Header

Igår gjorde vi lite sightseeing och åt minisushi!

Sista dagen på resan och inatt lämnar vi Asien. Det har varit 4a fantastiska veckor och vi har fått se och uppleva så mycket! Men lika glada som vi är för allt vi gjort är vi lika redo för att åka hem nu. Vi längtar efter att krama er alla igen, äta hamburgare på Max och känna att man får ner frisk luft i lungorna när man andas och inte ånga, haha! Man får perspektiv på saker när man är ute och reser..

Snart ses vi!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu är vi inte så kaxiga! Jag har fått något infekterat bett/ bränt mig på en manet och käkar antibiotika och kortison och Olivia är dålig i magen. Vi ska ändå försöka göra det bästa av resans sista dagar här i Kuala Lumpur!

Likes

Comments

Några bilder från våra dagar i Uluwatu!

Ikväll har vi ätit vegansk 3 rättersmiddag här som vi bor. En av de som driver stället är kock och ikväll var första gången som de testade att servera mat. Vi var ca 10 pers som åt tillsammans.
Förrätt: lång green bean soppa. Huvudrätt: grillad aubergine, svart ris, blomkålspuré och picklade grönsaker. Efterrätt: "nicecream" gjord på jordnötter och banan med jordnötssmör!

Likes

Comments

Igårkväll hängde vi på Single Fin här i Uluwatu. Vi såg till att vara där i hyfsat god tid för att hinna se solen gå ner över vågorna och alla surfare, bra val! Vi hängde med Australiensare och stannade till stängning.

Likes

Comments

Imorse var vi uppe rätt tidigt för att åka på snorkeltur. Vi snorklade bla med mantarockor och vid korallrev. Väldigt härligt att bara åka båt också i den varma vinden. Extra plus var såklart att vi även fick se delfiner idag! Nu ska vi packa ryggsäckarna för 100de gången och åka vidare till Uluwatu imorgon. Vi har verkligen gillat Lembongan, och Bali i allmänhet hittills!

Likes

Comments

Idag är det någon sorts fullmåneceremoni här på Bali. Lite svårt att förstå detaljerna men vi tror att detta bara händer en gång per år. Vi fick iallafall vara med familjen som driver hotellet vi bor på! Vi fick saronger att ha på oss och sedan fick vi gå med till deras tempel (alla familjer har ett eget tempel). Dom offrade hur mycket mat som helst. De välsignade maten, alla tempel och alla människor. Vi fick dricka välsignat vatten och fick ris i pannan och blommor i håret och bakom öronen. Sen fick vi även ett fat med offrad frukt att äta. Det var spännande och roligt att vi fick vara med!

Likes

Comments

Idag har vi varit på mushroom beach! Vi har även känt oss som kändisar och blivit fotade med japaner, varför är fortfarande lite oklart eftersom dom inte kunde engelska..

Likes

Comments

Dagen började med att vi fick hämta ut våra kläder som vi äääntligen lämnat in på tvätt.

Annars har vi bara tagit det lugnt och jobbat på brännan idag vilket vi gjort sen vi kom hit till Nusa Lembongan. Vi känner att vi behöver lite semester efter dom senaste intensiva dagarna! Men ikväll åt vi iallafall supermiddag på stranden, så gott att äta något annat än nasi goreng och ägg!

Likes

Comments

Imorse blev vi upphämtade av våran chaufför/guide för dagen. Han visade sig vara världens bästa människa och lärde oss massor om Bali. I slutet berättade han även att vi inte bara var hans vänner utan nästan familj, fint! Vi började dagen med att titta på ett vattenfall. Sen åkte vi vidare till ett vattentempel. Tyvärr hade vi missat att vi skulle ha med oss ett ombyte så vi kunde tyvärr inte bada men vi (iallafall jag) smakade på vattnet från den heliga källan.

Sen besökte vi en odling där de odlade kaffe, choklad och olika kryddor som ingefära bla. Där skulle vi såklart smaka på deras kända kaffe som framställs när ett speciellt djur äter bönan hel och sedan bajsar ut den. Tydligen väldigt fint. Sen smakade vi även på choklad och olika teer från deras odlingar.

Det sista vi såg var självklart de kända risfälten!

Likes

Comments

Idag har vi besökt Monkey Forrest här i Ubud! Det var häftigt med lite läskigt eftersom aporna var lösa och så tama att dom kunde hoppa upp på en.

Likes

Comments