälp med sitt sexualmissbruk.
För kan du inte motstå att tafsa, våldta och inte slutar fastän du får upprepade nej eller möts av korsade ben så är du sexmissbrukare och behöver vård.


Jag tänker inte hålla käft och ja, väldigt hårt språk i detta inlägg.
Men det är fucking allvar nu, inget jävla tigande längre. Det bör inte någon av er heller.

Ni, som jag, som utsatts för övergrepp, trakasserier eller våldtäkt, ni vet vilka spår det lämnar. Hur man instinktivt ryggar bort, eller rentav undviker specifika platser för att aldrig mer vara med om det där igen. Ni vet mycket väl känslan av smuts, känslan att aldrig kunna bli ren igen eller någonsin kunna njuta av sex igen.
Ni vet också allt för väl känslan av panik som stiger inom en när man inser vad som kommer/händer/har hänt.
Man önskar inte någon detsamma.
Man önskar att man slitit loss pungen på det aset som förnedrat och smutsat ner det vackraste man har; ens kropp.
Man önskar att man hade 20 vittnen som såg allting, som kunde intyga precis allting och få aset dömt.

När jag blivit ofredad på tex krogen så har jag så innerligt önskat att jag vore lite mer som en grabb. Gör först, tänk sen. Då önskar jag att jag gett gubben, mannen, killen, äcklet i fråga en rejäl jävla snyting och bett honom fara så långt åt helvete det bara går.
För det är den ilskan jag går och bär på nu, flera år senare.
Fyra år efter jag blev våldtagen så önskar jag att jag gjorde mer. Två år efter att den gamla gubben på krogen som tafsade på mig blev anmäld. Ett år efter att ett jävla vider på Gutekällaren som bestämt sig för att jucka mot mig fick mer än bara en armbåge i magen (det kändes jävligt bra kan jag tillägga).


Att folk inte reagerar och allra helt agerar när saker händer rätt framför näsan på dom är så jävla sorgligt, vidrigt och rent genomjävligt.
Du hade ju inte velat vara den utsatte själv, eller hur?
Vad är din orsak till att inte ryta ifrån när små flickor bli tafsade på i ung ålder?
Vad har man för orsak när man ser sin egna dotter bli antastad av ens manliga vän, och man bara super vidare och låtsas som att det regnar?
Vad är det för jävla sätt, att tiga?
Inte bara om sexuella övergrepp utan övergrepp överlag?

Det är fan dags att ta sig i kragen nu och ryta ifrån. Det är då fan inte värt smärtan som sitter kvar i psyke och kropp.
Stå upp för din medmänniska.
#vistårhär

  • Känslor
  • 204 visningar
  • Nära Vibble Basgången , Visby

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229