Kunst til fordel for gigt✌🏼

Som nogen af jer ved, var jeg i september sammen med to andre gigt-damer, for at male et maleri, in the name of GIGT.
Vi havde den skønneste dag sammen, og fik produceret en masse kunst, snakket og drukket kaffe. Det er altid befriende at være i selvskab med folk i sammen båd. Det glæder sku om det er en mødregruppe, folk i sammen erhverv, studie eller nogen med samme sygdom som en selv. Det er altid rart at kunne spejle sig.

Pernille og Søs er som mig i 30'erne - hvilket gøre relative unge i gigt verdenen. Og det er netop det, der er så mega vigtigt for mig at råbe højt om.
Gigt har intet med aldre at gøre, det kan ramme alle, i alle aldre. At man ofte ser ældre damer med gigt, det medgiver jeg 100% - men de har ofte slidgigt, hvilket på ingen måde kan samenlignes med inflammatorisk gigt.
Måske du tænke - hvad da? Så helt kort forklaret..
Slidgigt (ikke nødvendigvis noget der kommer med alderen, men ofte) en gigtsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene langsomt ødelægges. Hvor imod inflammatorisk gigt er en 'fejl' i immunsystemet, der gør at det (immunsystemet) går til angreb på en ellers rask krop. Ud over ømme og hævede led, er man ofte ustyrlig træt, får feber, taber sig i vægt - også er der ALLE følgesygdommene. Nogen lever et almindeligt liv med sygdommen, men mange er også voldsomt hæmmet af det.

For som nævnt, er det at have gigt ikke bare gigt - der er også alle følgesygdommene.
Fx har Gigtforeningen lige udgivet en podcarts med Nana, hun er 28 år og sklerodermi, og en følge af denne sygdom er, at hun har fået dårligt hjerte. Faktisk er det så dårligt, at hun har fået en pacemaker. Hun er OTTEOGTYVE ÅR!
Mange af mine gigt veninder, døjer alle med maven, oppustet, kvalme, ondt, og skal være opmærksomt på hvilke fødevare de indtager. Små sår der ikke heler, fx i næsen. Hjerte-kar sygdom, knogleskørhed... også er der trætheden. Ikke bare sådan mandags træt, men sådan helt ind i knogler træt. Fuldstændig udmattet, helt uden overskud, og fraværende. Det er forfærdeligt.

Det jeg vil sige er, at gigt ikke kun er en sygdom for gamle koner. Og at når man har en gigtsygdom, handler det ikke bare om at have lidt ondt i sine led. Det kan være yderst invaliderende og i nogen tilfælde en livstruende sygdom.
Det er så PISSE vigtigt, der bliver sat noget fokus på det! #BUM

Vores maleri var en tur forbi Lauritz.com i torsdags, og er blevet vurderet til 4000,-
Lauritz.com har tilbud at sælge maleriet for os, og betale omkostningerne, så hele overskuddet går til gigtforeningen.
Det kommer til salg i morgen og auktionen kører en uge frem. Jeg skal nok dele et link når det kommer 😊
Så byd byd byd, og del del del - så vi kan få skrapt nogen penge sammen til gigtforeningen og sætte en MASSE fokus på unge med gigt 💘


//K

MY SICK BUT BEAUTIFUL LIFE
instagram | facebook | kontakt

  • 856 visninger

Synes godt om

Kommentarer

kroniskefarver
kroniskefarver,
Glæder mig helt vildt til det går løs i morgen
nouw.com/kroniskefarver