Header

I fredags morse steg jag på tåget i Alvesta och efter 7 timmar nådde jag målet med resan som var Lübeck. Syrran bor ju i München så vi åkte halva vägen var och möttes i Lübeck. Syrran mötte mig vid tåget och sen gick vi till lägenheten vi skulle bo i. Vi hittade lägenheten på airbnb och den var toppenfin och låg bara 5 minuter från tågstationen. Det var mycket julmarknad i Lübeck. Mysigt att strosa runt och kika på. Vi tog igår också en guidad tur i Lübeck. Mycket god mat har vi käkat också och det har varit en mycket trevlig helg med syrran. Idag var det dags att åka hemåt och jag hoppade på tåget strax efter klockan två idag. Jag kom hem till Fagerhult vid elva i söndags kväll ungefär och då var det lagom dags att krypa ner i sängen och sova. Mycket trevlig helg i Lübeck blev det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon på er! Idag är det 16e november och det är 4 år sen jag flög av Carl. Blir alltid mycket känslor när den här dagen närmar sig. En ridolycka som gjorde att mitt liv liksom tog paus ett tag. Stor spricka inuti skallen och det var ovisst ett tag hur det skulle gå med mig.  Men det gick bra och jag  är nästan samma Karin som innan olyckan nu. En förlamad ögonmuskel, orkar inte riktigt samma livstempo som innan olyckan och så en otrolig tacksamhet för att vara här.  Det har varit många tårar på vägen efter olyckan.  Men det var inte min tur att lämna livet den där dagen för 4 år sen och jag känner en oerhörd glädje att ha fått en chans till i livet.

Detta änglagäng har hängt med mig sen olyckan.  Fick änglar av familj och vänner efter olyckan och det är som om himlen och  änglarna hälsade på och vakade över mig och hjälpte mig tillbaka till livet.  Den här vackra sången "Når himlen gjester oss" har jag lyssnat på många gånger efter olyckan och änglagänget har sin plats i vardagsrummet och fortsätter ge mig styrka.  https://open.spotify.com/track/4Y2CD0xhqT8pfHQHKdjDem?si=IYhPjl5zQK6xRz7KfHievw 

Den här boken började personalen på NIVA(neurokirurgiska intensivvårdsavdelningen)  i Linköpingatt skriva när jag kom dit med ambulans på kvällen den 16e november.  Sen fortsatte personalen på de andra avdelningarna jag var på att skriva i den under den månad jag var på sjukhuset. Även min familj har skrivit i den. Jag kommer inte ihåg någonting från de första två veckorna efter olyckan så ibland tar jag fram boken och läser vad som skrivits under tiden på sjukhuset. Glad för livet!! Ta vara på livet hörrni. Nä nu dags att gå till jobbet.  Ha en fin dag hörrni!

Likes

Comments

God kväll! Fredagskväll och kom hem från Växjö för en stund sen. Efter jobbet idag var det dags att ta en tur till Växjö för att lämna trombocyter. En bra känsla infinner sig varje gång man sätter sig i trombocyt/blodgivarstolen. Har varit trombocyt/blodgivare i många år och idag var det 121:a gången jag tog plats i trombocyt/blodgivarstolen och det känns för mig självklart att vara givare. Jag tänker att om jag blir sjuk eller skadar mig och behöver få blod/trombocyter/plasma så behövs det ju givare och då får ju jag se till att vara givare så nån annan som skadar sig eller blir sjuk kan bli hjälpt av mitt blod. Jag tycker det borde vara så att alla automatiskt är blodgivare och skulle man av nån anledning inte kunna vara givare så måste man anmäla detta. Är ni inte blodgivare så in på https://geblod.nu/popup/?region=10&typeOfChange=intresse och anmäl er som givare ungefär direkt. Va på Moshi Moshi efter trombocytgivning och inköp av vinterkängor med stålhätta. Och nu sitter jag i soffan och ska avnjuta denna delikata lax&räksushin. Ska bli fantastiskt gott! Ha en fin helg hörrni!

Likes

Comments

God afton! Idag har det regnat mest hela dagen och det verkar inte vilja sluta än på ett tag.  Hur har er helg varit? Bara bra hoppas jag. Min helg började i fredags med en promenad med Juni, vi gick fram till sjöbron och klev ut på den för första gången.  Lite läskigt med vatten på båda sidorna och så lite blåsigt ute på bron tyckte Juni. Vi gick en bit ut på bron innan vi vände hemåt igen och det gick fint.  Nästa gång vi tar vägen till bron så går vi kanske över hela och tillbaks igen.  Men vill nog kanske ha nån mer med mig då. Lördagen startade med hästträning då Melker och Kristina var här och vi tränade ett pass med Juni. På fredag kommer dom igen och i veckan försöker jag få in nåt eller ett par pass på egen hand med Juni. Men det börjar va svårt att få till det efter jobbet för det blir ju mörkt så tidigt nu på hösten.  Så det blir mest på fredagar och helgerna det blir hästträning nu. Får se om jag kan få till det nån eftermiddag denna veckan efter jobbet.  Sen blev det också lite fix i trädgården igår. Tog upp dahliaknölarna och kapade  nervissnade   perenner i rabatterna. Och så vips så var det söndag och idag har jag varit på splitsningskurs. Vad gör man när man splitsar då kanske någon undrar. Jo man splitsar rep när man gör grimskaft eller reptömmar eller så. Nån som provat att splitsa? Jag tänkte åka på splitsningskurs i Tingsryd i våras eller om det var i somras som det var kurs där men då krockade det med nåt annat.  Så när jag såg att det var kurs på Eriksgården i Fjälster som ligger utanför Hultsfred så tänkte jag att nu ska jag åka.  Perfekt att lära sig så man kan göra egna grimskaft och  reptömmar. Men det var inte så himla enkelt ska jag säga.  Kenneth som ledde kursen visade hur man skulle göra men han  fick rycka in ett gäng gånger för att hjälpa mig och de andra på kursen när vi gjort fel och behövde ta upp och bli visade hur man gör igen och igen och igen. Men ett grimskaft knåpade jag ihop innan jag åkte hemåt.  Blir nog att gå på en igen nästa gång det är kurs för att kanske få lite bättre ordning på splitsningen. Och nu så är det kväller och jag hade tänkt åka på bio i Åseda och titta på filmen Snömannen. Men efter att ha varit iväg mest hela dan på splitsningskurs
och efter det en sväng till Äskebäck för lite hästgos och tillsyn av fåren

så kände jag att jag nöjer  mig med plats i soffan ikväll och kolla lite tv. Och där ska jag ta plats alldeles strax. Ha en bra kväll hörrni!

Lite bilder från helgen på mitt grimskaft från splitsningskursen, fredagens promenad med Juni, Sixten och hans robotgräsklipparen Olfrod( dom är bra kompisar så länge Olfrod inte kommer för nära för då blir Sixten lite skraj och så lite bilder från höstfina hagen.

Likes

Comments

Inplockningen av pelargoner har börjat. 56 sorter har fått komma in nu idag och kanske det blir ett gäng till ikväll. 150 till dom ska info på ett ungefär. Så nu är det pelargoner på insidan av  fönstren hos mig igen och inte bara på utsidan av fönstren som det varit i sommar.  Börjat med dom som står mitt i regnet så får dom som står mer skyddat info intill väggen och så stå kvar ute tills jag förberett pelargonrummet för vintern.  Jag har fler pelargoner i år än jag haft tidigare så jag måste ha in ett bord till och så ska jag flytta in pelargontrappan som jag haft ute i sommar.  Så det blir nog av till helgen att få fram ett bord från Äskebäck som ska tjänstgöra i pelargonrummet i höst/vinter och få hjälp att ta in pelargontrappan. Så får vi se hur det går att få plats med alla pelargoner i vinter.  Det löser sig alltid:)

Likes

Comments

Idag blev det en promenad med Juni. Har ju selat på henne den "lilla lätta"lokselen på ganska många promenader. Men idag tänkte jag att jag provar armeselen på promenaden. Armeselen är ju också en loksele men den är mer ställbar än en vanlig loksele. Man kan ställa in övre lokremmen och draglädret och det gör selen mer användbar till hästar av olika storlekar. Den väger också en hel del mer än en vanlig loksele eftersom den har bågdäckel och mer järn detaljer på lokorna. Den är lite stor fortfarande på Juni men hon växer snart i den. Jag har baksele till armeselen så det blev premiär med baksele för Juni idag.Så det blev armeselen på idag och Juni tyckte den var rätt okej men lite läskig för det skramlade om stångkoppelringarna på lokorna. Bakselen var inget bekymmer men skramlandet gjorde Juni lite nervös under promenaden. Nästan läskigt så hon ville springa ifrån selen om den inte hade suttit fast på henne. Men det ska väl bli mindre och mindre läskigt för varje gång vi använder den selen hoppas jag. Så det blev en rätt kort promenad idag eftersom det där skramlandet gjorde att Juni var lite nervös mest hela promenaden. Får ta lite korta turer nu i början de gånger armeselen är på och hoppas Juni vänjer sig vid den snart. Det blir nog bra med det så småningom. Lite tid och invänjning vid skramlet så går det nog bra sen. Kom lite regn så jag fick ta mig en till Fagerhult och plocka in tvätten. Nu ska jag åka tillbaks till Äskebäck och tillbringa lite mer tid med brorsan Lars och brorsbarnet Nora innan dom åker hem till Bankeryd ikväll.

Likes

Comments

God morgon på er denna lördag. Hoppas ni hade en trevlig fredagskväll igår. Jag satt på en stol på lagårdsplan och smörjde ett par selar.  Rätt behagligt kvällsjobb en fin sommarkväll som det var igår. Och sen blev det lite middag ihop med mor och far.  Vad ska ni hitta på idag då? Jag ska åka till Oskarshamn på pelargondag:) Hoppas på att få med mig ett litet gäng fina pelargoner hem.  Och det brukar finnas mycket fint att välja och vraka bland hos mpnga olika försäljare där. Då det lär inte va nåt problem att hitta ett gäng som får följa med mig hem. Det blir nog årets sista pelargoninköp för det gäller att få plats med alla pelargoner i vinter också. Det löser sig nog med det också när det är dags. I eftermiddag ska det nog hinnas med en promenad med Juni också tänker jag.   Nähä nu är det dags för frukost. Ha en bra dag hörrni!

Likes

Comments

Jaha då var det slut på semestern och dags att jobba igen imorrn.  Lite trist såklart men lite skönt ändå att komma in i vardagsrutinerna igen. Har haft en skön semester där jag mest varit i Äskebäcksparadiset och haft det bra. Här finns ju liksom allt man behöver. Fina hästarna Juni och Shira och man är omringad av fin natur och det har blivit hökörning och en del promenader och pyssel med Juni och en stor del "bara vara".Men det har även blivit en helg i Tyresö med påhälsning hos vännen Oskar och besök på pelargonparadiset Sune Tryggs handelsträdgård i Tungelsta och inköp av ett gäng fina pelargoner. Och denna helg har jag tillbringat i Jönköping på Riksutställning för ardennerhästar.  Nöjd med min semester och nu är det strax dags  att släcka lampan för  att sova. Först läsa ett kapitel eller två i en bok bara. Ozzy nu b läser jag en deckare som heter vågspel. Godnatt på er!

Likes

Comments

Tog en lång promenad med Juni idag. Ungefär 2 timmar var vi ute, ny väg för Juni idag och det läskigaste var ett gäng kor på en bondgård.  Dom råmade kanske med annan dialekt  än korna vi har som betar i hagen här:) Och dessutom så var det förutom korna ute i hagen noga korackare som råmade inifrån lagården och alltså inte syntes.  Lite läskiga var det i och det var med viss tvekan Juni gick förbi dom. Halvvägs på promenaden så började det regna, men det var ett rätt behagligt regn under promenaden.  När vi kommit hem och jag ryktat klart och släppt ut i hagen så  började det regna ösregna istället. Så vi hade tur som bara blev lite lätt vattnade på promenaden.  Nä nu ska jag åka till Högsby och hämta ett paket som ligger och väntar på paketutlämningen där.

Likes

Comments

Dagens hästpromenad blev den längsta hittills som Juni varit med på. Även idag blev det i sällskap av Shira med ryttarna Märta och Axel och så Per som promenerade med oss.  Vi gick över stora vägen idag också och det var både buss, bil med husvagn och så husbil och ett gäng vanliga bilar som körde förbi oss när vi väntade på att gå över vägen.  Inte mycket till reaktion hos Juni för nåt av fordonen.  Sen tog vi en tur på andra sidan stora vägen (en ny väg för Juni) innan vi korsade den igen på ett annat ställe  på vägen hem.  Vi passerade också andra hästar på vägen vi tog idag och det gick fint  att komma förbi dom med efter lite gnäggande och hästarna tittade intresserat på varann. Juni lyssnade fint idag och stod stilla när jag ville att hon skulle stå stilla och skrittade och travade  när jag ville det. En härlig hästpromenad blev det idag. 

Likes

Comments