Det er en ting jeg har lært den siste tiden som student på NIH så er det ar man ikke skal sammenligne seg med andre! Jeg tenker at jeg er ganske flink til å ikke sammenligne meg med andre. Jeg har følt at jeg har blitt mer og mer trygg i mitt eget skinn. Det var helt frem til jeg skulle legge ut en video hvor jeg hold på med markløft. Jeg har aldri testet 1RM (repetisjon maksimum) i markløft før! Jeg har har heller aldri løftet så tungt noen gang før. jeg var utrolig fornøyd og stolt over å ha løfta 85kg. Hadde du spurt meg for ett år siden om dette var mulig så hadde jeg ledd av deg! På den siden var det ikke aktuelt å tenke på markløft en gang! Og i dag kom dagen hvor jeg skulle klare 85kg i markløft! Men når jeg skulle legge ut videoen begynte flere tanker å surre! Hva om mange kritiserer teknikken? Hva om folk ikke synes at 85kg er mye? Manger løfter jo over 100 kg lett! De må jo bare le av dette.. er det virkelig noe å legge ut en video av? Jeg gikk fra å være kjempe fornøyd til å snakke meg selv ned på to sekunder!


Men vet du hva? Jeg bryr meg ikke, og nå ligger videoen på Instagram og Facebook. Jeg har kjempet hardt får å komme hit og skal forsette å kjempe like hardt videre! Vi er alle ulike og har helt ulike utgangspunkt. Her om dagen fikk jeg høre at jeg er en toppidrettsutøver på mitt eget hvis. Og visst er jeg det! Jeg har gått fra å ikke knapt kunne bevege meg til å leve er aktivt liv hvor det er jeg som har kontroll over smertene og ikke smertene som har kontrollen over meg.


Tenk litt igjennom om du sammenligner deg mye med andre.. den eneste som er kvalifisert til å konkurrere mot deg er deg selv. Tenk på alt du har fått til frem for hva alle andre får til. Jeg prøver å bruke de rundt meg og de på sosiale medier som en inspirasjon frem for å kunne være som dem. For det vil jeg ikke få til uansett hvor hardt jeg prøver.


Jeg har ikke har noe særlig forhold til testing ved trening før nå, men jeg ser virkelig verdien av det! Jeg har se hva utganspunktet mitt er, og jeg kan se hvor langt jeg har kommet! Blir det flere RM tester på meg fremover? Absolutt!


Så mitt tips til deg er, slutt i sammenligne deg selv med andre hele tiden og fokuser på hva du har fått til og din vei videre!


Ha en fortsatt fin uke!

Kari :)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Tatt deg en tur ut av komfortsona i det siste? Det gjorde jeg i går! Jeg er dårlig på å utfordre meg selv, men prøver hele tiden bli bedre på det. For min del så handler det om å prøve noe nytt, utfordre meg selv, få nye erfaringer. I går, da jeg var ferdig med dagens treningsøkt og på vei ut døra (jeg var i grunnen veldig klar for å komme meg hjem etter en lang dag…) så møtte jeg ei dame som trener på senteret, hun skulle være med på en zumba-time. Zumba tenkte jeg .. jaja hver sin smak. Hun var helt overbevist om at jeg ville like det, dette måtte jeg jo bare prøve mente hun. Jeg har vært med på zumba et par ganger før og det var absolutt ikke noe for meg! Følte meg som en elefant på stylter, med null koordinasjon! Jeg hadde for lengst bestemt meg for at skulle jeg holde meg langt unna alt som innebærer dansetrinn, hopp og sprett. Men jeg lot meg overtale og ble med inn igjen, til min store overraskelse!


Jeg bestemte meg for å gå inn med et åpent sinn og et godt humør. Og for en time!! Hver muskel i kroppen fikk kjørt seg og jeg fikk virkelig opp pulsen. Jeg har aldri vært borti i så energisk og glad instruktør! Jeg følte meg velkommen og ble tatt godt imot i gruppa. Det var vanskelig å henge med på alle trinnene, men det gjorde ingenting, det var kjempegøy! Måten jeg ble veiledet gjennom trinnene gjorde at det føles både overkommelig og morsomt. Jeg hadde et smil om munnen under hele timen og jeg smiler enda! Det å sitte igjen med en følelse av glede og mestring når man har prøvd noe man i utgangspunktet synes er vanskelig er helt herlig! Kanskje du er klar for å gi noe en ny sjanse? Overrask deg selv!


Skal jeg på Zumba igjen? Definitivt! Tusen takk til damen jeg møtte i døra på vei ut og til den supre instruktøren på Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening ! Dere fikk meg til å se glede i denne type gruppetimer og jeg gleder meg allerede til neste gang!Gi deg selv en utfordring denne uka, prøv noe nytt og spennende! Og husk, vi har alle ulike syn på hva som er utfordrende og vanskelig! Tenk på hva du selv synes er vanskelig og ikke på hva alle andre tenker. For mange er det å gå på zumba en gang i uka en helt vanlig treningsøkt, mens det for meg og mange andre kan være en høy terskel å komme over.


Ha en fortsatt fin uke dere!

Kari

Likes

Comments

Har du noen gang tenkt på hvorfor du trener? Hvorfor du har valgt å ha en aktiv livsstil?

Det finnes mange grunner til at folk trener - hva motiverer deg til å gjøre det?

Jeg har trent i flere år selv, underveis har jeg hatt ulike grunner til å gjøre det. For det første liker jeg å være aktiv, dessuten må jeg holde ryggen i sjakk. Jeg vil også bli sterkere og ønsker å trives i min egen kropp. Jeg må jo innrømme at utseende også spiller en rolle her, fokuset på kropp og utseende påvirker oss, enten vi vil eller ikke. Det er fort gjort å sammenligne seg med de topptrente kroppene vi ser på TV eller Instagram, men hva vet vi om livsstilen til alle de topptrente? Er trening det eneste de driver med? Mange kropper fikses på av kirurger, dessuten fikses mange bilder før de legges ut. Hva er virkelig…?

For noen er det mulig å bruke mye tid på trening, de prioriterer å bruke 4 timer på trening hver dag, og følger en streng diett til enhver tid. Men de aller fleste av oss har en travel hverdag med mange forpliktelser, dessuten vil vi gjerne tilbringe tid sammen med venner og familie. Vi kan drømme om de muskulære armene og den trente rumpa, men er det virkelig noe å strebe etter?

Selv har jeg latt meg lure av disse bildene, men med tiden har jeg lært et par ting. Det viktigste er at jeg trives i egen kropp, da blir jeg fornøyd med hvordan jeg ser ut. Jeg prøver å bry meg mindre om hva alle andre gjør hele tiden. Hvis jeg ønsker å trene mer og tyngre fremover, så gjør jeg det fordi det føles riktig for meg, ikke fordi det skal imponere de som ser bildene mine på Instagram. Liker de ikke det de ser? Nei vel.. da kan de slutte å følge meg.

Nå som jeg studerer på Norges idrettshøyskole har jeg lært utrolig mye om helsegevinstene ved trening og fysisk aktivitet. Mer kunnskap bekrefter at jeg er på rett vei, jeg skal fortsette å trene og videreføre den aktive livsstilen som jeg har. Hvordan vi velger å bruke og ta vare på kroppen vår i ung alder, vil påvirke hvordan vi har det senere i livet. Jeg vil være som farmor, farfar og morfar når jeg blir gammel. Jeg vil være aktiv og takle hverdagen også når jeg blir eldre. Jeg vil kunne løpe rundt og leke med barnebarna mine så lenge som mulig. Jeg ønsker å kunne dra ut å se verden og oppleve ting jeg ikke har hatt tid til før. Men da må jeg ha kroppen med meg og det må jeg tenke på allerede nå.

Som sagt studerer jeg for tiden, det betyr mindre tid til trening. Men jeg har etter hvert funnet en rytme på lesingen og planlegger å komme i gang med trening for full igjen nå. Føler meg virkelig klar! Jeg vil bruke og utfordre kroppen. Jeg vil jobbe hardt for å løfte tyngre og løpe lengre. Ikke for å se bedre ut i bikini sommeren 2018, men fordi jeg synes det er gøy, og fordi jeg vil utfordre meg selv.

Jeg har jeg har blitt mer voksen og fornuftig den siste tiden. Mine holdninger til kropp, trening og livsstil har endret seg til de bedre . Jeg kjenner ikke så mye på kroppspresset lenger, det er andre grunner til at jeg vil holde meg i form. Jeg vil være sunn, frisk og sterk! Hverdagen skal fungere godt, jeg skal være fornøyd, det er det viktigste.

Jeg kunne ha ramset opp alle fordelene med trening og fysisk aktivitet, men det ville ha blitt et veldig langt innlegg. Helt på tampen her legger jeg med helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet, her er det mange god råd.

Ha en strålende helg!

Kari

Likes

Comments

Nå er vi godt på vei inn i de kalde høstmånedene. Mange forbinder høst med suppe, det gjør vi i hvert fall her i huset. Når de kalde kveldene kommer er det godt å ha en velsmakende og mettende suppe å varme seg på… Jeg fikk et tips om en god søtpotetsuppe som bare måtte prøves ut og den kan jeg trygt anbefale videre til dere! Frisk, rund og fyldig, med mange gode smaker og et varmende hint av chili… Nam! Selv om vi spiser både kjøtt og fisk er det innimellom godt med et ”kjøttfritt” alternativ. Hva med å prøv denne neste gang du er klar for en kjøttfri middag? Vel bekomme!

Her er alt du trenger for å lage suppen, men Trine forklarer best selv hvordan du går fram.

 • 500 g søtpotet, i terninger
 • 150 g gulrot, i biter
 • 1 syrlig eple, i biter
 • 1 rødløk, i terninger
 • 3 hvitløksfedd, hakket
 • 2 ts revet frisk ingefær
 • 1 rød chili, hakket
 • 6 dl grønnsakskraft
 • 4 dl kokosmelk
 • 1/2 lime, saften
 • 1 ts korianderfrø, knust i morter
 • 1/2 ts malt spisskummen
 • kajennepepper
 • salt
 • 4 ss gresk yoghurt
 • frisk coriander
 • godt brød


Kari

Likes

Comments

Så var det tilbake til hverdagen da dere! Det er kjennes faktisk veldig godt å komme tilbake til hverdagen etter tre fine ferieuker, hvor jeg virkelig har fått slappet av og kost meg masse med venner og familie. Jeg har både vært i Kroatia og Femundsmarka. Nå venter jobb og treningsrutiner, og ikke minst skolehverdagen. Mot slutten av ferien begynte jeg å lengte jeg tilbake til hverdagen - for en deilig følelse!

Jeg har tatt et stort steg og begynt på skolen igjen. Jeg har lenge visst hva jeg har hatt lyst til å studere, men det har vært en høy terskel å komme over. Sist jeg studerte, for et par år siden, gikk all stillesittingen hardt utover rygg og nakke. Men nå går jeg på’n igjen, med nytt mot og sterkere kropp! Dette året skal jeg bruke på å ta en PT-utdannelse ved NIH aktiv, på Norges idrettshøgskole . Jeg er så klar for å se hva dette året har å by på, jeg vil lære mye og åker vil dele mine nye kunnskaper med dere. et lærerikt år venter!

I ferien har jeg savnet treningsrutinene jeg var så godt i gang med og det skal bli godt å finne tilbake til rutinene. Det er alltid litt tungt i starten, men det kommer seg fort. Kanskje det også er på tide med nye treningsmål også? Eller å endre litt på treningsprogrammet ditt? Som jeg skrev om i forrige innlegg så har jeg brukt mer tid på trening og aktivitet ute denne sommeren. Det er fortsatt fint å trene ute, men det nærmer seg tid for å trekke mer inn. Jeg har lyst til å fokusere mer på tyngre styrketrening utover vinteren og jeg vil sette meg noen mål å jobbe mot de neste månedene. Jeg skal også prøve meg på en utetrening i uka, ved Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening . Dette er en time med styrketrening ute, hvor jeg får muligheten til å trene med en gruppe flotte mennesker. Det å trene med andre gir meg så utrolig mye, som jeg har nevnt før. Vi får både trent og vært sosiale, samtidig som vi kan gjøre hverandre gode. Det er absolutt en vinn-vinn situasjon!

Jeg og min gode venninne Mari har satt opp et par treningsmål hver for høsten. Vi har fortalt hverandre målene våre slik at vi kan motivere hverandre og jobbe sammen for å nå dem. Vi har planlagt en del trening sammen nå utover høsten og gleder meg allerede til disse øktene. Å ha en du kan le og smile med gjennom de harde øktene er gull verdt! Det å fortelle målet sitt til noen er ofte med på å øke lysten til å nå dem, i hvert fall hvis begge har satt seg mål. For du skal vel ikke være noe dårligere enn den andre, skal du vel? Jeg er ikke alene om å være født med en god dose konkurranseinstinkt, eller hva Mari?

Håper dere som fremdeles har ferie nyter fridagene til det fulle. Kos dere og slapp av, gjør ting som gir deg glede og overskudd. Og til dere som er i gang med hverdagen - stå på videre med jobb, trening og andre hverdagslige aktiviteter. Håper dere er godt inne i hverdagsrutinene igjen. Hvis du ikke er helt i mål enda så kommer du nok dit! Gi kroppen litt tid til å vende seg til hverdagen igjen og vips er du i gang med full trening og ny giv. Bruk høsten godt!

Tilslutt vil jeg bare takke dere som har gitt meg hyggelige tilbakemeldinger på Instagram og på bloggen. Dere er den beste motivasjonen for å fortsette!

Ha en fortsatt fin uke!
Kari
 • 337 Lesere

Likes

Comments


Hva er vel bedre enn å være ute? De siste ukene har jeg stort sett trent ute. Herlig! Det er befriende å være ute, skogen og nærmiljøet byr på mange treningsmuligheter. Bruk det for det det er verdt!


Selv har jeg variert litt, med både lange turer i skog og mark og trening i nærmiljøet. Jeg har bl.a. gått en totimers omvei gjennom skogen på vei hjem fra jobben, dessuten bor jeg rett ved Voldsløkka i Oslo, hvor det er muligheter for både løping og bruk av Tuftepark. Jeg har prøvd meg i Tufteparken et par ganger, men kjenner at terskelen for å slenge meg rundt der alene med flere andre "tilskuere" til stede er ganske høy. Og det er jo egentlig bare tullete! Det er foreløpig enklere å nærme seg Tufteparken sammen med en treningskamerat, men jeg prøver å manne meg opp til å trene alene der også. Det gøy å prøve noe nytt!


Det fine med å trene ute - i tillegg til herlig, frisk luft! - er at man kan klare seg med minimalt med utstyr. Trening med egen kroppsvekt er toppen!

Jeg har selv investert i et par treningsstrikker, noe som åpner enda flere muligehter for utetrening. Jeg reiser på ferie på lørdag, og joggeskoene og strikkene er pakket allerede. Jeg tar ikke fri fra trening selvom jeg skal på ferie! Jeg ser fram til kunne ta en løpetur på morgen og noen øvelser med kroppsvekt og stikker før vi tar turen på stranda.


Den siste tiden har jeg hatt mye fokus på å løfte tyngre, men nå har jeg lagt tunge løft på hylla frem til høsten og vinteren. Jeg skal selfølgelig forsette og holde stryken vedlike, men jeg vil heller bruke mulighetene sommeren. Vi må tidsnok trekke inn til treningsstudioene når høsten melder seg...


Jeg oppfordrer alle til å bruke sommeren og fridagene på å utfordre seg selv til å ta med treningen ut☀

Har du tips til utetrening så kommenter gjerne!

Likes

Comments

Lyst på pizza på en hverdag? Denne pizzaen er både sunn og god! Jeg kom over denne oppskriften da jeg hørte på Treningspodden mitt favoritt-podcast om dagen! Takk til Linda Stuhaug for inspirasjon, oppskriften er hentet fra hennes blogg, Sunn matgled e. Denne oppskriften passer fint til tre personer.

Bunnen:

350 – 400 g søtpotet

120 g valgfritt mel, (jeg brukte grov sammalt hvete)

1 egg

krydder etter ønske (jeg brukte oregano, chili, hvitløk, salt og pepper)

Fyllet:

400g karbonadedeig

1 hakket løk

2 ss tomatpuré

4-5 ss grovhakkede tomater

1-2 dl vann

krydder etter ønske (jeg brukte det samme som i bunnen)

Del søtpoteten i store biter og sett de i mikrobølgeovnen i 5-15 min, eller til den er myk. Det er også mulig å bake den i oven på 200 grader, men dette tar lenger tid.

Når søtpoteten er myk tar du av skallet og har den i en blender. Du skal lage en søtpotetmos helt uten klumper.

Deretter tilsetter du egg, mel og krydder. Pass på å blande godt. Bruk en plate med bakepapir og husk på smøre bakepapiret. Stek bunnen på 200 grader midt i ovnen, i ca 15-20 min., eller til bunnen er gylden og sprø. Husk at steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Sett bunnen til kjøling før du tar på fyllet, dette er for å beholde sprøheten i bunnen.

Stek karbonadedeigen sammen med løken, tilsett tomatpure, grovhakkede tomater, vann og krydder. La fyllet småkoke til kjøttsausen er fyldig og ikke altfor fuktig.

Spre fyllet utover bunnen og tilsett grønnsaker og ost etter ønske, jeg valgte å ha på fersk rødløk, mais, paprika og tilslutt mozarella ost

Sett pizzaen inn igjen på 200 grader og stek den til osten er smeltet og gylden. Etter steking la jeg ruccola på toppen.

Serveres rett fra ovnen, gjerne med en god salat.

Håper det smaker!

Likes

Comments

Nå har jeg hatt et veldig langt opphold fra ordentlig trening og fra bloggen. Helsa er godt på vei til å bli bra igjen. Det skal bli godt å komme i gang med treningen for fullt. I går kveld gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på veldig lenge, jeg var med på en gruppetime. Fy søren så gøy det var! Gikk inn og tenkte jaja, vi får se hva dette er... og gikk ut med en motivasjon jeg ikke har sett på lenge! Tusen takk for en super opplevelse Renate!


Når du har en flink instruktør som klarer å holde i gang gruppa og motivere hele veien så er det kjempegøy! Med et godt opplegg og en god instruktørrolle kan du være med å motivere mange til å trene i hverdagen! Gruppetimer er med på å motivere, inkludere, og for mange vekker det et konkurranseinstinkt! Man vil ikke være dårligere enn de andre i salen, så da gir man det lille ekstra som skal til.


Jeg har over tid nå kjent på hvor lite motivasjon jeg har hatt til å skulle trene. Å komme meg igjennom arbeidshverdagen har vært mer enn nok. Det å kjenne på ny motivasjon og lyst til å fylle dagene med aktivitet og trening er fantastisk! Det er utrolig hvor lite som skal til for å få tilbake treningsgleden!


Jeg har flere planer for tiden fremover som jeg gleder meg til å kunne dele med dere etterhvert. I dag har jeg siste time med Mette før hun blir borte en god stund. Jeg er veldig spent på hvordan treningen blir fremover, nå som Mette ikke lenger står å titter over skulderen min. Men en ting er sikkert, jeg skal forsette på de supre gruppetimene til Renate på Ullevål og Tåsen fysioterapi og trening!


Ha en forsett fin uke, så høres vi igjen snart! :D

Likes

Comments

Sist skrev jeg om gleden og nytten ved å ha en treningspartner. I dag skal jeg fortelle om en annen måte å jeg motiverer meg til mer aktivitet i hverdagen. Jeg bruker treningsarmbånd, nærmere bestemt Fitbit. Etter ett år med flittig bruk er den fortsatt like motiverende! Ved å bruke appen og et armbånd fra Fitbit så har jeg mye mer oversikt over hvor aktiv jeg er i hverdagen. Det et gøy å kunne følge med på hvor aktiv jeg faktisk er igjennom dagen. Det er også motiverende å nå de målene jeg har satt opp at jeg skal klare hver dag.

Hvis du har Ftbit selv og kjenner noen andre som også har det så kan dere ha ulike konkurranser igjennom uka! For alle med snev av konkurranseinstinkt er dette veldig motiverende og morsomt. Jeg har selv konkurranse med flere av mine venninner og det er jo så gøy! Supert at vi kan motivere hverandre på denne måten.

Du kan sette opp akkurat de målene som passer for deg. Det spiller ingen rolle hva andre har satt opp som sine mål. Sett opp mål som passer for deg og nå dem! Det finnes flere Fitbit-modeller og prisen gjenspeiler hvor avansert armbåndet er. Selv bruker jeg nå Fitbit Blaze og er kjempefornøyd! Tidligere hadde jeg en mindre utgave og den gjorde absolutt nytten, men jeg liker veldig godt den store Blaze-skjermen, fordi den gir meg god oversikt over hvordan jeg ligger an uten å måtte inn i appen.

Mitt hovedmål er å gå 15 000 skritt om dagen og være i aktivitet i minst en time. Jeg har satt opp mål som er overkommelige, men som jeg samtidig må jobbe litt for å klare. Det er alltid gøy å se at man klarer målene sine, men det er også viktig å ha mål man må strekke seg etter.

Kort fortalt gir treningsarmbåndet meg oversikt over:

 • Skritt
 • Antall trapper/etasjer
 • Distanse
 • Kaloriforbruk
 • Aktive minutter
 • Puls
 • Registrering av inntak av vann og kalorier
 • Søvn

Personlig så synes jeg at Fitbit fungerer veldig godt, det dekker mine behov. Jeg er rett og slett kjempefornøyd, armbåndet trigger både motivasjon og konkurranseinstinkt!

Har du erfaring med treningsarmbånd? Del gjerne dine erfaringer her!

Ha en super uke!

Kari

Likes

Comments

På fredag fikk jeg en liten motivasjonsboost! Jeg fikk være med å trene med en god kompis av meg, Martin, og det var så gøy! Jeg fikk kjenne godt på melkesyra, en herlig følelse. Det er lenge siden jeg har trent sammen med noen, men nå blir det forhåpentligvis ikke like lenge til neste gang! Det er godt å ha noen som kan motivere og pushe deg på trening.

Jeg merker at jeg presterer bedre når jeg trener sammen med noen, fremfor å trene alene på hver økt. En annen fordel med å trene med noen er at vi kan lære av hverandre. Jeg fikk prøve meg på flere nye øvelser på fredag, og fikk god innføring i teknikken på de ulike øvelsene. Martin fikk meg til å føle at jeg presterte bra selv om jeg ikke løfter i nærheten så tungt som han. Det handler opp å løfte hverandre opp!

Å trene sammen med noen er jo en vinn-vinn situasjon! Jeg får trent, treningspartneren min får trent og vi får faktisk tid til å sees en i hektisk hverdag. Hvis man sliter litt med motivasjonen er det også godt å ha noen å trene med! Det hjelper å ha en avtale med noen... Tren med en som kan gi deg den motivasjonen og den gode latteren du trenger for å finne tilbake til treningslysten. Jeg hadde enda mer pågangsmot da jeg skulle trene en lett økt på lørdag etter den gode økta med Martin på fredag.

Jeg er vant til å trene på mitt faste og superkoselige treningssenter på Tåsen. Det er så godt å kunne komme og gå som du er! Det er folk i alle aldere som trener der og det er ingen forventinger til hvordan du skal se ut eller hvordan du skal trene. Du kan holde på for deg selv samtidig som det er lett å slå av en prat med de andre som trener der.

De ansatte er grunn nok i seg selv til å trene der, for en gjeng flotte mennesker! Jeg får alltid god hjelp og blir møtt med et smil i døra. Å kunne trene på et sånt sted gjennom uka og i tillegg kunne trene sammen med en venn er tipp topp tommelopp!

Så hvis du bor i nærheten så anbefaler jeg deg å sjekke ut Ullevål og Tåsen fysioterapi og trenin. Bli med og tren, da vel!

Ha en god treningsuke!

Kari

Likes

Comments