Coronakarantän

Tankar

När man läser om detta i framtiden så kommer man knappt tro att det var sant hur Sverige och världen har raserat på bara 3 månader.

Det är otroligt svårt att greppa och ibland tänker jag att äsch det är ju inte så farligt det här medan vid andra tillfällen är jag skräckslagen för hur det ska drabba samhället, människor och hela världen egentligen.

Ett virus som sprids fortare än vinden, som är dödligt och påfrestande.

Att vara gravid under denna period är inget jag önskar någon. Barnen har varit hemma senaste 3 veckorna för att inte bli smittade samt att underlätta för förskolan som har extrem personalbrist, jag har jobbat hemifrån sedan 1 mars och likaså Daniel.
Vi har knappt träffat en enda människa och har bara varit och handlat två gånger sedan det började eskalera i Stockholm.

Så, höggravid, jobba under samma tak som två livliga och understimulerade barn, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag ska tillagas och samtidigt ska man få in någon slags vila av nåt slag för att kroppen behöver det.

Jag hade verkligen sett framemot att ha semester i april, förbereda mig mentalt att bli trebarnsmamma, tvätta bebiskläder, ligga på soffan och bara ta det lugnt och se framemot förlossningen.
Nu blir det inte så och känner mig väldigt stressad över en sådan här situation.

Om Daniel visar förkylningssymtom så får han alltså inte ens vara med på förlossningen. Våra nära och kära håller sig inne så att få ihop pusslet kring förlossningen blir definitivt en utmaning.

Toppen av isberget har vi inte ens kommit till än i Sverige utan det återstår att se hur det ser ut om bara en dag, en vecka eller någon månad.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer

Instagram @karinni