En sak jag gärna vill ta upp är att många människor använder bög och flata som ett skällsord. För egentligen är det inget fult ord, men människor har använt det ofta när dom bråkar som att t. ex. säga ”jävla bög”. För om man tänker på det säger dom egentligen ”jävla homosexuell”. Men jag tror det är många som säger det utan att veta vad dom egentligen säger. Vissa säger det även för att de tycker att de är coola då. Jag tycker det är dumt att det blivit ett fult ord för det är ju inte något fult att vara bög eller flata.

En annan sak som jag också vill ta upp är att vissa säger ”va bögigt”. Vad är det som gör att något är bögigt? Är det vissa saker bara bögar gör? För typ om en kille sminkar sig då är det alltid någon som kommenterar att det är bögigt. Men mina pappor är ju bögar men ingen av dom sminkar sig, är de mindre bögiga då? Jag kommer nog aldrig förstå det här för ju mer jag tänker på det ju rörigare blir det. För tänk om det är en kille som älskar smink som t. ex. Yohio, många trodde han var bög men han har själv sagt att han är hetro, alltså att han tycker om tjejer. Men hur kan han då vara bögig? Jag hoppas ni förstår vad jag menar. För detta var inte det lättaste att skriva om.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Idag tänkte jag skriva lite om hur homosexualitet sett ut i Sverige. 

Det hela började på 1200 talet men då ville man inte veta något om det för då tänkte man typ " ser man det inte så finns det inte". Det var lite konstigt för om jag t.ex såg 2 män pussades och jag berättade det för någon skulle jag fått skulden och alla skulle sagt jag jag ljög. 

På 1600 talet hade man börjat förstå att det fanns människor som var homosexuella och då ansågs det vara ett brott. 8 år senare blev det dödsstraff på homosexualitet. Då blev man antingen halshuggen eller bränd. Men som tur var togs den lagen bort 1778. Det tycker jag var bra för det ska inte vara dödsstraff på att man blir kär i en annan människa. 

1864 blev det istället straffarbete i upp till 2 år. Detta gällde bara män. På 1900 talet kom man på att det skulle gälla kvinnor också. 33 år senare togs den lagen bort. 10 år därefter trodde man istället att det var en sjukdom och människor blev inlagda på sjukhus. 

HUR KAN MAN ENS TYCKA ATT KÄRLEK ÄR EN SJUKDOM?

1950 startade RFSL, de jobbar för att alla ska vara lika mycket värda och att kärlek är fint. Man bli kär i människan och hjärtat inte i snoppen och snippan. 

Allan Hellman blev den första som vågade säga i medier att han var kär i en annan man. Det tyckte jag var modigt och bra gjort. Där började det släppa lite och 1988 kom en lag som sa att samkönade äntligen fick bo tillsammans. 1995 kom lagen att man fick ingå partnerskap, men det var inte förrän 2009 som lagen om att man fick ingår äktenskap kom. 

Kan ni fatta att det bara varit lagligt i 30 år att bo ihop som en familj och detta i Sverige som är ett bra land som kommit långt jämfört med många andra länder. I vissa länder är det fortfarande dödsstraff på homosexualitet, men detta kommer jag skriva mer om i ett annat inlägg. 

Likes

Comments

Jag heter Caroline och bo i en regnbågsfamilj. En regnbågsfamilj kan se ut på många olika sätt t.ex. det kan vara 2 mammor eller 2 pappor, det kan också vara en mamma och pappa fast någon av dom är trans, eller 2 mammor och en pappa eller tvärt om, osv. Min regnbågsfamilj är iallafall 2 pappor och 1 mamma fast hon bor inte med oss, för min ena pappa var ihop med mamma först innan han förstod att han var kär i killar. Jag var bara 8 år när min pappa blev homosexuell, så jag har levt i en regnbågsfamilj i 20 år nu. I skolan blev jag mobbad för att jag bor i en regnbågsfamilj, men jag tror att dom som mobbades egentligen inte vet något om att bo en regnbågsfamilj och att dom kanske var lite rädda för det. Men en regnbågsfamilj är som vilken annan familj som helst. Det är en grupp som lever tillsammans, tar hand om varandra och sprider massor med kärlek. Jag ville börja en insamling för att när jag är på oasen (mitt jobb) läser personalen en tidning som heter ”8 sidor” varje fredag för vi ska veta lite vad som händer i världen. En fredag läste vi om att det fortfarande är många länder där det inte är okej med homosexualitet och att i vissa är det dödsstraff. Jag blev jätteledsen för jag trodde välden hade kommit längre än så. Där och då bestämde jag mig för att jag ville göra något åt saken. Jag pratade med personalen och bestämde att jag ville starta en insamling. Det var lite jobb innan jag kunde börja. Först skulle jag komma på ett namn, det blev kärlek vinner. Sen skulle jag prata med pappa så det var okej för honom, eftersom jag får betala all kostnad för material för mina egna pengar. När allt var okej och vi hade en plan så skapade jag en Instagram där jag lägger ut saker som man kan köpa för att skänka pengar. Men nu kände jag också för att starta en blogg för att skriva lite om vad som egentligen händer i världen och sånt som handlar om HBTQ. En sak som jag också blev förvånad över är att det är lite mer komplicerat för oss som är i en regnbågsfamilj att åka på senester. Vi måste kolla upp om just det landet är okej att åka till, om landet godkänner samkönade par. Vi syskon har precis skickat iväg våra pappor på en resa för att dom fyller jämt. Först tänkte vi på Dubai, men det hade inte funkat för där är det dödstraff, så vi skickade iväg dem till Marocko. Marocko är ett land där det är helt förbjudet med homosexualitet om man bor där permanent, men eftersom det är ett turistföremål så är det okej på hotellen, men ute på stan får dom inte hålla i hand, pussas eller ens kramas. Vad är det som gör att människor är rädda för homosexuella? Varför kan man inte bara få vara kär i vem man vill? Jag vill stoppa homofobi med KÄRLEK VINNER!

Likes

Comments